PK-35 palasi voittojen tielle

Vantaalla koettiin lauantaina melko traaginen näytelmä, jonka päätteeksi molemmat joukkueet olisivat varmasti halunneet painua maan alle. Valitettavasti tekonurmeen on kuitenkin vaikeata kaivaa kuoppaa.

PK-35 oli kaatanut TPS:n kahdesti isoin lukemin aikaisemmin tällä kaudella. Nyt kotikentällä PK-35 hallititsi peliä vielä selvemmin. Ensimmäisellä puoliajalla TPS ei pahemmin vieraillut PK:n kenttäpuoliskolla. Toisessa päässä osumaa puolestaan haettiin hanakasti. Eve Parikka veti ja puski niukasti ohi, Elina Sormusen vapaapotku kimposi pelaajien kautta puhtaaseen tolppaosumaan, Jaana Lyytikäisen vapari leijui yli ja Maiju Hirvosen nosto putosi maalin katolle. Useamman kerran päästiin rangaistusalueen sisällekin kuljettamaan mutta uhrautuvatsi pelanneet turkulaiset peittivät maalin edustan. Näin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika oli pitkälti samanlainen. TPS vetäytyi erittäin syvälle ja teki tilan ahtaaksi oman maalinsa edessä. Monesti tuli mieleen Suomen Cupissa nähdyn kolmosdivarin Konnun taktiikka. Avopaikkoja tuhlailtiin myös tässä pelissä urakalla. Välillä maali oli jopa tyhjillään mutta niin vain palloa ei sisään saatu.

Noin tunnin kohdilla TPS pääsi kuitenkin ottelun ensimmäiseen kunnolliseen hyökkäykseensä. Kuten tyypillistä tällä kaudelle, niin kyseessä oli nopea vastahyökkäys. Joska Björklund pakotettiin pieneen kulmaan josta lähti veto. Lauren Johnston torjui eteensä ja paikalla ollut Tiia Tikkanen iski 0-1 vierasjohdon.

Tappioasemassa PK-35 jatkoi myllytystä. Noin 69 minuutilla selin maalia kohti ollutta Elina Sormusta työnnettiin selästä. Erittäin hyvin tänään viheltänyt Piia Jäntti näytti pilkkua. TPS pelasi muutenkin koko ajan hieman sääntöjä rikkoen ja oli ehkä onnekas kun vältti kovempia tuomioita. Altavastaajana kyseinen taktiikka oli kuitenkin kokonaisuudessaan onnistunut. Pilkun veti niukasti ohi Sormunen itse. PK-35 keräili itseään hetken ja muutama minuutti pilkun jälkeen päivän työmyyrä Lyytikäinen paini alueella itselleen tilaa ja kun maalivahti oli pelattu tilanteesta ulos hän pääsi sijoittamaan tasoituksen tyhjiin.

Ottelun loppua kohden PK-35 haki voittomaalia vimmatusti. Niin vain kuitenkin nelisen minuuttia ennen täyttä aikaa tuli pallonmenetys keskiviivan tuntumassa josta TPS pääsi ottelun toiseen hyökkäykseensä. 2 vastaan 2 tilanteessa palloton hyökkääjä jätettiin asemaan, joka haiskahti paitsiolle. Syötön lähdettyä lippu ei kuitenkaan noussut ja Heidi Grönqvist sai vapaasti sijoittaaa yhdellä kosketuksella pallon maaliin.

Lopussa PK:n haettua maalia riskilläkin TPS pääsi pari kertaa lähes karkuun. Minuuttia ennen täyttä aikaa Melinda Koivulalla oli paikka mutta nosto läheltä maalivahdin yli kaarsi myös maalin yli. Lisäajan ensimmäisellä minuutilla näytelmä sai ehkä arvoisensa huipennuksen. Kotijoukkue lähetti korkean pallon maalia kohti, jonka puolustaja Mira Uronen epäonnekkasti puski taaksepäin omaan maaliin. Näin pisteet jaettiin lukemin 2-2.

Pistemenetyksiä laskettaessa liigassa Honka ja Åland pitävät kärkipaikkaa. Neljän pisteen päässä ovat PK-35 ja HJK. Askeleihin etsitään iloa ja keveyttä, jotta karkulaiset saadaan kiinni. Seuraavaksi on vuorossa on cupin välierä Kokkola F10:iä vastaan keskiviikkonailtana ISS Stadionilla.

Ronias Yacoob jatkaa PK-35:n riveissä

Pitkäaikainen PK-pelaaja Ronias Yacoob jatkaa joukkueen riveissä myös kaudella 2021.

Charles Katashira siirtyy PK-35:n riveihin

PK-35 vahvistuu mielenkiintoisella nuorella pelaajalla. Viime kaudella tuhoisaa jälkeä VJS:n riveissä tehnyt Charles Katashira siirtyy PK-35:n riveihin.

Oona Sevenius jatkaa Punamustissa

PK-35 Vantaa on solminut Oona Seveniuksen kanssa kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen. Viime talvena Punamustiin siirtynyt nuori hyökkääjä on ollut heti avauskaudellaan näkyvässä roolissa.

Yhdysvaltalaishyökkääjä Vanessa Kara loppukaudeksi TiPS:n paitaan

Naisten edustusjoukkue vahvistuu jenkkihyökkääjä Vanessa Karalla. Edellisellä kaudella 23-vuotias hyökkääjä edusti Floridan Yliopiston kuuluisaa Gators-joukkuetta.

Johanna Grönlund Punamustiin

Joukkueen mukana talvesta asti harjoitellut puolustaja on solminut PK-35:n kanssa loppukauden kattavan sopimuksen.