Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Laurikainen Indiansin päävalmentajaksi

 

Mikko Laurikainen Indiansin päävalmentajaksi


Westend Indiansin miesten edustusjoukkueen uusi päävalmentaja on Mikko Laurikainen. Kaksivuotisella sopimuksella päävastuun joukkueen valmennuksesta kantava 35-vuotias Laurikainen palaa vuoden tauon jälkeen valmentajaksi miesten pääsarjatasolle.

Laurikainen piti välivuoden pääsarjatason valmentamisesta ja toimi menneellä kaudella Indiansin B95-poikien valmennuksessa sekä poikien U19-maajoukkueen valmennustiimissä. Ennen Indiansiin siirtymistä Laurikainen toimi neljä kautta helsinkiläisen M-Teamin miesten päävalmentajana kakkos- ja ykkösdivarissa päättäen pestinsä joukkueen liiganousuun keväällä 2011.

Välivuosi pääsarjatason valmentamisesta toi Laurikaiselle aikaa seurata lajin kehitystä. Juniorijoukkueen valmentajalle jäi enemmän aikaa katsoa liiga- ja divaripelejä kauden aikana.

-Oli tärkeää, että näitä pelejä ei tarvinnut miettiä oman joukkueen kannalta. Teki hyvää pitää välivuosi miesten valmentamisesta, myöntää Laurikainen.

Vuoden aikana Laurikainen on ehtinyt tutustua Heimon toimintatapohin sekä toimihenkilöihin. Samalla kasvoi nälkä lähteä luotsaamaan juuri Indiansin miehiä.

-Seurassa on paljon potentiaalia. Juniorituotanto on eri tasolla kuin aikaisemmissa seuroissani ja tällä hetkellä näyttää, että miesten joukkue on tulevaisuudessa aika omavarainen.

Kaudella 2010-2011, kun Laurikainen viimeksi valmensi Divarissa, oli sarja vielä kaksilohkoinen. Nyt yhteen valtakunnalliseen lohkoon tiivistetty Divari on aiempaa tasaisempi sarja. Tällä kaudella Indians selvitti tiensä liigakarsintoihin, vaikka joka kolmas joukkueen otteluista oli päättynyt runkosarjassa tappioon.

-Divari on tasoittunut sarjamuutoksen myötä. Yksilohkoisuus on hyvä juttu.

Divarin sarjajärjestelmässä Laurikainen kuitenkin nostaa esille kolmen joukkueen vaihtuvuuden häntäpäässä.

-Nousijajoukkueista ei voi kuitenkaan sanoa mitään, kun ei ole tasonmittausta nousukarsinnoissa divarijoukkueita vastaan.

Tulevan kauden joukkueen rakentamisessa Laurikainen kertoo keskittyvänsä ensin katsastamaan oman seuran pelaajat. Runkona tulee toimimaan menneen kauden miesten joukkue täydennettynä A&B-junioreilla. Lisäksi joukkue tulee hankkimaan muutamia vahvistuksia. Pelitapaan on luvassa muutoksia ja tulevaisuuden joukkueesta Laurikainen haluaa kehittää erittäin aktiivisen.

-Joukkueen on oltava hyvin liikkuva, sillä tavoite on pelata aktiivista salibandya. Tarkoitus on olla divarin kovakuntoisin ja nopein jengi, mutta myös pallollisesti vahva ja pystyä pelaamaan pallon kanssa pitkiä hyökkäyksiä.

Miesten edustusjoukkueen harjoitukset pyörähtävät käyntiin huhtikuun puolivälissä ja joukkue rakennetaan toukokuun loppuun mennessä, jolloin ensimmäisellä leirillä aletaan käydä läpi tulevan kauden pelitapaa. Kesällä joukkue vetää muun harjoittelun lisäksi lajia kerran viikossa.

Indiansin toiminnanjohtaja Mika Leiponen näkee Laurikaisen olevan oikea henkilö viemään seuran miesten edustusjoukkuetta kohti tulevaisuuden tavoitetta.

-Viimeisen neljän kauden aikana joukkue on vakiinnuttanut aseman Divarin huipulla ja tavoitellut Salibandyliigaan nousua kolmesti liigakarsinnoissa siinä vielä onnistumatta. Edessä on pelitavan uusiminen sekä junioreiden tuominen vahvasti mukaan joukkueeseen.

-Nyt on aika ottaa ne seuraavat ja toivottavasti ratkaisevat kehitysaskeleet. Uskon, että Laurikainen on oikea henkilö nostamaan valmennustiimeineen Heimomme miehet uudelle tasolle, tiivistää Leiponen.

Indiansin tiedotteesta / UrheiluEspoo


Takaisin edelliselle sivulle


Westend Indians - logo

Westend Indians - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutLaurikainen palaa Heimon päävalmentajaksi

Laurikainen palaa Heimon päävalmentajaksi

Mikko Laurikainen palaa takaisin Heimon miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Laurikainen toimi Heimon päävalmentajana edellisen kerran kaudella 2014–2015, jolloin hän johdatti joukkueen pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Töllikkö ja Meyer Esport Oilersiin

Töllikkö ja Meyer Esport Oilersiin

Esport Oilers on tehnyt kaksi kovan luokan pelaajahankintaa. Puolustaja Risto Töllikkö sekä puolustajana että hyökkääjänä pelaava Niclas Meyer siirtyvät Öljymiehiin.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää
SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa.

Lue lisää