Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vain voitto kelpaa

 
Vain voitto kelpaa

Kiekko-Vantaa ja TuTo kohtaavat jo kuudennen kerran kuluvan kauden aikana. Syyskaudella lohipaidat veivät turkulaisia kolmesti peräkkäin (Vantaalla 3-2 ja 3-0, Turussa 4-3), mutta viimeiset kaksi keskinäistä ottelua on vienyt nimiinsä TuTo ja molemmat kotikaukalossaan Turun Kupittaalla (6-3, 5-3). Vantaalla pelattuja otteluita ovat lohipaidat hallinneet viime vuosina. TuTo on edellisen kerran voittanut Valtti Areenassa pelatun ottelun 4.10.2008. Sen jälkeen viisi Vantaalla pelattua ottelua ovat tuottaneet turkulaisille tasan yhden sarjapisteen 15 mahdollisesta. Kiekko-Vantaalle illan sävel on selvä, koska sitä samaa se ollut jo pidemmän aikaa ja tulee olemaan myös koko runkosarjan lopun ajan: joukkueen pudotuspelihaaveet toteuttaakseen illan ottelusta vain voitto kelpaa.

Via Dolorosa

Kiekko-Vantaan hurja tammikuu, 12 ottelua neljässä viikossa ja kolme ottelua per viikko, päättyy kuluvalla viikolla. Kahden peräkkäisen kotiottelun, TuTo tänään ja SaPKo lauantaina, jälkeen lohipaidat matkustavat vielä sunnuntaina Jyväskylään D Teamin vieraaksi. Tammikuussa pelatuista yhdeksästä ottelusta Kiekko-Vantaa on voittanut neljä, tosin puhtaita kolmen pisteen voittoja on vain kaksi. Viime viikolla pelatut kolme ottelua toivat yhden vl-voiton (HeKi 4-3 Vantaalla), yhden varsinaisen peliajan voiton (Hokki 5-2 Kajaanissa), sekä yhden niukan tappion (Kiekko-Laser 3-1 Oulussa). Ennen keskiviikon kierrosta Kiekko-Vantaa on juuri pudotuspeliviivan alapuolella sijalla yhdeksän. Sijaa kahdeksan miehittää HeKi, joka on vain pisteen lohipaitoja edellä.

TuTo:lle kahdeksan ottelun päästä päättyvä runkosarja on ollut todellinen Via Dolorosa, kärsimysten tie. Viime elokuussa Kiekko-Vantaa turnauksen mestaruutta juhlineet turkulaiset ovat miehittäneet sarjan jumbosijan kauden ensimmäisistä kierroksista lähtien ja vaikka ajoittain joukkueen peliesityksissä on ollut nähtävissä pieniä valonpilkahduksia, on TuTo:n kohtalo auttamatta joutua kevään karsintaotteluihin. Kun joukkueella on pelaamatta runkosarjaa siis vielä kahdeksan ottelua, piste-ero edellä olevaan Hokkiin on 10 pistettä ja sijalla 10. olevaan Jokipoikiin 11 pistettä. Sijoille 11-12 runkosarjassa päätyvät joukkueet pelaavat paras kolmesta Play Out-sarjan, jonka häviäjä joutuu Mestiksen karsintasarjaan yhdessä Suomi-sarjan kolmen parhaan joukkueen kanssa.

Vaikka TuTo onkin sarjajumbo, jokaisen loppukauden vastustajan on otettava joukkue ehdottoman vakavasti jokaisessa päätöskierrosten otteluissa, oli turkulaisilla  teoreettisia mahdollisuuksia nousta pois karsijan paikalta tai ei. Siitä hyvänä esimerkkinä käyvät viime viikon kolme ottelua, joista TuTo otti viisi sarjapistettä, mutta mahdollisuuksia oli jopa täyteen yhdeksän pisteen pottiin. Keskiviikkona (19.1) LeKi sai lähteä kotimatkalle Lempäälään 5-3 tappion kera. Perjantain kierroksella TuTo johti Kupittaalla SaPKo:a vielä 53 minuutin kohdalla 2-0, mutta pässipaidat nousivat viime hetkillä tasoihin ja veivät voiton lopulta vl-kilpailun kautta. Lauantaina TuTo piinasi Sportia Vaasa Areenassa. 49 minuutin pelin jälkeen vieraat johtivat kamppailua 3-5, mutta jälleen kerran viimeisen 10 minuutin kirous iski, Sport tasoitti lopulta 5-5:een ajassa 59:03 ja korjasi suuremman pistepotin jatkoajalla tulleella maalilla.

Mäkiaho Itävaltaan, valkoinen kypärä Porthenille

Lohipaitojen miehistössä on tapahtunut kuluvan viikon aikana paljon muutoksia. Joukkueen paras pistemies, Toni Mäkiaho, teki loppukauden kattavan sopimuksen Itävallan kakkossarjaan, EC Dornbirnin miehistöön ja 'Mäkkäriä' ei enää Kiekko-Vantaan joukkueessa tällä kaudella nähdä. Näin ollen joukkueen parhaan pistemiehen valkoisen kypärän illan ottelussa päähänsä laittaa Jermu Porthen (8+24=32). Puolustuksesta Mikko Turunen vaihtoi lohipaidan Espoon Bluesin peliasuun ja Antti Nyrhinen kainalosauvoihin. Nyrhisen kausi päättyi HeKi-ottelussa (19.1) tulleeseen jalkavammaan.

