Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Härkösen teesit

 
Härkösen teesit

Antti-Jussi Härkönen kuuluu FBT Porin Sami Väreen ohella niihin salibandyvalmentajiin kaupungissa, jotka ovat myös itse pelanneet aina pääsarjatasolla asti ja ovat ryhtyneet valmentajiksi. Härkösellä on menossa ensimmäinen kausi valmentajana, joukkuevalmennuksessa kuten myös SBS Porin apuvalmentajana.

-Kokemusta minulla ei varsinaisesta joukkuevalmennuksesta ole, lähinnä yksilövalmennuksen puolella on tullut pyörittyä, mm. urheilulukiossa valmentava Härkönen sanoo.

Tavoitteista puhuttaessa juuri Huippuvalmentajatutkinnon (HVT) päätökseen saanut ex maajoukkue hyökkääjä on mietteliäällä päällä:

-Aikalailla vuosikerrallaan tulee asioita mietittyä, sillä kyllä tämä aikaa vievää puuhaa on vaikka se antaakin paljon. Tämä kevät mennään täysillä SBS Porin kanssa ja sen jälkeen katsotaan valmennetaanko ensikaudella ollenkaan vai mitä tehdään, Härkönen kertoo.

Vahvuutesi?

-Kykenen varmasti eläytymään pelaajan asemaan ja vaikuttamaan sitä kautta hänen pääkoppaansa, koska omasta pelaajaurani päättymisestä on vielä sen verran vähän aikaa, Antti-Jussi toteaa.

SBS -hyökkääjä Tino Nieminen kuvailee Härköstä valmentajana mm. analyyttiseksi:

-Antti on ennen kaikkea analyyttinen valmentaja, joka pohdiskelee paljon asioita ja mikä on ollut mielestäni yllättävintä, hän kehuu ja kannustaa paljon pelaajia, toisin kuin pelaaja aikoinaan sieltä saattoi tulla ketjukaverille kovaakin palautetta, ex-ketjukaveri Nieminen naurahtaa.

Samoilla linjoilla on myös FBT Porin päävalmentaja Sami Väre.

-Hän ymmärtää pelistä paljon, on analyyttinen ja lajitietous hänellä on huippuluokkaa. Olen todella iloinen että hän on ryhtynyt valmentamaan pitkän pelaajauransa jatkeeksi, toivottavasti valmennamme joskus yhdessä. Väre hehkuttaa

Omat heikkoudet?

-Valmentaminen on niin täysin eri maailma, tässä pitää ajatella koko pakettia ja virheitä tulee varmasti tehtyä, mutta toivottavasti niistä tulee opittua. Ei ole mikään automaatio, että entisestä pelaajasta tulee hyvä valmentaja

-Tähän loppuun haluan vielä sanoa, että arvostukseni salibandyvalmentajia kohtaan on noussut entisestään. Kyllä tämä rankkaa puuhaa on, sillä valmentajalla on paljon asioita joita täytyy miettiä. Lisäksi valmentaja ei voi olla pois treeneistä oikein lainkaan. Pelaajalle se on helpompaa, Härkönen päättää.

Tomi Collander / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle



Antti-JussiHärkönen

Antti-Jussi Härkönen

24.12.1975
Tiedot

TinoNieminen

Tino Nieminen

22.9.1977
Tiedot

SamiVäre

Sami Väre

9.10.1975
Tiedot


Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Lue lisää
Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Lue lisää
Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Lue lisää
Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.

Lue lisää
Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Viimeisimpinä pelaajina vuoden jatkosopimuksen on kirjoittanut Salibandyliigakokemustakin omaava Karhujen kasvatti Roni Tuomela.

Lue lisää
Karhuille kaksi jatkosopimusta

Karhuille kaksi jatkosopimusta

Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella jatkavat Heikki Vanhatalo ja Henry Stenfors.

Lue lisää