Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Raision Loimulle tärkeitä jatkosopimuksia

 
Raision Loimulle tärkeitä jatkosopimuksia

Vielä viime viikonloppuna Raision Loimulla oli sopimus ensi kaudesta vain keskitorjuja Kimmo Kutinlahden kanssa, mutta kuluneella viikolla on tehty tärkeitä jatkosopimuksia kotimaisten pelaajien kanssa. Pelaajaneuvotteluita jatketaan edelleen aktiivisesti ja tavoitteena on saada joukkue kokoon hyvissä ajoin.

Loimun kausi päättyi hyvän runkosarjan jälkeen epäonnisesti jo puolivälierissä, mutta seurassa uskotaan pelaajamateriaalin olleen riittävä jopa finaaleihin asti.
- Meillä oli hyvä rinki, mutta tähdet eivät olleet oikeassa asennossa. Se kuuluu urheiluun. Pettymyksestä huolimatta jatkamme määrätietoisesti kohti kolmevuotisen projektimme viimeistä kautta, jonka tavoitteeksi on asetettu Suomen mestaruus, toteaa Loimun manageri Jukka Rajakangas.

KAPTEENI TUOMEN SEURA SUOMESSA ON LOIMU

Päättyneellä kaudella Loimun kapteenina toiminut keskitorjuja Henri Tuomi (28 v, 196 cm) jatkaa Loimussa yksivuotisella sopimuksella, jossa on ns. ulkomaanpykälä. Tämä pykälä mahdollistaa Tuomen tarttumisen ulkomaan kentiltä tulevaan hyvään sopimustarjoukseen 21.7. mennessä. Tuomi on kotiutunut perheineen hyvin Sauvoon, joten minkä tahansa sopimustarjouksen perssä kokenut pelimies ei enää ole ulkomaille lähdössä.

Viime kesät miesten maajoukkueeseen kuulunut Tuomi on valittu myös uuden päävalmentaja Daniel Castellanin toimesta maajoukkueen leiritykseen. Kesän Maailmanliigaa varten nimetyssä pelaajalistassa on kuusi keskitorjujaa, joten kaikki eivät kuitenkaan tule olemaan pelaavassa kokoonpanossa. Tuomen pitää siis vakuuttaa uusi päävalmentaja taidoistaan toukokuun alussa alkavissa maajoukkueen leirityksissä.

Loimussa Tuomi oli viime kaudella tärkeässä roolissa sekä kentällä, pukuhuoneessa että salin ulkopuolella. Hän toi nuoreen joukkueeseen kokemusta ja johtajuutta hoitaen kapteenin tehtävät mallikkaasti. Alkukausi oli seuran omalle kasvatille vaikea, mutta toivuttuaan kesän polvioperaatiostaan täyteen pelikuntoon alkoi peli kulkea totutun tehokkaaseen tapaan.

NUOREMPI RUMPUNEN JATKAA KASVATTAJASEURASSA

Myös Ossi Rumpunen (22 v, 187 cm) jatkaa kasvattajaseuransa riveissä. Hänen sopimuksensa on yksivuotinen. Rumpunen pelasi viime kaudella todella hyvän alkukauden ja hänet valittiinkin oikeutetusti lokakussa kuukauden tähdistöön yleispelaajaksi ja koko Mestaruusliigan kuukauden parhaaksi pelaajaksi. Keskitalvella hänellä oli pelillisesti vaikeampi jakso, mutta kevään tärkeissä peleissä Rumpunen pelasi jälleen totutun hyvällä tasolla.

Rumpunen pelasi päättyneellä kaudella menestyksekkäästi sekä yleispelaajana että hakkurina, mutta tulevalla kaudella on tarkoituksena että hän keskittyy yleispelaajan rooliin.

- Viime kaudesta jäi todella paljon hampaankoloon. Olen erittäin tyytyväinen jatkosopimuksesta. Kuntoutan fysiikkavalmentajan ohjeiden mukaan polvea vielä parin viikon ajan ja sitten aloitetaan täydellä teholla valmistautuminen ensi kauteen. Tavoitteena on Suomen mestaruus ja paikka Euro-kentille seuraavaksi kaudeksi, kommentoi Ossi Rumpunen.

PUPUTTI PASSAA JATKOSSAKIN

Viime kauden kapteeniston jatkon varmistaa varakapteeni passari Jani Puputin (31 v, 183 cm) jatkaminen oranssi-mustassa paidassa. Puputilla oli sopimuksessaan optio, jonka molemmat osapuolet halusivat ehdottomasti käyttää, joten sen pidempiä sopimusneuvotteluja ei luottopassarin kanssa tarvittu.

Puputti aloittaa syksyllä neljännen kauden Loimun Loimun väreissä. Puputti on pelannut liigaa Loimun lisäksi muun muassa Hurrikaanissa ja Piivolleyssa. Monessa seurassa hän on lähtenyt kauteen kakkospassarin roolissa, mutta näidenkin kausien aikana hän on ansainnut itselleen runsaasti peliaikaa. Samoin on käynyt Loimussa kahden edellisen kauden aikana Puputin toimiessa ensin Suomen maajoukkuepassari Simo-Pekka Ollin ja sitten Venezuelan maajoukkuepassari Jose Carrascon aisaparina.

