TPS:n vei pisteet päätöserässä Kooveelta

Miesten edustusjoukkueen vierasmatka Turkuun ei sujunut aivan odotetunlaisesti, vaan joukkue koki harmittavan 5-2(2-0, 0-2, 3-0) tappion kotijoukkue Tps:ää vastaan. Vieraat eivät saaneet oikein missään vaiheessa ottelua peliään uomiinsa, vaan kotijoukkue oli ottelussa niskan päällä lähes koko ottelun ajan ja ansaitsi voittonsa.

Ottelun alku oli pitkälti odottelua ja kyttäilyä molempien joukkueiden osalta, eikä ihmeellisempiä paikkoja saatu luotua kumpaankaan suuntaan. Kotijoukkueen Jens Riska iski avausmaalin Mikko Hautaniemen hienosta seinäsyötöstä kun pelikello näytti 8.28. Tästä kuluu noin viisi minuuttia, kun kotijoukkueen pelaaja karkasi hyvään maalipaikkaan, josta Marko Lahtinen joutui häntä rikkomaan. Lasse Paju pääsi näin ollen kokeilemaan rangaistuslaukausta, jonka Pekka Nieminen kuitenkin koppasi helpohkon näköisesti. Lahtinen siis jäähylle, jonka aikana kotijoukkueen Niko Alonen pommitti lukemiksi 2-0. Näistä lukemista mentiin erätauolle. Erää leimasi varsinkin kotijoukkueen vaaralliset vastahyökkäykset ja ajoittainen hallinta. Vieraat eivät saaneet peliänsä oikein millään tasolla käyntiin.

Toinenkin erä alkoi melkoisen nihkeästi, eikä kumpikaan joukkue saanut varsinkaan alkuun hirveämmin paikkoja aikaiseksi. Jos taas sai, niin molemmissa päissä hyvin torjuneet maalivahdit pitivät huolen maalin koskemattomuudesta. Vierasjoukkue kuitenkin kavensi  ottelua 2-1:n, kun ottelua oli pelattu 29.58. Anssi Soini pelasi pallon kulmasta Lasse Salmiselle, jonka laukauksen reboundista juuri jatkosopimuksen allekirjoittanut Tomas Sladky iski vieraiden avausmaalin. Tästä kului alle minuutti, kun Valtteri Sainio vapautti loistavalla oivalluksellaan Veli-Matti Luukon läpiajon, josta mies ei erehtynyt. Loppuerässä ei enää maaleja nähty, mutta Tps:lle siunaantui vielä muutama hyvä paikka. Näissäkin Nieminen oli mies paikallaan.

Viimeinen viisiminuuttinen ratkaisi

Kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus ratkaista ottelu suuntaan tai toiseen. Erän alkupuolisko mentiin melko lailla päästä päähän, vaikka kotijoukkueella olikin kuitenkin paremmat paikat ratkaista ottelu oli Nieminen maalissaan ohittamaton. Koovee sai viimeisen viisiminuuttisen alussa hyvän hyökkäyksen, josta se ei onnistunut maalinteossa ja hyökkäys kääntyi nopeasti omaan maaliin päin. Tästä isännät eivät enää erehtyneet, vaan ajassa 55.28 Hautaniemi muutti lukemat 3-2:n. Tämän jälkeen Koovee lähti hakemaan vimmatusti tasoitusta, mutta kotijoukkue käänsi yhden vieraiden yrityksistä 2-0-hyökkäykseksi ja taululla komeili jo 4-2. Koovee otti vielä aikalisän ja maalivahdin pois, jonka jälkeen Tps iski vielä tyhjiin lukemiksi 5-2.

Vaikka Tps:n tiedettiin olevan hyvässä vireessä oli ottelu yksi Kooveen heikoimmista tällä kaudella. Toki voidaan jossitella ja miettiä sitä, kuinka esimerkiksi Janne Lammisen ja Vesa Wettervikin puuttumiset puolustuksesta sekoittivat pakkaa, mutta kaiken kaikkiaan joukkueen ilme oli Turussa melko huono. Oikeastaan ainoat selkeät puhtaat paperit voidaan antaa hyvin torjuneelle maalivahti Niemiselle. Tietenkään ei voida vähätellä sitä, etteivätkö puolustajien puuttuminen ja ketkukoostumusten muuttaminen ole vaikuttava tekijä, mutta viimeisiin kolmeen peliin tulee saada lisää intoa ja potkua tähän peliin verrattuna. Kooveella on kuitenkin mahdollisuus tarrata kotietuun ja jopa kolmanteen sijaan johon on matkaa kolme pistettä. Jaossa on vielä kuusi pistettä, mutta toki sarjataulukossa nouseminen vaatii myös muiden joukkueiden apua. Kaikki loput joukkueet ovat varsin voitettavissa olevia ja näin ollen mahdollisuudet elävät edelleen.