Nice Futis haki pisteet Itä-Helsingistä

Nice Futiksen jatkoi voittoisaa matkaansa

Nice matkusti lauantaina Vuosaareen, jossa odotti saavansa vastaan terävin asein varustautuneet Viikingit. Hampaan kolossa porilaisilla jyysti toukokuinen tasuri, jonka esityksestä haluttiin parantaa. Tilaisuus ottaa tukevampi ote liiganoususta päätettiin käyttää hyväksi.

Koviksi kilpakumppaneiksi tiedetyt Viikkarit tarjosivat tällä kertaa, hiukan yllättäen, melko ponnettoman vastuksen. Nice siirtyi 0-1 johtoon 15 peliminuutin kohdalla Riikka Turtiaisen sijoituksella Essi Huppusen tarjoillessa keskityksen. Essi lisäsi itse johdon 0-2:een puskemalla Retu Turtiaisen kulmapotkun verkoon ottelun 31. minuutilla. Nicen syöttökuviot toimivat välillä ihan mallikkaasti. Yhden Viikkareiden puolustuksen poikki sahaaman syöttöketjun päätteeksi Ellu Setälä pääsi yrittämään hallittua nostoa, jonka Viikkareiden maalivahti sai kuitenkin venytettyä kulmapotkuksi. Parempi syöttö- ja laukaisutarkkuus muutamassa pystyynjuoksu- ja maalintekotilanteessa olisi voinut kartuttaa Nicen maalitiliä jo ensimmäisellä puoliajalla. Kentän toisessa päässä Viikkareilla oli yksi selkeä maalintekopaikka ja pari puolittaista, mutta useimmissa tilanteissa Nicen puolustus otti vastustajan ketteriltä hyökkääjiltä tilan pois eikä päästänyt heitä kääntymään.

Tauolla todettiin, ettei peliä oltu taukotilanteesta huolimatta vielä pelattu. Odotettu Viikkareiden toisen puoliajan alun rynnistys ei kuitenkaan toteutunut. Vuosaaren ”Harald Hirmuiset” turhautuivat ja keskittyivät kommentoimaan ottelutapahtumia kanssapelaajien ja tuomarien lisäksi Nicen vaihtoaition suuntaan. Nice pelasi järkevästi ja hallitsi ottelutapahtumia paria Viikinkien aiheuttamaa sekaannusta lukuun ottamatta. Nicen pelurit pääsivät mm. kasvokkain vastustajan maalivahdin kanssa neljästi. Tällä kertaa vasta neljäs kerta toden sanoi, kun Jonna Majamäki kiersi vastustajan maalivahtia ja hätiin yrittänyttä puolustajaa muidenkin puolesta - tuloksena 0-3 lukemat, kun pelikello näytti 84 minuuttia. Läpäisevän syötön tarjoili Nicen alimpana häärivä Pave Vahander. Viikingit pääsivät vielä kaunistelemaan lukemat 1-3:een ottelun yliajalla, kun myötätuulesta sopivasti vauhtia ottanut, komea laukaus painui Nicen yläriman alle.

Viimehetken kavennusmaalia pahempi takaisku oli pakin paikalta kärkeen komennetun Kaki Rajalan loukkaantuminen ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Toivottavasti vääntyneestä polvesta ei paljastu mitään pahempaa.

Nicen kokoonpano:
Aliina Hakala (Elise Rehula 84 min) - Ayisat Yusuf - Pauliina Vahander - Niina Inkinen - Kirsi Pukkila - Elina Setälä (Jonna Majamäki 65 min) - Anu Ruohonen (Henna Kponen 75 min) - Riikka Turtiainen - Reetta Turtiainen - Essi Huppunen (Miia Laismaa 80 min) - Katri Rajala (Anna Leinonen 39 min)

Nicen maalintekijät: Riikka Turtiainen 15 min (Essi Huppunen), Essi Huppunen 31 min (Reetta Turtiainen), Jonna Majamäki 82 min (Pauliina Vahander)

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.