Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS:n liigakausi käyntiin karnevaalitunnelmissa

 
TPS:n liigakausi käyntiin karnevaalitunnelmissa

TPS otti Veikkausliigakauteen 2011 lentävän lähdön kaatamalla upeasti hallitsevan Suomen mestarijoukkueen HJK:n Veritas Stadionilla lukemin 2-0. Tätä harvinaista herkkua on saatu maistella Turussa viimeksi niinkin kauan sitten kuin kaudella 2003. Silloin raitapaidat kaatoivat suuren ja mahtavan Klubin Ville Haritun ainokaisella lukemin 1-0.

- Totta kai tämä oli hieno arvokas voitto. Kaikki jätkät pelasivat toisilleen ja taistelivat. Sarjaa on kuitenkin jäljellä vielä 32 kierrosta, TPS-luotsi Marko Rajamäki toppuutteli

TPS takoi molemmat maalinsa jo ottelun avausjaksolla. Ensin Niklas Tarvajärvi vapautti Njazi Kuqin vasemmalta laidalta läpi 31. minuutin kohdalla ja 28-vuotias TPS-piikki latasi pallon vuorenvarmasti alakulmaan. 39. minuutin kohdalla ottelulle leivottiin jo lopullista ratkaisua, kun Mika Ääritalo täräytti pallon HJK-puolustuksen kautta aivan yläputken alle. Ennen maaleja Petteri Pennanen väläytteli kertaalleen vihaista pyssyään.

- Kolme pistettä kotiyleisön edessä kauden avausottelussa HJK:ta vastaan ja myös oma maalitili auki. Ei kai kausi voi paljon paremmin käynnistyä, Ääritalo kiteytti kaiken oleellisen.

TPS pelasi äärimmäisen järkevän ottelun ja puolusti tunnontarkasti. Jokainen pelaaja taisteli palloista viimeiseen asti ja näyttääkin siltä, että myös joukkueen tuoreimmat tulokkaat ovat päässeet ryhmään sisään erinomaisesti. HJK hallitsi aivan ottelun alkua, mutta TPS pääsi kyytiin nopeasti mukaan.

- Ei HJK:ta vastaan voi lähetä pelaamaan liian avoimesti. Veikkaan, että aika moni muukin joukkue tässä sarjassa saa puolustaa lujaa, että pysyy Klubin kyydissä, Rajamäki muistutti reaaliteeteistä.

- Klubi hallitsi ekaa varttia, mutta avausjakson loppu meni mielestäni meille. Oli ihan selvää, että Klubi joutui toisella puoliajalla avamaan peliään ja yrittämään kavennusta kahden maalitappioasemassa, Rajamäki totesi perään.

Tosi asiassa TPS:llä ei ollut suurempaa hätää kahden maalin johtoasemassa missään vaiheessa. Klubin puurtaminen oli jotenkin hengettömän ja näennäisen näköistä. Klubi heitti toiselle puoliajalle kentälle itse Jari Litmasen, mutta aika hampaattoman kuvan hänkin jätti tänään itsestään.

- Jos Berat Sadikin pusku olisi ennen TPS:n maaleja mennyt avopaikasta sisään, niin ottelu olisi voinut saada ihan eri luonteen, HJK-käskyttäjä Antti Muurinen jossitteli.

Olisi voinut saadakin, mutta HJK:n todelliset maalipaikat olivat Kupittaan hyväkuntoisella nurmella kuitenkin kortilla. TPS-puolustus tappeli joka pallosta Jarno Heinikankaan johdolla uhrautuvaisesti ja varsinkin keskialueelta oli melkein mahdotonta tulla läpi. Keskikentän työmiehet, Toni Kolehmainen ja Floribert N´Galula, raatoivat viimeisen sekuntiin asti. N´Galula pelasi parhaan matsinsa TPS-paidassa aika hyvään paikkaan. Myös Jarkko Hurmeesta on vielä paljon iloa Tepsille. Juho Lehtonenkin sai toivomansa liigadebyytin HJK:ta ja Jari Litmasta vastaan.

TPS:n kausi jatkuu ensi maanantaina VPS:n vieraana Vaasassa ja heti torstaina Jaro saapuu Pietarsaaresta Turkuun. 

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Jarno Heinikangas

5.3.1979 Pori
Tiedot

Jarkko Hurme

4.6.1986 Oulu
Tiedot

ToniKolehmainen

Toni Kolehmainen

20.7.1988
Tiedot

Njazi Kuqi

25.3.1983
Tiedot

JuhoLehtonen

Juho Lehtonen

3.8.1992
Tiedot

Floribert N´Galula

7.3.1987
Tiedot

PetteriPennanen

Petteri Pennanen

19.9.1990
Tiedot

MarkoRajamäki

Marko Rajamäki

3.10.1968 Göteborg, SWE
Tiedot

Niklas Tarvajärvi

13.3.1983
Tiedot

MikaÄäritalo

Mika Ääritalo

25.7.1985 Turku
Tiedot


TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää