Blues voiton päässä välieräpaikasta

ÄSSÄT-BLUES 1-2

Blues ja Ässät pelasivat puolivälieräsarjan kolmannen ottelun maanantaina Porissa. Ottelusarjan aiemmista otteluista voitot napannut espoolaisjoukkue jatkoi voitokasta kulkuaan kukistaen Ässät lukemin 2-1. Näin ollen ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla keskiviikkona Espoossa.

Ensimmäinen erä Porissa mentiin tasaisissa merkeissä. Maaleja ei nähty, molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen ylivoimalle. Toisessa erässä taas jäähyaitioiden ovia saatiinkin aukoa tiheään tahtiin, kun molemmille joukkueille vihelleltiin neljä kahden minuutin rangaistusta.

Myös maalinteko aloitettiin toisessa erässä: Kapteeni Toni Kähkönen sai kunnian tehdä ottelun avausmaalin, syöttäjinä Ville Varakas ja Petri Lammassaari. Enempää osumia ei toisessa erässä nähty, ja päätöserään lähdettiin jännittävästä tilanteesta, Bluesin johtaessa maalilla.

Kolmatta erää ei ehditty pelata kahta minuuttiakaan, kun Oskari Korpikari lisäsi vieraiden johdon kahteen maaliin. Syöttäjiä ottelun voittomaaliksikin jääneeseen osumaan ei löydetty. Ässät kavensi vielä kolmannen erän puolivälissä Matti Kuparisen osumalla, ja loisto-otteitaan jälleen jatkanut Iiro Tarkki joutui siis antautumaan ensimmäisen kerran sitten ensimmäisen puolivälieräottelun.

Ässät ei kuitenkaan saanut Bluesia enää kiinni, vaikka porilaiset yrittivät tasoitusta ilman maalivahtiakin. Näin Blues otti jälleen vierasvoiton Porista ja johtaa puolivälieräsarjaa jo 3-0. Neljä peliä pitää kuitenkin jatkopaikan saadakseen voittaa, eikä Ässät varmastikaan aio antaa periksi. Maanantainen tappio tarkoittaa myös sitä, että porilaiset hävisivät ensimmäisen kerran kuluvalla kaudella kolme ottelua peräkkäin.

Bluesilla on ensimmäinen katkon paikka siis keskiviikkona, kun ottelusarjan neljäs kamppailu käydään Barona Areenalla. Ottelu alkaa kello 18.30, ja nyt jos koskaan joukkue tarvitsee yleisön tuen napatakseen välieräpaikan! Tervetuloa kannustamaan espoolaiset välieriin!