PK-35 kaatoi NiceFutiksen

Helteessä pelattu PK-35 Vantaan ja Porin NiceFutiksen kohtaaminen päättyi 2-1 kotivoittoon. Jo ottelun ensimmäisellä puoliajalla PK-35:llä oli paikat mennä menojaan mutta maalihanat aukesivat vasta toisella puoliskolla.

Ensimmäiset kymmenen minuuttia menivät hieman tunnustellen tasaisena keskialueen vääntönä. Tämän jälkeen kotijoukkue otti kuitenkin yhä selvemmin otetta. Niinpä maalipaikkoja syntyikin. Ensin Tia Hälinen puski Jenae Seppälän sivurajaheiton taaksepäin mutta NiceF:n maalia vartoinut Alina Hakala oli heräillä ja torjui pallon yläkulmasta. Hetkeä myöhemmin Cynthia Uwak kaivoi itselleen pallon 16-alueella ja tykitti kovaa etutolppaan.

NiceF:llä oli pari vapaapotkua kauempaa mutta niistä ei mitään syntynyt. Toisessa päässä Hälinen karkasi kerran läpiajoon kun NiceF:n paitsioansa petti. Hän ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan hyvin vastaan tullutta Hakalaa. Moni muu vastaava hyökkäys sekä oikealta että vasemmalta tyrehtyi paitsioon. Rangaistusalueellakin painittin usein mutta siellä oli liian ahdasta eikä vetoja kohti maalia näin ollen saatu aikaan.

PK-35 jatkoi painostustaan. Seppälä puski kerran niukasti ohi ja Eve Parikkakin pääsi ohjaamaan keskityksen etukulmasta mutta ohi livahti. Välillä palloa laitettiin taivaisiin aivan maalin edestä ja vielä puoliajan loppusekunneilla Jaana Lyytikäinen pujahti läpi mutta nosti maalivahdin yli lipusi myös maalin ohi.

Toisella puoliajalla PK-35 jatkoi selvää hallintaa vaikkei nyt enää päästy tuhlaamaan maalipaikkoja samalla tavalla. Sen sijaan pari laitettiin verkkoon. Ensin 53 minuutilla pallo pelattiin Uwakille maalin eteen, jossa hän kylmän viileästi pelasi maalivahdin ulos tilanteesta ja laittoi pallon tyhjään maaliin. NiceF:n hyvä jakso alkoi tästä maalista. Se sai viideksi minuutiksi aikaan hieman painetta toiseen kenttäpäätyyn ja usean kulman peräkkäin.

Kesken Nicen hyvän jakson Nicolina Jåfs kuitenkin käynnisti vastahyökkäyksen jossa Uwak spurttasi karkuun ja viimeisteli läpiajonsa päätteeksi 2-0. Tästä Nicen selkäranka taittui ja seuraavat reilut 20 minuuttia olikin tasaista pelailua. Lisäajalla kuitenkin Biodun Obende intoutui hyvään nousuun ja veti pienestä kulmasta takatolpalle jossa Essi Huppunen liukui pallon maaliin. Selvästä innostusruiskeesta huolimatta NiceF ei ehtinyt luomaan paikkoja tasoitukseen.

Ronias Yacoob jatkaa PK-35:n riveissä

Pitkäaikainen PK-pelaaja Ronias Yacoob jatkaa joukkueen riveissä myös kaudella 2021.

Charles Katashira siirtyy PK-35:n riveihin

PK-35 vahvistuu mielenkiintoisella nuorella pelaajalla. Viime kaudella tuhoisaa jälkeä VJS:n riveissä tehnyt Charles Katashira siirtyy PK-35:n riveihin.

Oona Sevenius jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut Oona Seveniuksen kanssa kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen. Viime talvena Punamustiin siirtynyt nuori hyökkääjä on ollut heti avauskaudellaan näkyvässä roolissa.

Yhdysvaltalaishyökkääjä Vanessa Kara loppukaudeksi TiPS:n paitaan

Naisten edustusjoukkue vahvistuu jenkkihyökkääjä Vanessa Karalla. Edellisellä kaudella 23-vuotias hyökkääjä edusti Floridan Yliopiston kuuluisaa Gators-joukkuetta.

Johanna Grönlund Punamustiin

Joukkueen mukana talvesta asti harjoitellut puolustaja on solminut PK-35:n kanssa loppukauden kattavan sopimuksen.