Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lauantaina Kajaaniin

 
Lauantaina Kajaaniin

Viimeistään nyt se on uskottava. Tämmöiset kaiken maailman pudotuspelit ovat ihan eri juttu kuin runkosarja. Sen on Mestiksessä saanut huomata ainakin KooKoo, jonka eteneminen Mestiksen loppuotteluun ei olekaan itsestään selvää. Saman asian sai huomata keskiviikkona Turussa myös Kajaanin Hokki, joka tuli Kupittaalle päämääränään kesälomalle pääsy. Isäntäjoukkue TuTo oli kuitenkin toista mieltä. Kesään on vielä aikaa joten play out- otteluiden ratkaisu nähdään tulevana lauantaina Kajaanissa.

Hokki lähti keskiviikon otteluun ehkä lievänä ennakkosuosikkina. Joukkue oli sijoittunut runkosarjassa paremmin ja lisäksi kainuulaiset olivat ottaneet haltuunsa kaksi edellistä ottelua voitoin 2-0 ja maalein 11-3. Jokainen ottelu on kuitenkin omansa. Ottelun avausmaali oli tosin sellainen kuluvan kauden TuTo- perikuva. Juha Virtasen B- pistekudin TuTo- veskari Ari Reunanen sai vielä torjuttua mutta reboundin upottaminen Reunasen taakse oli Antti Reivoselle lastenleikkiä. Missä olivat TuTo- pakit? Ajassa 6.25 TuTon pienille tehoille kuluvalla kaudella jäänyt Rasmus Österback sai vietyä kotijoukkueen tasoihin ja varsinaista tarjoilua nähtiin usean minuutin ajan kun kotijoukkue sai pelata kahdenkin miehen ylivoimalla. Ossipekka Lehtosen johtomaali vapauttikin turkulaisten pelaamista ja tauolle lähdettiin kotijoukkueen johdossa.

Ottelun toinen erä oli kotijoukkueen kannalta aika ajoin tuskaista taivalta. Vieraat pyörittivät kiekkoa turkulaisten päässä ja jopa katkon tekeminen osoittautui tutolaisille ongelmaksi. Siksi olikin jopa pieni ihme, että toisessa erässä Hokki sai tehtyä ”vain” yhden maalin. Kolmanteen erään lähdettäessä kumpikin joukkue tiesi tasan tarkkaan miten hirveä panos erään liittyy. TuTon piti voittaa saadakseen sarjan ratkaisun lauantaille ja Hokin taas piti voittaa päästäkseen kesälomalle. Näin ollen ottelun kulminaatiopiste nähtiinkin erikoistilanteen kautta. Hokin Mika Mäkiaho sai ajassa 44.07 rangaistuksen kiinnipitämisestä. Vain nelisenkymmentä sekuntia myöhemmin TuTon Aki Keinäselle tarjoiltiin paikka, joka takuuvarmasti herättää kauhua missä tahansa Mestis- joukkueessa. Pitkään ”jäähyllä” play out- otteluista ollut Janne Jokila antoi Keinäselle namupassin ja Keni pääsi lataamaan pyssynsä lähietäisyydeltä. Hokki- veskari Juha Toivosen rooliksi tässä tilanteessa jäi todeta tapahtunut.

Vaikka TuTo siis kakkoserässä rämpi aikaansaamattomuuden suossa, nousi joukkue kolmannessa erässä siivilleen kuin Feeniks- lintu. Keinäsen maalin jälkeen Hokille ei onnistunut mikään ja TuTo sai luotua Toivosen maalille alinomaa kiperiä tilanteita. Takaa- ajo ilman maalivahtiakaan ei tuonut Hokkia tasoihin.

Hokin päävalmentaja Vladimir Kolek tavoilleen uskollisena tyytyi lähinnä toteamaan tapahtunutta. Kolek totesi otteluun ollen tiukan ja TuTon voiton myötä otteluvoitot ovat 2-2, joten ratkaisu nähdään lauantaina Kajaanissa. Rivien välistä oli kuitenkin luettavissa Kolekin tyytymättömyys ottelun tuomarilinjaan. TuTon päävalmentaja Petri Niukkanen puolestaan totesi niin ikään taiston olleen kovan joka tällä kertaa kääntyi TuTon voitoksi. Yksittäistapahtumista ”Nisse” nosti esiin Keinäsen laukoman ratkaisumaalin ja erityisesti Jokilan tarjoilun.

Huima play out- vääntö huipentuu siis tulevana lauantaina Kajaanissa. Hokilla on kotietu mutta vastaavasti keskiviikon ottelun tiimoilta TuTolle jäi liiveihin sellaista hypetystä jota se pystyy ottamaan mukaan Kainuuseenkin. Mielenkiintoista on myös nähdä löytyykö TuTo- fanien keskuudesta sellaista fanitusenergiaa, joka saa väen matkustamaan yli 650 kilometriä yhteen suuntaan.

Mestiksen (Juha Heikkilä) tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Toverit - logo

TuTo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Janne Jokila

22.4.1982 Turku
Tiedot

Aki Keinänen

4.1.1984 Kuopio
Tiedot

Petri Niukkanen

Tiedot

Ari Reunanen

28.4.1984 Huittinen
Tiedot

Rasmus Österback

20.6.1988 Pietarsaari
Tiedot


Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Simon Suoranta TUTOon loppukaudeksi

Kokenut hyökkääjä Simon Suoranta liittyy TUTOn harjoitusvahvuuteen välittömästi, mutta pelaamassa hänet nähdään todennäköisesti vasta ensi viikolla.

Lue lisää
Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Mikael Hakkarainen siirtyy TPS:n riveihin

Turun Palloseura on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikael Hakkaraisen kanssa. Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä 23-vuotias Hakkarainen liittyi TPS:n harjoitusvahvuuteen tänään perjantaiaamuna.

Lue lisää
Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Lauri Korpikosken kausi päättyi lonkkaoperaatioon

Turun Palloseuran kapteenin Lauri Korpikosken lonkka tähystettiin maanantaina Turussa. Operaation myötä Korpikosken pelit tältä kaudelta on pelattu, joskin leikkaus sujui hyvin.

Lue lisää
TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

TPS:n maalivahtiosasto vahvistuu Kari Piiroisella

Turun Palloseura on tehnyt lainasopimuksen maalivahti Kari Piiroisen kanssa. 19-vuotias siirtyy TPS-paitaan Tampereen Tapparan sopimuspelaajana, joskin kuluvalla kaudella hän on pelannut Mestistä TUTOn paidassa.

Lue lisää
Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Maalivahti Rasmus Tirrosen sopimus on purettu

Turun Palloseura ja maalivahti Rasmus Tirronen ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Lue lisää
Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa TPS:ssä

NHL-seura Buffalo Sabresin sopimuspelaaja, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jatkaa edelleen Turun Palloseuran riveissä.

Lue lisää