Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Punaisen kutosen muistelmat

 
Punaisen kutosen muistelmat


Ässät aloittaa tulevan SM-liigakauden 11.9. paikallistaistelulla Lukkoa vastaan. Viralliseksi tavoitteeksi on jälleen kerran asetettu pudotuspelipaikka ja joukkue lähtee haastajana sarjaan. Moni asia on ennallaan, mutta yksi on joukosta poissa; 11.9. klo 18.25 Ässien legendaarinen sisääntulokappale Touch & Go ulvoo Isomäen kaiuttimista valtavan huutomyrskyn saattelemana, mutta punaista numeroa kuusi ei näy kentällä. Patapaidassa 16 perättäistä kautta SM-liigaa pelannut Pasi Peltonen lopetti pitkän uransa viime keväänä. Paraateja tai kukituksia ei järjestetty. Peltonen lähti kuten oli tullutkin; vähin äänin. Seura pelasi elämästä ja kuolemasta ja Peltonen sai läksiäislahjana SM-liigapaikan.

Pasi Peltonen nousi Ässien edustusjoukkueen harjoitusrinkiin kesällä 1991, kun osan kautta 1990 - 1991 Peltosta A-nuorissa valmentanut Vasili Tihonov otti nuoren puolustajan mukaan. Peliaikaa SM-liigassa ei Tihonovin aikakaudella irronnut, vaikka Peltonen harjoitteli myös kesän 1992 edustusjoukkueen matkassa.

- Ensimmäiset harjoitukset olivat unohtumaton kokemus. Siellä pyöri Javanainen, Takko, Levo ja muut. Samoja jätkiä oltiin aikoinaan leikitty pihapeleissä. En tiennyt, menisikö pyytämään nimmaria, vai mitä pitäisi tehdä.

- Tihonov oli loistava valmentaja. Hän on varmasti yksi urani kovimpia innoittajia. Hän toi Poriin työnteon ja näytti sen merkityksen. Moni asia muuttui silloin porilaisessa jääkiekossa. Esimerkiksi monikaan jätkistä ei pystynyt/ehtinyt enää käymään töissä.

- Itse olin vähän aikaa hommissa Porin Kaupungin rakennuspuolella. Kyllä työntekoa oli vaikea sovittaa harjoitteluun. Ruokatunnilla piti treenata ja sitten heti työpäivän jälkeen jatkaa matkaa harjoituksiin, Peltonen muisteli.

Lähes piste per peli -tahtia kauden 1992 - 1993 Ässien A-nuorissa pelannut Peltonen nousi edustusjoukkueeseen uuden valmentajan Veli-Pekka Ketolan toimesta kesällä 1993, kun edellinen valmentaja Vasili Tihonov oli siirtynyt NHL-seura San Jose Sharksin organisaatioon.

- "Noni Lalli, aletaas nostaa" olivat ensimmäiset sanat, jotka Vellu sanoi minulle. Tampereella pelattiin ensimmäinen Liigapeli ja voitettiin Tappara 0-8. Pääsin siinä pelissä vielä tekemään avauspisteeni, kun SM-liigan kaikkien aikojen maalitykki Arto Javanainen ohjasi viivakutini sisään. Se taisi olla sen ottelun kuudes tai seitsemäs maali.

- Suuri kiitos Vellulle, että sain silloin mahdollisuuden. Ilman Veli-Pekka Ketolaa ei olisi Porin Ässiä. Hänen merkityksensä tämän Paratiisin kiekkokulttuuriin on valtava.

- Ensimmäisessä ketjussani pelasivat Arto Javanainen ja Arto Heiskanen laitureina, keskellä pelasi Janne Virtanen sekä pakkiparina minulla oli Jouni Vento. Siihen oli hyvä nuoren pojan tulla sisään ja oppia systeemit.

Lue lisää Ässien sivuilta...

Jaakko Ruusunen / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


PasiPeltonen

Pasi Peltonen

17.2.1972 Pori
Tiedot


Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää