Azevedo ja Nurmi tehoilivat HPK:n nurin

UrheiluRauma

Lukko - HPK 4-2 (0-0, 3-2, 1-0)

Tiistai-iltana Äijänsuolla nähtiin todella taisteleva Rauman Lukko, vaikka HPK pyöritti aika-ajoin peliä pitkiäkin aikoja Lukon päädyssä, niin raumalaiset kestivät. Ottelu oli 60 minuutin numeroissa 4-2.

- Lukko oli tuon verran meitä parempi ja varsinkin Justin Azevedo oli huikea, emmekä saaneet miestä millään kuriin. Lisäksi vielä Petri Vehanen oli maalillaan loistava, sanaili melko vähäpuheinen HPK-käskijä Ari-Pekka Selin.

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton, mutta lähellä Kerho kävi, kun ekalla kympillä Johan Larsson kilautti ylivoimalla tolppaan. Toinen erä olikin sitten melkoisen vauhdikasta peliä ja maalejakin nähtiin peräti viisi kappaletta. Ensin Teemu Nurmi vei Lukon Justin Azevedon syötön jälkeen raumalaiset johtoon. Tuo maali oli tuli todellisen taistelun jälkeen. Seuraavat kaksi osumaa iski HPK. Ensimmäinen niistä tuli siirretyn rangaistuksen aikana. Lukon kentällinen oli pitkään pahassa pyörityksessä ja tuomarin käsi nousi ylös. HPK pyöritti kuudella miehellä ja tilanne päättyi siihen, että Larsson laukoi siniviivalta ja Tuomas Vänttinen ohjasi ilmasta kiekon ohi Petri Vehasen.

HPK:n johtomaalin saa ottaa kontolleen Lukon kallein puolustaja Ryan Caldwell. Kanukki konttaili kulmassa ja sen jälkeen kiekko kulki Jere Sallisen ja Ville Viitaluoman kautta kerhon kroaattihyökkääjä Borna Rendulicille ja kaveri laittoi kiekon varmasti ohi Vehasen. Pari minuuttia edellisestä ja Lukko tuli ylivoimalla tasoihin Azevedon viimeisteltyä. Syöttöpisteet tuohon maalin merkittiin Nurmelle ja Roni Viirlasille. Neljä minuuttia myöhemmin Lukko pyöritti jälleen ylivoimaa ja taas oli asialla kaksikko Nurmi ja Azevedo, nyt molemmille syöttöpisteet Harri Tikkasen maalinkulmalta iskemään kolmanteen raumalaisosumaan.

Kolmanteen erään hämeenlinnalaiset tulivat sellaisella asenteella, että peli lyödään väkisin tasoin. Lukko kuiten kesti osittain tuurilla ja osittain Petri Vehasen upeiden torjuntojen ansiosta. Ottelua oli pelaamatta viitisen minuuttia, kun ykkönen oli taas asialla. Nurmi käänsi keskialueella kiekon toisen laitaan Kimmo Koskenkorvalle. "Kossu" laittoi jalat liikkeelle ja heitti lätyn suoraan Azevedon lapaan eikä Erie-järven rannalta maailmalle lähtenyt peluri epäonnistunut, vaan kiekko oli neljännen kerran Mika Järvisen selän takana.

- Olimme tänään vähän yksilöiden varassa, mutta parempi sekin, kuin pelkkää harmaata massaa, sanaili Lukko-luotsi Risto Dufva.

Lukon kokoonpanossa tiistaina 19-vuotias Roni Viirlas pelasi ensimmäisen liigaottelunsa hyvin pelasikin. Parisen vuotta sitten Turusta Raumalle tullút saapunut nuorukainen sai runsaasti vastuuta myös ali- ja ylivoimapelissä. Merkkuttihan Viirlas ottelussa myös yhden syöttöpisteenkin.

- Viirlas pelasi älyttömän hienon pelin ja meillä jatkossakin kevään aikana antaa mahdollisuuksia muillekin nuorille pojille. Eihän sitä liigakokemusta saa ellei pelaa niitä pelejä, kommetoi Dufva.

Maalit: 22.58 1-0 Teemu Nurmi (Justin Azevedo), 26.14 1-1 Tuomas Vänttinen (Johan Larsson, Tuomas Santavuori)sr., 29.22 1-2 Borna Rendulic (Jere Sallinen, Ville Viitaluoma), 31.23 2-2 Azevedo (Nurmi, Roni Viirlas)yv., 35.34 3-2 Harri Tikkanen (Nurmi, Azevedo)yv., vom., 55.02 4-2 Azevedo (Kimmo Koskenkorva, Nurmi)

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.