Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS juniorijalkapallo aloittaa oman seuratoiminnan Varissuolla

 

TPS juniorijalkapallo aloittaa oman seuratoiminnan Varissuolla


TPS juniorijalkapallo laajentaa tänä keväänä omaa seuratoimintaansa myös Itä-Turun Varissuon lähiöön. Syynä on se, että lähes 9000 asukkaan Varissuon lähiössä ei ole lainkaan seuravetoista jalkapallotoimintaa tällä hetkellä. TPS East -nimellä perustettava jalkapallojoukkue ulottaa toimintansa myös Varissuuon vierellä sijaitseviin Lausteen ja Vaalan kaupunginosiin.

TPS East aloittaa toimintansa huhtikuussa kahden kuukauden maksuttomalla koejaksolla, joka ulottuu juhannukseen asti. Itä-Turun alueen nuoret voivat silloin tutustua raitapaitojen seuratoimintaan aivan rauhassa alussa kahdesti viikossa. TPS juniorijalkapallo perustaa alueelle eri ikäluokkien joukkueita syksyksi kevään kiinnostuksen perustella. TPS East on tarkoitettu niin tytöille kuin pojillekin. TPS juniorijalkapallo vastaa luonnollisesti harjoitusryhmien ohjaajista. TPS:llä on käytössään näin alkuun ainakin Varissuon ja Huhkolan jalkapallokentät.

Turun kaupunginvaltuuston jäsen Mohammad Azizi toivottaa TPS:n lämpimästi tervetulleeksi niin Varissuolle, kuin muuallekin Itä-Turkuun. Azizi tuntee Itä-Turun alueen ohjattujen harrastusmahdollisuuksien puutteet erittäin hyvin ja tietää, että alueella on olemassa sosiaalinen tilaus jalkapallon seuratoiminnalle.

- Ilmaisin sosiaalisessa mediassa huoleni Itä-Turun tilanteesta ja TPS:stä oltiin heti sen jälkeen yhteydessä asian tiimoilta. Asiat lähtivätkin etenemään sen jälkeen nopealla aikataululla. Varissuolla ei ole jalkapallossa organisoitua seuratoimintaa tällä hetkellä lainkaan, vaikka kiinnostusta sitä kohtaan todellakin on. Itä-Turussa kaivataan ohjattua jalkapallotoimintaa yhteisen seuralogon alla, koska juuri se voi lisätä alueen nuorten yhteenkuuluvuuden tunnetta, Azizi uskoo.

- Kaikki me tiedämme, että alueella on erittäin paljon maahanmuuttajataustaisia ihmisiä ja perheitä. Sopeutumisen suurimmat ongelmat arkeen eivät aina ole kuitenkaan sen alkuperäisen valtaväestön kanssa, vaan oman alueen eri vähemmistöjen keskinäisissä suhteissa. Tässä on iso mahdollisuus edistää koko alueen ihmisten yhtenäisyyttä yhteisen ohjatun harrastustoiminnan avulla, Azizi tietää.

TPS:ssä puhutaan näin aluksi ohjatusta lähiöfutiksesta, mutta TPS East on tarkoitus viedä mukaan myös SPL:n Turun piirin viralliseen sarjatoimintaan.

- Toivomme, että alueen nuoret tutustuisivat toimintaamme nyt keväällä ja lähtisivät sitten syksyllä täysillä rakentamaan TPS Eastin eri ikäluokan joukkueita. Toivomme myös vanhemmilta aktiivisuutta, sillä myös taustahenkilöitä tarvitaan. Haluamme madaltaa seuraamme liittymisen kynnyksen taloudellisesti niin alas kuin se vain on mahdollista ja haemme TPS Eastille myös omia yhteistyökumppaneita, TPS juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Kari Uronen lupaa.

- Teemme pohjimmiltamme normaalia nuorisotyötä täällä Turussa, mutta meidän välineenämme on se jalkapallo. Haluamme rakentaa tästä oman jutun Itä-Turulle ja jos siinä onnistumme, niin voimme olla todella ylpeitä. Meidän toimintaamme ovat tervetulleita kaikki alueen nuoret vanhempineen, sukupuoleen tai etniseen taustaan katsomatta, Uronen vielä painottaa.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2013

Ottelut kaudella 2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää