Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

7.1.2012 - Porilaista urheilua loppiaisen jälkeen

 

7.1.2012 - Porilaista urheilua loppiaisen jälkeen


Moikka kaikki mun blogini ystävät. Tässä tulee taas vähän kommenttia porilaisen urheilu elämän tapahtumista. Ihan ekaksi oon surullinen, että porilainen jalkapallo on siinä tilanteessa kuin se nyt on. Seurat kiistelevät vieläkin pelaajista. Kaiken kruunuksi ylin sarjataso missä pelataan porilaista jalkapalloa on kakkosdivari, se on surullista. Ei kannata seurojen ainakaan laskea paljonkaan yleisö tuloihin. Muutenkin suomalainen jalkapallo on mielestäni surullisella mallilla. Tuskimpa tulemme vähään aikaan pääsemään mihinkään arvo kisoihin, vaikka meillä on muutama ihan kansainvälinen pelaajakin. Se ei vain riitä jolleivat he pääse seuroissaan ulkomailla tarpeeksi pelaamaan.

Mutta onneksi Porin Ässät pelaavat taas hienoa kautta. Moni oli sitä mieltä, että kun Pekka "Rocky" Rautakallio lähti Porista pois alkaisi alamäki. Eipä tullut alamäkeä, kiitos Karri Kiven johtamalle valmennusryhmälle. He ovat tehneet loistavaa työtä ja joukkue on ollut koko kauden ihan kärki kolmikossa. Ässät siis pelannee tänäkin vuonna mitaleista.

Sitten sekin surullinen asia on, että Porissa ei ole kuin kaksi seuraa millä on asiat hyvin. Nehän ovat nyt kesäisin Porin ykköslajiksi nouseva naisten pesäpallojoukkue Porin Pesäkarhut ja toinen on tietenkin loistavaa talvikautta pelaava Porin Ässät. Muilla porilaisilla seuroilla ei ole yhtä helppoa. Toivottavasti muut seurat saisivat hieman oppia näistä kahdesta seurasta vaikka oman seuratakin rinnuksessa komeilisin pääsarjajoukkueen logo tai muu vastaava tunnus.

Seuraavaksi minun talvilajien suosikkiin, salibandyyn. Eilen loppiaisena nähtiin Porin urheilutalolla surkuhupaisaksi mennyt Salibandyliigan jumbofinaali. Tällä kertaa onni oli onneksi porilaisten puolella. Tosin tuuriakin siinä tarvittiin, sillä M-Team osin lahjoitti ottamansa aikalisän ansiosta avaimet FBT:lle. Pelin jälkeen M-Teamin valmentaja Sami Vidgren harmitteli ottamaansa aikalisää ja kommentoi sitä lyhyesti:
-Eniten jäi ottelun jälkeen harmittamaan väärällä hetkellä otettu aikalisä, jolla oli kohtalokkaat seuraukset.
Tämän saman asian sanoi kyllä heti mm. Satakunnan Kansan urheilutoimittajien päällikkö Juha Luotola. Hän ihmetteli M-Teamin ottamaa aikalisää. Allekirjoittaneen on helppo yhtyä Juhan mielipiteeseen.

Toivottavasti nyt vihdoin herätään porilaisessa salibandyssa ja alettaisiin laittamaan seuran taustoja oikeen kunnolla kuntoon. Taustojen jälkeen vuoroon tulevat valmennuksen ja pelaajien vahvistaminen. Lisää vahvistuksia tarvitaan jotta seuralle saataisiin parempaa menestystä.

Loppiaisena nähtiin kömmähdyksiä myös kotijoukkueen toimesta, sillä toisen erän loppu sekunneilla huudettu vaihto kostautui. Onneksi tuo kömmähdys ei maksanut FBT:lle sarjapisteitä.

Sitä asiaa en ymmärrä taktiikasti, miksei voida pelata palloa suoraan eteenpäin jos siihen on paikka. Nyt palloa pelataan hitaasti oman päädyn kautta. Nopeita yhden syötön lähtöjä ei juuri näy vaan leipominen omassa päässä on silmiin pistävää. Ja useasti eilenkin niissä jotkut pakit olivat vaikeuksissa menettäen pelivälineen vastustajalle useasti aiheuttaen vaarantilanteita omaan päähän.

Jos jotain huonoa niin kyllä siellä hyvääkin on. Positiivisesti minut on muutamista pelaajista yllättänyt eritoten Juho Miilunpalo. Hän ainakin yrittää pelata palloa nopeasti ylöspäin. Toinen positiivisesti minut yllättänyt on Tuomas Puisto. Tuomas pelaa perusvarmaa peliä aina silloin, kun pääsee kentälle.  Toisesta suunnasta ajateltuna pettymys on ollut nähdä Jussi Taskisen epävarmoja otteita oman pään pelissä. Toivottavasti Jussin pallovarmuus löytyy kevään pelejä kohti.

Yhtä asiaa ihmettelen suuresti. Miksi Porin salibandyväki vaatii kaupunkia tekemään lajille kenttää Karhuhalliin. Ehdotus on muuten hyvä, mutta kun nykyisellään Karhuhallissa ei ole tilaa tarpeeksi sellaiseen kaukaloon. Jotta tarpeeksi tilaa saataisiin pitäisi Karhuhallia laajentaa. Esille nostettu Botnia-halli on kuitenkin yhteispinta-alaltaan Suomeen suurin palloiluhalli. Ja tuota mahdollisen kentän viemää tilaa tällä hetkellä komistavat painnonosto välineet, joita käyttävät myös muutkin kaupunkilaiset kuin pelkästään urheiluseurojen jäsenet.

Lehtimäen Jounin visioimasta vanhasta uimahallista en näe tähän ongelmaan ratkaisua. Siihen on mielestäni parikin syytä. Ensiksi se kauhea kosteuden määrä joka on viimeisen 40 vuoden aikana uima-lataiden kautta rakennukseen tullut. Toinen ongelma tulee olemaan kenttien vuokrat. Ei urheiluseuroilla vaan ole varaa maksaa tuntivuokria, joiden suuruudet ovat useissa sadoissa euroissa.

Toivottavasti salibandy ja futsal väki löytävät jostain tyhjän hallin, jonne saisivat lisätilaa joukkueidensa käyttöön, ennenkaikkea junioreiden.

Lopuksi haluan toivottaa Koivusen Niinan tervetulleeksi Pesäkarhujen huoltotiimiin. Meillä on takuuvarmasti antoisa kesä edessä. Samalla pitää toivottaa tervetulleeksi myös Suomen paras naislukkari Kaisa Salmela Pesäkarhuihin. Toivottavasti ensi kesänä taas yleisö löytää tiensä pesisstadionille kannustamaan Pesäkarhuja voittoon ja kohti Suomen mestaruutta.

YSTÄVÄLLISIN TERVEISIN
ROI "ROKI" HERMONEN

Niin ja tervetuloa myös porilainen kiekkomies Janne Virtanen Pesäkarhujen toiminnanjohtajan paikalle.


Takaisin edelliselle sivulle