Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

Mikko Kuningas ja Niilo Mäenpää siirtyvät FC Interiin

 

FC Inter on solminut pelaajasopimukset Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen keskikenttäpelaajien Mikko Kuninkaan ja Niilo Mäenpään kanssa. FC Lahdesta siirtyvän Kuninkaan sopimus Interin kanssa on yksivuotinen seuran toisen vuoden optiolla ja Hakasta tulevan Mäenpään sopimus on kaksivuotinen.

Etelä-Karjalan Luumäeltä kotoisin oleva 20-vuotias Mikko Kuningas on pelannut viimeiset kolme kautta FC Lahdessa siirryttyään sinne PEPO Lappeenrannasta. Nuoresta iästään huolimatta jo 62 Veikkausliigan ottelua Lahdessa pelannut Kuningas on Interin päävalmentaja Fabrizio Piccaretalle mieleinen vaihtoehto keskikentälle.

- Kuningas on sellainen keskikenttäpelaaja, jota olemme etsineet. Hän on dynaaminen vasenjalkainen pelaaja, joka pystyy suoriutumaan hyvin sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan, Piccareta kuvailee.

Kuninkaan tavoin Niilo Mäenpää on nuoresta iästään huolimatta jo miesten tasolla kokenut pelaaja. Hämeenlinnasta kotoisin oleva 19-vuotias Mäenpää on pelannut kolmen kauden aikana Ykköstä valkeakoskelaisen Hakan paidassa 66 ottelua. Piccaretan mukaan Mäenpää on monipuolinen keskikenttäpelaaja.

- Mäenpää on teknisesti ja taktisesti taitava box to box -keskikenttäpelaaja, jolla on myös pelintekijän ominaisuuksia, italialaisvalmentaja kertoo.

Kuninkaan ja Mäenpään lisäksi FC Inter on tehnyt sopimukset neljän nuoremman pelaajan kanssa. Yksivuotiset sopimukset seuran toisen vuoden optiolla ovat allekirjoittaneet Arttu Kotanen, Yoonis Muse, Lassi Viholainen ja Wille Öhman.

- Nämä neljä kuuluvat esimerkiksi Elias Mastokankaan kanssa lahjakkaiden pelaajien ryhmään, josta uskomme kasvavan edustusjoukkueelle tärkeitä pelaajia tulevina vuosina. Heidän on kuitenkin jatkettava kovaa työtä ja pystyttävä pitämään fokus oikeissa asioissa, Piccareta muistuttaa.

Nelikosta seuran ulkopuolelta Interiin liittyvät U18-maajoukkueen 17-vuotiaat laitapuolustajat Arttu Kotanen ja Wille Öhman. Kotanen siirtyy Interiin PEPO Lappeenrannasta ja Öhman TPS:sta.

- Arttu on fyysisesti vahva ja nopea vasen laitapuolustaja, jonka vahvuus on pelaaminen hyökkäyssuuntaan. Wille puolestaan on oikea laitapuolustaja, joka on teknisesti taitava ja hyvä kaksinkamppailuissa, päävalmentaja kertoo nuorista laitapuolustajista.

Interin omasta akatemiasta sopimukset ovat solmineet 18-vuotias laituri Lassi Viholainen ja 17-vuotias keskikenttäpelaaja Yoonis Muse. Molemmat pelaajat debytoivat Veikkausliigassa jo tänä vuonna.

- Lassi on jo päässyt näyttämään taitojaan edustusjoukkueessa. Hän on suoraviivainen ja nopea laituri, joka pystyy pelaamaan kummallakin laidalla tehokkaasti. Yoonis taas on keskialueen johtajatyyppi, joka pelaa jo kuin kokenut keskikenttäpelaaja, Piccareta kommentoi.

Interin tekninen johtaja Vesa Mäki on tyytyväinen joukkueen muodostumiseen.

- Nuorten pelaajien sopimukset mukaan lukien meillä on nyt 21 pelaajasopimusta. Joukkueeseen haetaan vielä topparia, vasenta laitapuolustajaa, keskikentän pohjapelaajaa sekä laituria. Näille paikoille on olemassa jo useita ehdokkaita, mutta haluamme olla varmoja juuri oikeiden pelaajien löytämisestä, Mäki perustelee.

FC Interin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Mikko Kuningas

30.7.1997
Tiedot


TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää