OLS tanssitti Toppilaa Tapanina

OLS - ToPV 6-4 (2-1)

Tapaninpäivän jääpalloperinteet jatkuivat Oulussa hieman erilaisissa merkeissä kuin menneinä vuosina. Kiihkeän paikalliskamppailun sijaan Oulussa iskettiin Pohjois-Suomen kunniasta OLS:n ja ToPV:n välillä. Koko kuluneen vuosituhannen ajan OLS:n ja "Toppilan" väliset ottelut ovat olleet kiivaita - niin tänäänkin.

OLS lähti otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. ToPV avasi kauden yllättävän vahvasti kotivoittojen sarjalla, mutta sittemmin sen tahti on vieraspelien myötä hyytynyt. Liekö kuntokäyrä ajoitettu kauden alkuun. Kotijoukkueen peli on puolestaan ollut hukassa ja Tapanin esitys antaa odottaa joukkueelta vahvempaa loppu talvea.

Tapaninpäivän koitos käytiin mainiossa bandysäässä. Oulussa oli kauden oloihin nähden pikkupakkanen (-14) ja hento tuuli hiveli parisataapäisen yleisön leukaperiä perinteisin menoin. Kisamakkara höyrysi ja olipa paikalla muutama kovaääninen ja muutenkin korrektisti käyttäytynyt ToPV-fani. Eräs heistä tunnusti jopa väriä - ainakin vihreää ja valkoista...

Pelin alku oli hermostunuttua molemmin puolin. Vartin pelin jälkeen koettiin ikävä episofi kun joukkueiden ysit (V-V Angeria OLS:sta ja V-M Körkkö ToPV:sta) iskivät yhteen: ensin suusanallisesti ja sitten vauhdilla. Tuloksena VV:n olkapään muljahdus paikoitaan ja vieraiden V-M:lle suora punainen kortti (törkeä epäasiallinen käytös). Torniolaiset saivat tästä syystä pelata loppupelin vajaalla. Hetki tästä ja toinen torniolainen sai jättää kentän harmittoman törmäyksen tuloksena kun toisen pelaajan luistimen terä rikkoi toppilalaisen polvisuojan ja terä teki haavan sääreen. Tilanne näytti katsomoon vaaralliselta, mutta onneksi siitä selvittiin säikähdyksellä ja muutamilla tikeillä.

Ensimmäinen jakso pelattiin siis varovaisen hermostuneesti ja Tommi Pikkuhookanan maalilla OLS johti pitkään 1-0. ToPV tuli tasoihin jakson lopulla, mutta kuluneen kauden tyyliin maaleja iskettiin myös pilkulta. Antti Pesonen vei kotijoukkueen johtoon rankkarista juuri ennen taukoa.

Toisen jakson alku oli jälleen hermostunutta peliä ja ToPV maalivahti Erkki Koivuranta piti valko-vihreää ryhmää pelissä mukana hyvillä torjunnoillaan. Samuli Koivuniemi kuitenkin päästi kotiyleisön jännityksestä 70. minuutilla iskemällä vastustamattomasti pallon ylämummoon, tuloksena 3-1 johtomaali.

Tämän jälkeen molempien peli avautui: OLS:lla henkisesti ja ToPV:lle puolustuksellisesti. Liedes kavensi vielä 3-2:teen mutta Pesosen Antin rankkarilla ja Pikkuhookanen Tommin maaleilla OLS oli karkuteillä. Loppuluvat iskettin vuorotahtiin ToPV:n päästessä jo kahden maalin päähän. Ottelun tuomaroinut Ari Mård päätti vihdoin kiihekeän pelin ja tulostaululla olivat 6-4 kotivoitosta kertovat lukemat.

OLS:n seuraava kotimatsi on lauantaina 8.1. klo 15 nousukuntoista Jyväskylän JPS:ää vastaan. Tervetuloa kannustamaan OLS tuolloinkin voittoon.

OLS:n tiedotteesta / UrheiluOulu

Oulun Luistinseura ry - logo

OLS - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Timo Tiusanen palaa OLS:n valmentajaksi

OLS:n jääpallon edustusjoukkueen päävalmentajaksi palaa tuttu mies.

Sunnuntaina vieraaksi Kampparit

Sunnuntaina Ouluun saapuu sarjajohtaja Mikkelin Kampparit, joka on saanut kaksi pistettä kaikista kymmenestä pelistään.

OLS kohtaa lauantaina JPS:n

Bandyliigassa neljäntenä Oulun Luistinseura saa huomenna vieraaksi viidentenä olevan Jyväskylänseudun Palloseuran.

OLS kohtaa Tornion

Tapaninpäivän pohjoisessa kamppailussa kohtaa kaksi huonossa vireessä olevaa joukkuetta.

OLS voitti sekavan pelin

Tämän päivän peli ei ollut jääpalloa parhaimmillaan.

OLS:lle avausvoitto

Kiireisimmille lukijoille riittää kertoa, että lauantain pelissä WP-35 puolusti, kun Oulun Luistinseura piti palloa ja teki välillä maaleja.