Puputtikin pelasi päättyneen kauden viimeiset pelit hieman raihnaisena, mutta onneksi vaiva ei ollut niin akuutti, että se olisi estänyt pelaamisen. Loimun lääkäri Kari Isotalo tulee operoimaan Puputin polven pääsiäisen jälkeen. Vaiva on samankaltainen minkä vuoksi Ossi Rumpusen polvi leikattiin vuosi sitten, eli kierukasta on irronnut palkeenkieli, joka pitää puhdistaa pois. Toipumisennuste ei ole kovinkaan pitkä, joten Puputti ehtii valmistautumaan tulevaan kauteen huolella.

ULKOMAALAISVAHVISTUKSISSA VAIHTUVUUTTA

Näiden kolmen jatkosopimuksen jälkeen Loimulla on siis koossa neljä pelaajasopimusta ensi kaudelle. Neuvotteluja on käynnissä yhä sekä omien viime kauden pelaajien kanssa että ulkopuolelta Loimuun tulemisesta kiinnostuneiden kanssa. Hyviä vaihtoehtoja on jälleen paljon tarjolla, mutta joukkueen rakentaminen budjetin ja ulkomaalaiskiintiön ehdoilla on haastavaa työtä, joka vaatii myös malttia.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että koko ulkomaalaiskolmikko tulee vaihtumaan. Erinomaisen kauden Loimun takakentällä pelannut libero Dustin Watten on alustavasti ilmoittanut hakevansa pelipaikkaa Euroopasta, mutta Suomi ei ole hänen ykkösvaihtoehtonsa. Neuvotteluyhteys on edelleen kuitenkin olemassa ja Loimu pitää silmällä Watteninen tilannetta. Hakkuri Ronald Jimenez tulee pelaamaan varmuudella Suomea rahakkaammissa sarjoissa. Hänellä on tälläkin hetkellä harkittavana tarjouksia muun muassa Venäjältä, Italiasta, Etelä-Koreasta ja Hollannista. Hänen ensi kauden pelaajapalkkionsa saattaakin hyvin olla Loimun koko pelaajabudjetin kokoinen. Passari Jose Carrasco tulee osallistumaan syksyllä Venezuelan maajoukkueen kanssa Pan-Amerikan turnaukseen, joka päättyy vasta marraskuussa, jolloin Mestaruusliigaa on pelattu jo kuukauden verran. Loimu haluaa ulkomaalaisetkin paikalle ajoissa, jotta valmistautuminen tärkeään kauteen voidaan tehdä huolella.

Loimun tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Raision Loimu - logo

Loimu - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JoseCarrasco

Jose Carrasco

Tiedot

KimmoKutinlahti

Kimmo Kutinlahti

Tiedot

Simo-Pekka Olli

Tiedot

JaniPuputti

Jani Puputti

Tiedot

OssiRumpunen

Ossi Rumpunen

18.4.1989
Tiedot

HenriTuomi

Henri Tuomi

Tiedot


Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Loimu jatkoi Tiikereiden vierasvaikeuksia

Raision Loimu oli tyly isäntä Kokkolan Tiikereille lentopallon Mestaruusliigan keskiviikko-illan ainoassa kamppailussa pitäen kaikki sarjapisteet Kerttulassa luvuin 3-0.

Lue lisää
Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Loimu jatkaa kotimaisin voimin

Raision Loimun koronatauko lentopallon Mestaruusliigassa päättyy tällä viikolla, kun oranssipaidat palaavat tositoimiin kotikentällään Kerttulan liikuntahallissa Savo Volleyta vastaan lauantaina. Ottelu pelataan yleisörajoitusten vuoksi suljetuin ovin.

Lue lisää
Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Loimu joutuu uudestaan pelaajamarkkinoille - Amado lopettaa uransa

Raision Loimu tiedotti noin kuukausi sitten jenkkikeskitorjuja Nick Amadon täydentävän joukkueen kokoonpanon valmiiksi, mutta nyt raisiolaiset joutuvat käynnistämään uuden keskitorjujan hakuprosessin.

Lue lisää
Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Loimulle uusi passari ja keskitorjuja

Raision Loimu on solminut kaksi pelaajasopimusta, joiden myötä joukkue on käytännössä valmis alkavaan Mestaruusliiga-kauteen.

Lue lisää
Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Einari Koivisto TUTO Volleyn paitaan

Lentopallon 1-sarjassa pelaava TUTO Volley hankki hakkuriosastolleen täydennystä, kun se solmi yksivuotisen sopimuksen Einari Koiviston kanssa.

Lue lisää
Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Loimun riveihin mieluisa paluumuuttaja

Raision Loimu ja lentopallon Mestaruusliiga saa mieluisan paluumuuttajan, kun Kirill Borichev tekee paluun pääsarjatasolle.

Lue lisää