Koovee kärsi jo toisen tappion

Koovee kärsi jo toisen karvaan tappion pudotuspelien puolivälierävaiheessa häviten Espoon Oilersille lukemin 2-3 (1-1,0-1,1-1). Ottelu oli jälleen äärimmäisen tasainen ja molemmat maalivahdit tekivät maalinteon erittäin hankalaksi. Vierasjoukkue oli tehokkaampi maalipaikoissa ja puolustautui uhrautuvasti sekä aivan voiton arvoisesti.

Ottelun alusta alkaen peli oli hyvin tarkkaa molemmin puolin. Kuitenkin kentällä näytti olevan aimo annos tunnelatausta, joka tietysti kuuluukin pudotuspelitunnelmaan. Ensimmäisten minuuttien aikana molemmilla oli omat paikkansa, mutta varsinaisen maalinteon aloitti vierasjoukkue. Ajassa 8.41 Ilari Talvitie kiskaisi rannelaukauksen melko kaukaa, joka meni kohtuullisen maskitta maalivahti Pekka Niemisen kautta verkon perille. Tästä vajaa kolme minuuttia ja Lauri Hannelius ampui viivasta maalin ohi. Pallo kuitenkin kimposi takatolpalle, josta paluun kaukaloon tehnyt Marko Lahtinen pisti pallon verkon perukoille. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan erässä vielä kertaalleen ylivoimaa, mutta tämä ei tuottanut toivottua tulosta kummallekkaan joukkueelle. Molemmilla oli siis omat paikkansa erässä, tosin vieraat vyöryivät ajoittain vaarallisempiin hyökkäyksiin.

Koovee aloitti toisen erän ylivoimalla ja varsinkin ensimmäiseen puolentoista minuutin aikana paikkoja maaleihin oli varsin riittämiin. Vieraat kuitenkin iskivät jälleen ensin. Kotijoukkue ei ollut hereillä vapaalyönnissä ja Talvitie laukoi jälleen ranteella tarkasti takakulmaan. Tällä kertaa Jussi Pihan syötöstä. Kooveen toinen erä ei mennyt ihan putkeen,vaan joukkue ei onnistunut maalinteossa, eikä pelin tasapainoittamisessa kovinkaan vahvasti. Myös tietynlainen huolimattomuus paistoi. Jälleen kotijoukkue sai kaksi ylivoimaa, joista koittaa maalintekoa, mutta nämä joukkue kuitenkin tuhri. Maalivahti Nieminen pelasi omassa päässä erinomaisesti.

Hyvä loppu ei riittänyt

Kolmas erä sai kotijoukkueen kannalta murheellisen alun, kun Oliver Wardi ohjasi onnekkaasti Pihan maalille heittämän pallon ohi maalivahti Niemisen. Ottelua oli pelattu 41.12 ja vielä oli kuitenkin toivoa voiton suhteen. Kuitenkaan paikkoja ei saatu luotua erän aikana tarpeeksi hyvin ja ne mitkä saatiin, tuhrittiin. Ajassa 58.27 kotijoukkue kavensi vielä ilman maalivahtia lukemiksi 2-3. Maalintekijänä toimi Valtteri Sainio ja syötön tarjoilijana Veli-Matti Luukko. Maaleja ei kuitenkaan enää syntynyt ja nämä jäivät ottelun loppuluvuiksi hyvistä paikoista huolimatta. Kotijoukkueen kiri tuli sittenkin hiukan liian myöhään.

Kumpikaan joukkue ei kaatunut ainakaan maalivahtipeliin ja se osa-alue on ollut molemmilla erittäin vahva kummassakin ottelussa.

- Ottelu meni kaiken kaikkiaan hyvin. Alivoimat kestettiin hienosti, vaikka putkissakin kolisi. Tiedostetaan hyvin vastustajan vahvuudet ja hyvällä fiiliksellä tässä mennään. Tiukkoja ja vauhdikkaita pelejä nämä ovat, kommentoi Oilersin veräjänvartija Niko Nordström ottelusarjaa ja itse ottelua.

Pallot eivät ole löytäneet maaliin aivan runkosarjan tapaan ja tätä harmitteli myös kotijoukkueen maalintekijä Lahtinen:

-Nyt ei pallot pompi meille. Toinen erä oli meiltä huono. Vasta kolmannen erän puolivälin jälkeen aloitettiin pelaaminen. Kaveri puolusti todella tiiviisti, emmekä juuri päässeet sektoriin.

Siihen, että maaleja ei enää tule niin paljoa löytyi ainakin Oilersin valmentaja Akseli Ahtiaiselta varsin järkevä selitys:
-Se, että pallot eivät löydy verkkoon johtuu siitä, että maali ei ole koko päätypressu. Paljon lauottiin ohi, mutta myös molemmat veskarit olivat erinomaisia.

Kooveen Arto Riihimäki kommentoi ottelun ratkaisevia tekijöitä seuraavasti:
-Molemmat maalivahdit olivat erinomaisia, mutta täytyy myös ihailla Oilersin puolustusta ja antaa sille täysi kunnia. Oilers peitti laukaukset aivan erinomaisen hyvin ja puolusti muutenkin esimerkillisesti. Toinen erä oli selkeästi heidän eränsä.

-No kolme voittoa tarvitaan ja me uskotaan itseemme vielä. Pienet marginaalit ratkaisevat ja uskomme, että meistä on kääntämään tämä vielä, lisäsi Riihimäki vielä lopuksi.

Koovee tosiaan tarvitsee sitä pientä viilausta hyökkäyspäähän ja tarkkuutta, sekä taistelutahtoa puolustuspäähän. Maalipaikkoja ei ole enää varaa hukkailla ja vastuuta tulisi kantaa kaikkien pelaajien toimesta. Tämän konseptin toimivuutta testataan jo keskiviikkona Espoossa klo 18.30 alkaen.