FC PoPan korpivaellus jatkuu

FC PoPan tuskainen alkukausi sai eilen jatkoa Vantaalla, kun paikallinen PK-35 niisti porilaisia lukemin 3-0.

Viljanen loukkaantui alussa

PoPa lähti otteluun kapealla ryhmällä ja tältä osin myös taktiikkaa oltiin rukattu aavistuksen puolustavampaan suuntaan mutta suunnitelmat menivät osittain uusiksi jo 11 minuutilla Petri Viljasen loukattua pallontavoittelutilanteessa jalkansa. Hoitotoimenpiteiden jälkeen Petun jatkaminen todettiin mahdottomaksi ja tilalle juoksi uransa ensimmäiseen Miesten Ykkösen otteluun Jarkko Höynälä.

PoPa antoi kotijoukkueen hallita peliä ja tyytyi itse kyttäämään vastahyökkäyksiä ja alussa suunnitelma toimi ainakin puolustaessa, sillä kotijoukkue piti palloa mutta todellisiin paikkoihin he eivät päässeet. Mutta 23 minuutilla kotijoukkue puhkaisi PoPan puolustuksen tai oikeastaan maali oli yhden miehen käsialaa, vahvan ottelun pelannut Pablo Gomez-Marttila eteni keskialueelta vauhdilla kohti PoPan puolustuslinjaa ja sai hassutettua puolustajan ja pääsi nokikkain Lauri Pirhosen kanssa ja nosti pallon hallitusti takakulmaan.

Maali ei muuttanut PoPan suunnitelmia vaan joukkue puolusti tiiviisti ja sai paikka paikoin omaa syöttöpeliään kulkemaan ja pääsi antamaan painetta kotijoukkueen puolustukselle ja muutamilla kaukolaukauksilla yritettiin horjuttaa PK-35:n maalivahtia. Aivan puoliajan lopussa PoPalla oli loistava paikka tasoittaa ottelu, Samu-Petteri Mäkelä pelasi Samu Ruisniemen yksin läpi mutta yksi kosketus oli liikaa ja maalivahti pääsi helposti palloon kiinni. Näin tauolle kotijoukkueen johtaessa 1-0.

Punainen, pilkku ja peli ohi

Toisen puoliajan alku mentiin lievästi PoPan hallitessa peliä eikä kotijoukkue saanut omaa syöttöpeliään toimimaan. PoPa sai muutaman vaparin maukkaasta paikasta mutta laukaukset pamahtivat päin muuria. Pikkuhiljaa kotijoukkue alkoi ottamaan otetta ja pääsi nopeaan hyökkäykseen, jossa pallo pelattiin linjan taakse ja Joni Vuorinen kaatoi läpiajoon päässeen Einari Kuritun, tuomarilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin antaa Jonille punainen ja viedä pallo pilkulle, tuomitun pilkun ampui varmasti maaliin Xhevdet Gela.

Maalin jälkeen ottelun voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä vaikka PoPa taisteli hullun lailla mutta joukkueen hyökkäyspelaaminen oli heikkoa eikä todellista takaa-ajoa saatu missään vaiheessa käyntiin. Kotijoukkueella oli muutama maukas tilanne lisätä johtoaan mutta Pirhonen torjui yhden tilanteen ilmiömäisesti ja yhden tilanteen Vuorisen punaisen myötä vasemmaksi puolustajaksi siirtynyt Teemu Vihtilä pelasti maaliviivalta.

86 minuutilla Aleksi Ristola pääsi yksin läpi ja iski ottelun viimeisen maalin. Kotijoukkueen maalin ennakkoluulottomasti esiintynyt Toni Tuuri laukoi reilusta 20 metristä kohti yläkulmaa mutta Miikka Häkkinen esitti loistavan torjunnan. Näin kotijoukkueelle täysi potti ja porilaisten tuskainen taival jatkuu.

PoPan seuraava ottelu on edessä maanantaina 30.5, kun sarjan suurin voittajasuosikki FC Lahti saapuu kylään. Onneksi otteluun on reilu viikko aikaa ja on mahdollista, että jokunen loukkaantunut pelaaja saadaan rinkiin mukaan. Tällä hetkellä PoPan leirissä eletään tuskaisia hetkiä mutta joukkueessa on edelleen kova usko, että homma kääntyy vielä parempaan mutta se on selvää, että pistepussiin tarvitaan pikaisesti täydennystä.