Lukko nujersi Ilveksen ja ennätykset

Rauman Lukko sai torstai-iltana isännöitäväksi Tampereen Ilveksen. Ottelu oli yhdellä tapaa erikoinen huikeassa lennossa olevalle kotijoukkueelle. Sillä pistekin matsista tulisi rikkomaan SM-liigan ennätyksen, pisin pisteputki kauden alusta.

Loistavan taistelun ja hienon kiekkoillan päätteeksi Äijänsuon valotaululla komeili kotivoiton merkiksi lukemat 3-2 (2-0, 1-2, 0-0), joten kyseinen ennätys on nyt yksin Lukon nimissä.

Voitto Lukolle ei tullut helpolla, sillä Ilves antoi kovan vastuksen. Paikalle saapuneille katsojille tämä tietysti sopi, sillä mikä tekee illasta paremman kuin tiukka ja tasainen taisto. Yleisöä hallilla oli hurja määrä torstain otteluksi, lähes 4500 maksanutta.

LUKKO ISKEE KAHDESTI

Ottelun alussa Lukko rynni vauhdilla Ilveksen päätyyn ja saikin luotua sen verran painetta vieraiden peliin, että ottelun ensimmäiset jäähyt kirjattiin Ilvekselle. Ensin Ville Snellman sai kakkosen väkivaltaisuudesta ja minuutin päästä Juuso Akkanen otti estämisestä kaksiminuuttisen.

Lukko ei jättänyt joukkueelle suotua ylivoimatilannetta käyttämättä. Ykköskenttä hääri jäällä kun kiekko pelattiin maalin edustalle Justin Morrisonille, josta väkivahva hyökkääjä runnoi väkisin kiekon ohi Juha Pitkämäen.

Erän puolivälin jälkeen Lukko sai pitkän painostusjakson Ilveksen kenttäpäätyyn ja uuden säännön turvin sai huomattavaa etua tuoreiden jalkojen muodossa, sillä Ilves joutui turvautumaan kaksi kertaa peräkkäin pitkään kiekkoon, jonka jälkeen tällä kaudella ei saa vaihtaa pelaajia.

Pitkään samalla kentällisellä pelannut Ilves oli pulassa Lukon kolmoskentän pyörittäessä solmuun Ilves-pelureita. Lopulta Nico Aaltonen veivasi maalin takaa kiekon Pitkämäen varusteiden kautta sisään.

ILVES NOUSI VIELÄ TAISTOON MUKAAN

Toinen erä alkoi Lukon kannalta murheellisesti kun Ilves toi hyökkäystä laidasta Lukon alueelle, Jussi Pesosen maalin edustalle vippaama kiekko meni joko Jesse Niinimäen tai Lukon puolustajan varusteista ohi Antti Raannan. Onnekas osuma merkattiin fiksusti maalille nousseelle Niinimäelle.

Kauaa Ilves ei saanut kuitenkaan kavennuksesta nauttia, sillä vain kaksi minuuttia maalin jälkeen Lukko iski jälleen. Kauden ensimmäistä peliään pelannut kapteeni Antti Laaksonen lähetti puolustusalueelta Petruzalekin vauhtiin, joka vei kiekon hyökkäysalueelle ja syötti Teemu Nurmelle keskikaistalle. Nurmi käänsi kiekon rystylle ja nosti kiekon tyylikkäästi rystyltä ohi Pitkämäen.

Erän loppupuolella Ilves onnistui ylivoimalla tulemaan toistamiseen maalin päähän Lukosta. 3-2-kavennusmaali syntyi kun Tukonen oli istunut jäähyllä vain vaivaiset viisi sekuntia. Markus Seikola vippasi siniviivan kulmalta kiekon kohti maalia, matkalla peliväline osui maskissa olleisiin miehiin, josta tippui suoraan Jussi Pesosen lapaan. Terävällä vedolla "Pessi" onnistuikin yllättämään Raannan.

Ottelun kolmas erä jäi maalittomaksi ja näin ollen Lukko kirjasi ottelusta voiton. Pätäöserässä kettupaidat eivät kuitenkaan helpolla päässeet, sillä Ilvekselle tarjottiin reilusti ylivoimaa.

Ottelun suurimmaksi puheenaiheeksi jäi kummallinen tapaus, jossa Jakub Petruzalek täräytti perstaklauksen kiekolliseen Markus Seikolaan, hieman taklausta väistäessä Petruzalekin ahteri osui Seikolan reiteen. Tuomari näki tilanteessa virheen ja vihelsi Lukolle jäähyn.

Jäähyn syy oli leikkaaminen, joka sinäänsä ei ollut tilanteesta mikään oikeusmurha. Arveluttavaksi tuomioksi tilanteen teki tuomarin kysyttyä Ilveksen lääkäriltä, että loukkaantuiko Seikola tapahtuneen johdosta, vastaus oli myöntävä. Tämän johdosta tuomarilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin ajaa Petruzalek ulos. Tuomio 5 minuuttia ja automaattinen pelirangaistus käytöksestä. Seikola palasi kuitenkin jäälle jo parin minuutin jälkeen ja saikin raumalaisyleisön lämpimän vastaanoton aina pelatessaan kiekollisena koko loppu pelin aikana.

- Tuomari sanoi että kyseessä oli leikkaaminen ja taklaus tuli liian alhaalta. Sen jälkeen kun mennään lääkäriltä kysymään että onko pelaaja loukkaantunut ja siihen vastataan että on, niin se on tuomarin uskottava, Rauli Urama kommentoi ottelun jälkeen.

Yleisö ainakin jäi tyytyväiseksi, sillä ottelu ei ratkennut epämääräiseen jäähyyn tai muihinkaan kummallisiin tilanteisiin, vaan voiton Lukolle takasi jälleen kova taistelu ja työn teon määrä.

Seuraavaksi Lukko kohtaa vieraissa lauantaina Helsingin IFK:n. Lukon seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 23.10. kello 18:30 alkaen. Peli on todellinen klassikko, sillä vieraaksi saapuu paikallisvastustaja Ässät. Otteluun on lipunmyynti käynyt jo todella kuumana, joten todennäköisesti loppuunmyytävään matsiin kannattaa tiketti hommata mahdollisimman pian!

Rauman Lukon tiedotteesta / UrheiluRauma

Rauman Lukko Oy - logo

Lukko - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Lukon ote kotiedusta kirposi(?)

Lappeenranta kävi kuittaamassa kaksi pistettä Lukolta ja otti näin ison askeleen kohti kotietua.

Varaustilaisuus jatkui juhannuspäivänä

NHL:n varaustilaisuus jatkui tänään toisesta kierroksesta alkaen.

Nuorten Superpesiksen suosikit Kiteeltä ja Lapualta

Nuorten Superpesiksen hallitsevat mestarit lähtevät erilaisista asemista alkavaan kauteen.

Justin Morrison sairastuvalle

Rauman Lukon hyökkääjä Justin Morrison loukkasi itsensä maaottelutauon aikana. Morrison oli edustamassa USA:ta Deutschland Cupissa.