JYP vei voiton Jyväskylässä

JYP-BLUES 4-2

Kaksi ensimmäistä välieräottelua hävinnyt runkosarjan voittaja JYP otti maanantaina ensimmäisen voittonsa Bluesista välierissä. Jyväskyläläiset karkasivat toisessa erässä, eikä Bluesin loppuhetkien kiri riittäny voittoon asti.

Maalinteon ottelussa aloitti kuitenkin Blues, kun Ville Lajunen vei videoltakin tarkistetulla osumalla vierailijat johtoon ensimmäisen erän puolivälissä. Syöttöpisteet Stefan Öhmanille ja Petri Lammassaarelle. Maali jäi ensimmäisen erän ainoaksi osumaksi.

Toisessa erässä sitten alkoivatkin JYPin maalijuhlat. Tasoitusmaalin jyväskyläläisjoukkue teki ylivoimalla, viimeistelijänä Harri Pesonen. Toiseen erään mahtui vielä kaksi kotijoukkueen osumaa, kun samalla minuutilla syntyneet Eric Perrinin ja Mikko Viitasen maalit veivät JYPin jo kahden maalin karkumatkalle. Perrinin osuma syntyi tämän karatessa suoraan jäähyaitiosta läpiajoon, Viitanen taas lämäsi kauden ensimmäisen maalinsa.

Blues ei tietenkään luovuttanut, ja kolmannen erän viimeisellä minuutilla espoolaisten taistelu tuotti tulosta: Loistavaa kevättä pelaava Roope Talaja onnistui jälleen maalinteossa tuoden Bluesin maalin päähän JYPistä. Talajan osuma syntyi Bluesin pelatessa ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Loppunumeroiksi 4-2 viimeisteli kuitenkin jyväskyläläisten Jari Jääskeläinen kolme sekuntia ennen loppua.

Toisen erän heikko vaihe maksoi siis Bluesille voiton maanantaina. Aiempienkin kohtaamisten tapaan kolmas välieräkamppailu oli myös tasainen, ja pienet virheet kostautuivat. Blues pelaa kuitenkin hienoa kevättä, sillä koko kauden ajan suurin mestarisuosikki ja runkosarjan suvereeni voittaja JYP ei ole helppo vastus.

Espoolaiset kärsivät ensimmäisen välierätappionsa Jyväskylässä. Blues johtaa välieräsarjaa edelleen 2-1, ja neljäs, ottelusarjan kannalta erityisen tärkeä kamppailu pelataan keskiviikkona Barona Areenalla. Ottelu alkaa 18.30, tervetuloa kannustamaan espoolaisia kohti SM-liigan finaaleja!