Kooveelle vakuuttava kotivoitto

Miesten edustusjoukkue otti vakuuttavan 10-5 (3-0, 4-2, 3-3) voiton sunnuntaisesta salibandyliigan ottelusta Tapanilan Erää vastaan. Koovee palasi näin ollen voittojen tielle pienen suvantovaiheen jälkeen ja teki sen vielä vakuuttavan esityksen saattelemana. Joukkueen ilme oli koko ottelun ajan aivan erilainen, kun viime viikkoina ja tämä näkyi myös tulostaululla.

Kotijoukkue aloitti maalinteon, kun Veli-Matti Luukko tarjoili loistavan syötön Anssi Soinille maalin eteen, josta mies veivasi pallon näyttävästi maaliin kattoon. Valtteri Sainio lisäsi johdon jo kahteen maaliin ajassa 10.57 Lauri Kapasen istuessa jäähypenkillä. Syötön maaliin itselleen merkkautti Janne Lamminen. Vesa Wettervik iski hyvällä kudilla lukemiksi 3-0 ajassa 19.08. Maalin syöttäjänä toimi Jussi Luoma. Ensimmäinen erä pelattiin siis Kooveen komennossa ja pelissä ei ollut missään vaiheessa merkkejä minkäänlaisesta romahduksesta.

Toinen erä ehti vanheta ainoastaan 26 sekuntia, kun Luukko karkasi läpiajoon, jossa mies ehti jo hukata pallon, mutta sai sen kuitenkin taisteltua maalin perukoille. Seuraava maali merkattiin vieraille, kun Kapanen kavensi tilanteen 4-1:n ylivoimalla. Ottelussa nähtiin paljon hyviä yksilösuorituksia. Näyttävin taisi kuitenkin olla Tomas Sladkyn maali ajassa 26.47. Mies pyöritteli Erän puolustajaa kulmassa ja ajoi lopulta röyhkeästi maalille, josta nosti pallon takuuvarmasti takayläkulmaan. Syöttäjäksi merkattiin Marko Lahtinen. Seuraavakin maali meni kotijoukkueen nimiin, kun Sainio pelasi hyvän poikittaissyötön, josta Luukko iski lukemat jo 6-1:n. Maali oli samalla sekä ottelun voittomaali, että Luukon kauden 44:s piste, jolla hän rikkoi Kooveen kaikkien aikojen runkosarjan piste-ennätyksen. Vieraat eivät kuitenkaan täysin luovuttaneet, vaan Mika Moilanen kavensi ottelua Tuomas Iiskolan loistavasta läpisyötöstä. Tapio Kinnunen vei vieraat jo 7-2 johtoon hyvällä kudilla maalin edestä. Syöttäjänä maaliin toimi Lahtinen. Näissä lukemissa siirryttiin myös erätauolle.

Kotijoukkue sai ansaitsemansa voiton

Vieraat eivät vielä täysin lannistuneet, vaan Pasi Laitila kavensi  tilanteeksi 7-3 ajassa 42.34. Lopullisen niitin pyristelyihin löi kuitenkin Lasse "Pöllö" Salminen kun kello näytti 47.00. Loistavan syötön tarjoili hyvällä pelipäällä ollut Lahtinen. Hieman ennen kolmannen erän puoliväliä Sainio pisti lukemat jo 9-3:n Soinin esityöstä.  Kapanen teki viimeisen kymmenen minuutin aikana vielä kaksi maalia vieraille hyvillä kudeilla. Vielä kolme sekuntia ennen loppua Salminen pääsi ampumaan rangaistuslaukausta, josta teki näyttävillä harhautuksilla komean maaliin. Maali oli "Pöllön"  400:s piste salibandyliigassa ja hänestä tuli 13:sta liigapelaaja, joka tämän rajapyykin saavutti.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan hyvä osoitus siitä, että Koovee on kovassa iskussa muutaman viikon päästä alkavia pudotuspelejä ajatellen. Kotijoukkueen Sainio totesi ottelusta seuraavaa:

-Tässä ottelussa henkinen puoli oli paremmassa kunnossa kun aiemmissa peleissä. Nyt oli hyvä fiilis pelata.

Erän Laitila oli toki pettynyt oman joukkueen suoritukseen, mutta totesi, että joukkueella oli kuitenkin enemmän laukauksia ottelussa. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, koska Koovee puolusti hyvin ja Olli Tuomarla pelasi maalissa erittäin hyvän ottelun.

-Tämän päivän teema oli, ettei mietitä liiaksi pudotuspelejä. Siinä onnistuttiin. Molemmilla joukkueilla oli paikkoja, mutta teimme paikoista maaleja ja puolustimme omaa maalia hyvin. Anssi Soini pelasi erinomaisesti. Samoin, kun sairastuvalta tällä viikolla palannut Tapio Kinnunenkin, kertoili taasen kotijoukkueen päävalmentaja Arto Riihimäki.

Erän valmentaja Petteri Bergman ei ollut suoranaisesti pettynyt, koska ottelu oli joukkueille sinällään täysin merkityksetön. Hänkin kuitenkin harmitteli joukkueen tehottomuutta maalinteon suhteen. Kooveen runkosarjan viimeinen ottelu pelataan ensi perjantaina Vantaalla.