Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ranskalaishyökkääjä Damien Fleury liittyy Rauman Lukkoon

Ranskalaishyökkääjä Damien Fleury liittyy Rauman Lukkoon

 

Rauman Lukko on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Damien Fleuryn kanssa. 31-vuotias ranskalaishyökkääjä kiekkoili viime kaudella KHL:ssä Kunlun Red Starin riveissä.

- Kyseessä on maaliahne pelaaja, jonka vahvuudet ovat hyökkäyspäässä ja hyökkäysten päättämisessä. Hän on vikkelä luistelija, joka sopii hyvin meidän ajatuksiimme, Lukon päävalmentaja Pekka Virta sanoo.

Pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo kertoo, että Lukko tutki pelaajamarkkinat tarkasti ja tavoitteli juuri Fleuryn kaltaista pelaajaa, jolla on kokemusta ja jonka on helppo liittyä Lukon joukkueeseen.

- Kartoitimme pelaajamarkkinat ja toiveissa oli, että pelaaja löytyisi Suomesta, Ruotsista tai Ranskasta. Nyt löytyi nopeajalkainen ja hanakasti laukova hyökkäyssuunnan pelaaja, jolla on kokemusta kaikista edellä mainituista maista. Fleury on kansainvälisesti kokenut pelaaja ja hän istuu meidän joukkueeseemme hyvin. Sopeutumista helpottaa se, että täällä on tuttuja pelaajia, Vanhatalo sanoo.

Damien Fleury on tuttu mies Liiga-ympyröissä, sillä hän on aiemmin edustanut Vaasan Sportia kaudella 2014-15. Oikealta laukova, 180-senttinen ja 84-kiloinen laitahyökkääjä pelasi tuolloin 40 liigaottelua, joissa hän viimeisteli tehopisteet 15+11=26. Kyseisillä tehoilla hän oli joukkueensa paras maalintekijä ja toiseksi paras pistemies sekä jakoi kolmen muun pelaajan kanssa Liigan maalipörssin toista sijaa, kunnes siirtyi tammikuussa Ruotsin SHL:n Djurgårdens IF:n riveihin

Ranskan maajoukkueen vakiokalustoon jo vuosia kuulunut Fleury on pelannut urallaan KHL:n,  Liigan ja SHL:n lisäksi myös Ruotsin Allsvenskanissa, Sveitsin NLA:ssa ja Saksan DEL:ssä sekä kotimaansa pääsarjassa. Hän on edustanut Ranskaa kahdeksan kertaa MM-kisoissa ja kahdesti olympialaisissa.

Damien Fleury on kolmas ranskalainen Lukon tämän kauden kokoonpanossa. Valentin Claireauxin ja Sebastian Ylösen läsnäolo helpottaa varmasti Fleuryn sopeutumista uuteen joukkueeseen.

- Ehdottomasti on mietittävä aina sitäkin puolta, että miten pelaaja pääsee sisään joukkueeseen. Uskon, että hänellä on hyvät mahdollisuudet onnistua tässä porukassa. Fleuryn CV:stä näkee, että kun mies onnistuu niin hän onnistuu todella hyvin. Sopeutuminen on aina pieni riski, mutta se, että tällä kyseisellä pelaajalla on jo kokemusta niin Suomen kuin Ruotsinkin sarjoista, pienentää sitä riskiä huomattavasti, Virta muistuttaa.

Rauman Lukon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Damien Fleury

1.2.1986 Caen, FRA
Tiedot


Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Steven Jandric 1+1-vuotisella sopimuksella Lukkoon

Kanadalainen Steven Jandric saapuu vahvistamaan Lukon hyökkäystä 1+1-vuotisella sopimuksella. Jälkimmäinen sopimusvuosi sisältää seuran option.

Lue lisää
Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Samuli Piipponen vahvistamaan Lukon puolustusta loppukauden ajaksi

Puolustaja Samuli Piipponen siirtyy Lukkoon Jukureista loppukauden ajaksi. Vuonna 1993 syntynyt leftin pakki on kuluvalla kaudella tehnyt 32 ottelussa tehot 3+5. Rangaistusminuutteja on kertynyt samassa ajassa 40.

Lue lisää
Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Aleksi Saarela jatkaa loppukauden Lukossa

Rauman Lukon hyökkääjä Aleksi Saarela jatkaa Lukossa kauden 2020-21 loppuun. Aleksi Saarelalla oli entuudestaan koko kauden kattava sopimus Lukon kanssa, mutta sopimus sisälsi mahdollisuuden siirtyä myös NHL:ään.

Lue lisää
Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Robert Arrak vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta

Lupaava virolaiskiekkoilija Robert Arrak, 21, on tehnyt 1+2-vuotisen sopimuksen Lukon kanssa. Viime kaudella Alps Hockey Leaguessa itävaltalaista RB Hockey Juniorsia edustanut Arrak tulee lähtökohtaisesti vahvistamaan Lukon U20-joukkuetta.

Lue lisää
Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

Lukas Klok vahvistaa Lukon puolustusta myös tulevalla kaudella

25-vuotias tsekkipuolustaja Lukas Klok saapui Raumalle viime kaudella KHL-seura Slovan Bratislavasta.

Lue lisää
Daniel Audette Lukon riveihin

Daniel Audette Lukon riveihin

Seuran keskikaista täydentyy huippuvahvistuksella kun 24-vuotias Daniel Audette siirtyy Raumalle vuoden sopimuksella.

Lue lisää