Viime viikonlopun ottelut sivussa kuumeen takia ollut Timo Rinne palaa kokoonpanoon. Samoin palaa edellisessä TuTo-ottelussa (12.1) ylävartalovamman saanut hyökkääjä Antti Hämeenheimo, joka oli sivussa parin viikon ajan. Lauantaina ottelussa Kiekko-Laseria vastaan kolhun saanut hyökkääjä Olavi Vauhkonen huilaa kuluvan viikon kamppailut. Samassa ottelussa ylävartalovamman saanut hyökkääjä Tomi Pallassalo on myös sivussa illan ottelusta. Viikonloppuna uransa ensimmäiset Mestis-ottelut pelannut hyökkääjä Jari Voutilainen on sivussa kuumeen takia. 10 ottelua sivussa ollut puolustaja Ville Peltosuo palaa kokoonpanoon, Peltosuo pelaa lohipaitojen kolmosparissa yhdessä Mikko Jortikan kanssa. Molemmilla miehillä on vahva TuTo-tausta, Peltosuo pelasi Turussa kaudet 2007-2009 ja Jortikka kaudet 2006-2010.

Hämeenheimo jälleen sairaslomalta ratkaisijaksi?

Vielä viime kaudella A-nuorten 2-divisioonaa EHC:ssä pelannut hyökkääjä Antti Hämeenheimo on ollut yksi kuluvan kauden suurimpia positiivisia yllättäjiä lohipaidoissa. Kesän 2010 try-outin kautta tiensä lopulliseen joukkueeseen tiensä raivannut Hämeenheimo on pelannut koko kauden ajan ennakkoluulotonta peliä ja 3-4 ketjujen puolustavassa roolissa 'Hämis' on iskenyt tilastoihin myös kelpo tulokaskauden tehopisteet 4+2=6.

Yksi Hämeenheimon tilastojen erikoisuuksista löytyy tehdyistä maaleista, sillä kaikki neljä maalia ovat syntyneet vieraskaukaloissa! Uran ensimmäinen Mestis-maali näki päivänvalon lokakuun lopulla Vaasassa. Toinen maali syntyi Kouvolassa marraskuussa ja kolmas saman kuukauden aikana tv-kameroiden edessä Lempäälässä. Neljäs ja viimeisin maali tuli tammikuun alkupuolella Heinolassa ottelussa HeKi:ä vastaan ja tuo maali oli myös tuon kamppailun voittomaali. Hämeenheimo palasi tuolloin kokoonpanoon parin viikon sairaslomalta ja heti paluuottelussaan mies iski lohipaidoille ottelun voittomaalin. Nyt Hämeenheimo on ollut sivussa viidestä viimeisimmästä Kiekko-Vantaan ottelusta. Toistaako historia itseään ja Hämeenheimo tekee jälleen kerran paluun sairaslomalta voittomaalin myötä? Samalla syntyisi myös uran ensimmäinen kotikaukalossa tehty Mestis-maali.

Ortio TuTo:n maalissa

TuTo:lta sivussa illan ottelusta ovat puolustaja Markus Laine, sekä hyökkääjät Olli Aalto ja Sami Savolainen. Syyskaudella yhdeksän ottelua lohipaidoissa pelannut Martin Tuominen nähdään nyt ensimmäistä kertaa Vantaalla siirron jälkeen. Tuominen pelaa TuTo:n kakkosketjussa yhdessä Lasse Lintulan ja Aki Keinäsen kanssa. TuTo pelaa keskiviikkona 11 hyökkääjällä ja seitsemällä puolustajalla. Joukkueen paras pistemies on Tommi Laine, viime kaudella lohipaidoissa pelannut Laine on tehnyt kuluvalla kaudella 38 pelaamassaan ottelussa 36 tehopistettä (13+23).

TuTo:n maalissa nähdään pienen tauon jälkeen TPS-laina Joni Ortio, joka on torjunut kuluvalla kaudella TuTo:lle kolmesta ottelusta kaksi voittoa torjuntaprosentilla 92,77. Joulukuussa Kupittaalla pelatussa ottelussa Ortio valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi, kun hän torjui lohipaitoja vastaan 33 kertaa 6-3 TuTo:n voittoon päättyneessä kamppailussa. Viime vuoden lokakuussa Ortio torjui voiton Kiekko-Vantaasta KooKoo:n paidassa MTV3 Maxin tv-kameroiden edessä Valtti Areenassa ja myös tuossa ottelussa Ortiolle kirjattiin 33 torjuntaa.

Mestiksen (Jari Hotti) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Olli Aalto

16.9.1989 turku
Tiedot

Aki Keinänen

4.1.1984 Kuopio
Tiedot

Markus Laine

27.3.1979 Naantali
Tiedot

Tommi Laine

20.5.1986 Naantali
Tiedot

Lasse Lintula

12.8.1985 Paimio
Tiedot

JoniOrtio

Joni Ortio

16.4.1991 Turku
Tiedot

Sami Savolainen

29.1.1989 Tarvasjoki
Tiedot

Martin Tuominen

21.8.1990 Loimaa
Tiedot


Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää