Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hokki ja Sport aloittavat yhteistyön tulevalla kaudella

Hokki ja Sport aloittavat yhteistyön tulevalla kaudella

Kajaanin Hokki ja Vaasan Sport aloittavat yhteistyön. Sopimus on alkuun yhden kauden mittainen, jonka jälkeen tilannetta katsotaan uudelleen. Joukkueet kohtaavat syksyllä harjoitusottelun merkeissä Kajaanissa.

Seurat ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa pelaajien vaivattoman siirtymisen seurojen välillä. Kajaanin ja Vaasan välille ei ole kuitenkaan syntymässä jatkuvaa liikennettä.

– Minkäänlaista pelaajarallia seurojen välillä ei ole tulossa, vaan pyrimme pitkäaikaisin lainoihin. Toki elämme tilanteiden mukaan ja millainen tarve molemmilla seuroilla on, Hokin urheilutoimenjohtaja Jukka Niiranen sanoo.

Myös Sportin leirissä yhteistyö otetaan vastaan hymyssä suin.

– Olemme todella tyytyväisiä ja innoissamme nyt alkavasta yhteistyöstä. Löysimme keskusteluissa nopeasti aidon halun yhteistyölle. Tämä tulee olemaan tärkeä väylä meidän nuorille pelaajille, jotka ovat menossa eteenpäin urallaan, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kertoo.

– Menemme eteenpäin vuosi kerrallaan, mutta ajatuksena on tehdä yhteistyötä pidempiaikaisesti, hän jatkaa.

Niiranen näkee tärkeimpänä asiana yhteistyössä sen, että Hokista on muutaman vuoden tauon jälkeen tie Liigaan.

– Pelaajaputki on nyt junioreista Liigaan, mikä on elintärkeää, kun haluamme kehittää Hokin urheilutoimintaa ja tulla hyväksi Mestis-seuraksi, Niiranen sanoo.

Sport tulee Kajaaniin leirille syyskuun alussa. Hokki ja Sport pelaavat alustavan suunnitelman mukaan harjoitusottelun Kajaanissa torstaina 3. syyskuuta.

ISO VAIKUTUS MOLEMMIN PUOLIN

Sportin päävalmentaja Risto Dufvalla on kokemusta Mestiksestä, minkä hän näkee yhteistyötä tehdessä etuna.

– Minulla on erittäin hyviä kokemuksia niin Liiga- kuin Mestis-seurojen puolelta yhteistyökuvioista, jotka ovat antaneet molemmin puolin lisäarvoa. Esimerkiksi pelaajat ovat pystyneet motivoitumaan tätä kautta arjessa ja lähtökohtaisesti näen hyvänä asiana nämä yhteistyösopimukset.

– Toiveena on, että yhteistyö on muutakin kuin pelaajien liikuttelua seurojen välillä. Se on se näkyvin puoli, mutta yhteistyö voi sisältää myös paljon muuta esimerkiksi valmennuksen sekä muun toiminnan osalta.

Yhteistyö seurojen välillä syntyi nopealla tahdilla.

– Kävimme asiat läpi ja nopeasti muodostui yhteinen tahtotila yhteistyöhön. Olemme kaikki sen verran kokeneita kiekkomiehiä, että yhteistyö meidän välillämme on selkeää, Niiranen näkee.

HOKIN JOUKKUE RAKENTUU HYVÄÄ TAHTIA

Hokin tulevan kauden joukkueen rakentaminen on jo hyvällä mallilla. Hokilla on tällä hetkellä 18 julkaistua pelaajasopimusta tulevalle kaudelle.

– Tänä kautena pelaajabudjetti on 20-30 prosenttia pienempi kuin edellisenä kautena. Siitä huolimatta olemme saamassa kilpailukykyisen joukkueen, Niiranen uskoo.

Niiranen näkee yhteistyön auttavan Hokkia pelaajamarkkinoissa jo tällä kaudella.

– Välttämättä rahalla emme pysty kilpailemaan pelaajista, mutta tämä yhteistyö Sportin kanssa auttaa meitä pelaajien rekrytoinnissa, hän arvioi.

– Yhteistyö vaikuttaa myös tulevaisuudessa pelaajahankintoihin, kun reitti nuorille pelaajille Liigaan on olemassa. Halukkuutta tänne on varmasti.

Lähde: hokki.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Vaasan Sport - logo

Sport - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


RistoDufva

Risto Dufva

Tiedot


Sportin kotiavaus siirtyy

Sportin kotiavaus siirtyy

Sportin kotiavaus siirtyy kaupungin koronatilanteen kiihtymisen vuoksi.

Lue lisää
Puolustaja Stuart Percy Vaasan Sportiin

Puolustaja Stuart Percy Vaasan Sportiin

Puolustaja Stuart Percy on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Vaasan Sportin kanssa. 27-vuotias Percy on Toronto Maple Leafsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2011.

Lue lisää
Vaasan Sport teki vahvan tuloksen

Vaasan Sport teki vahvan tuloksen

Vaasan Sport teki vahvan tuloksen tilikaudella 2019-2020. Melkein 150 000 € voittoa luo uskoa ja hyvän pohjan tulevalle kaudelle.

Lue lisää
Puolan maajoukkuelegenda Sportiin

Puolan maajoukkuelegenda Sportiin

Puolan maajoukkueessa vuosia kapteenina toiminut puolustaja Marcin Kolusz on tehnyt Vaasan Sportin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen, joka sisältää kahden kuukauden try out-jakson.

Lue lisää
Sport täydentää joukkuettaan maalivahdilla

Sport täydentää joukkuettaan maalivahdilla

Viime kauden Hämeenlinnan Pallokerhossa torjunut ja varsinkin kevätkaudella vastuuta saanut maalivahti Rasmus Reijola liittyy Vaasan Sportin kokoonpanoon.

Lue lisää
Pajuluoma jatkaa Sportin päävalmentajana myös kaudella 2020-21

Pajuluoma jatkaa Sportin päävalmentajana myös kaudella 2020-21

Vaasan Sport on tehnyt jatkosopimuksen päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoman kanssa. Sopimus on yksivuotinen ja Pajuluoman sopimus kattaa kuluvan kauden lisäksi myös kauden 2020-21

Lue lisää