Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

HPK jäädyttää Marko Tuulolan pelinumeron 36

HPK jäädyttää Marko Tuulolan pelinumeron 36

 

HPK jäädyttää puolustaja Marko Tuulolan pelinumeron 36. Paita nostetaan Ritari-areenan kattoon lauantaina 19.9. ennen HPK-KalPa ottelua. 

Tuulolan paitaa ennen HPK on jäädyttänyt Eero Salisman #2, Jyrki Louhen #9, Marko Palon #13, Juha Hietasen #17 ja Hannu Savolaisen #18 pelipaidat. 

Vuonna 1971 syntynyt Tuulola pelasi ensimmäiset liigaottelunsa kaudella 1989-1990. Nuori Tuulola saalisti 15 pelaamassaan liigaottelussa yhden syöttöpisteen. Ensimmäinen liigamaali syntyi kaudella 1991-1992, kun pelipaikka vakiintui edustusjoukkueessa. HPK:sta Tuulolan tie vei Rauman Lukkoon ja sieltä Helsingin Jokereihin. Kolmen Jokeri-kauden jälkeen tie vei länteen ja Ruotsin Elitserien-joukkue Brynäs IF:n riveihin. Ruotsissakin Tuulola vietti kolme täyttä kautta. Seuraava osoite olikin sitten Hämeenlinna ja HPK. Tuulolan paluu kaudeksi 2001-2002 oli tehokas. Kaudella syntyi 55 ottelussa 40 tehopistettä ja pudotuspeleissä kahdeksassa ottelussa kaksi syöttöpistettä. Samalla kaudella Tuulola palkittiin Matti Keinonen –palkinnolla Liigan tehopelaajana. Seuraavalla kaudella HPK:n paidassa 2002-2003 Tuulola valittiin Liigan parhaaksi puolustajaksi. Kausi 2003-2004 kului vielä HPK:ssa, mutta sen jälkeen Tuulolan tie vei kahden Sveitsissä vietetyn kauden jälkeen Helsingin Jokereihin. 

Kaudella 2008-2009 Tuulola teki jälleen paluun HPK:hon, tällä kertaa jäädäkseen. Viimeisen kautensa Tuulola pelasi kaudella 2013-2014. Viimeisen kautensa lopussa isä-Tuulola sai pelata poikansa Joni Tuulolan pakkiparina ja todistaa Jonin ensimmäistä liigamaalia samaisessa ottelussa.

Marko Tuulolan paras HPK-muisto liittyy juuri Jonin kanssa pelaamiseen.

- Tottakai, kun pääsin pelaamaan pakkiparina Jonin kanssa, oli mieleenpainuva kokemus. Myös 2000-luvun alku HPK:ssa Jukka Jalosen aikana tuo mieleen hyviä muistoja. Meillä oli silloin loistava ketju Miettinen-Santala-Somervuori.

Paidan #36 kattoon nostaminen tulee olemaan tunnelmallinen hetki ja merkitsee Tuulolalle paljon.

- Tämä on iso kunnianosoitus seuralta minua kohtaan. Koen, että 25 vuoden aikana olen tehnyt ainakin jotain asioita oikein, kun saan HPK:lta tällaista arvostusta.

Tuulolan ennätykset HPK:ssa:
- Eniten otteluita 617
- Eniten syöttöjä 206
- Eniten pisteitä 255

HPK:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleMarko Palo

26.9.1967 Jyväskylän mlk
Tiedot

JoniTuulola

Joni Tuulola

1996 Hämeenlinna
Tiedot

MarkoTuulola

Marko Tuulola

7.2.1971 Hämeenlinna
Tiedot


Ville Viitaluoma palaa Kerhoon

Ville Viitaluoma palaa Kerhoon

HPK ja Ville Viitaluoma ovat solmineet kevääseen 2019 asti ulottuvan pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Sakari Manninen siirtyy Ruotsiin

Sakari Manninen siirtyy Ruotsiin

HPK:n hyökkääjä Sakari Manninen käyttää sopimuksessaan kolmannelle vuodelle olevan Ruotsin pykälän ja siirtyy SHL:ssä pelaavan Örebron riveihin.

Lue lisää
HPK:lle kolme tärkeää jatkosopimusta: Lahti, Porseland ja Nikkilä jatkavat oranssissa

HPK:lle kolme tärkeää jatkosopimusta: Lahti, Porseland ja Nikkilä jatkavat oranssissa

HPK on tehnyt jatkosopimukset Janne Lahden, Mathias Porselandin ja Petteri Nikkilän kanssa. Porseland ja Lahti jatkavat Kerhossa seuraavat kaksi vuotta, Nikkilän sopimus kattaa kauden 2017-2018.

Lue lisää
Shane O’Brien Kerhoon loppukaudeksi

Shane O’Brien Kerhoon loppukaudeksi

HPK on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen NHL-konkari Shane O’Brienin kanssa.

Lue lisää
HPK teki jatkosopimukset Lehtivuoren ja Paajasen kanssa

HPK teki jatkosopimukset Lehtivuoren ja Paajasen kanssa

HPK on tehnyt kaksivuotiset jatkosopimukset Joonas Lehtivuoren ja Otto Paajasen kanssa.

Lue lisää
HPK vuokraa Kristian Vesalaisen Frölundasta

HPK vuokraa Kristian Vesalaisen Frölundasta

HPK vuokraa Kristian Vesalaisen Frölundan organisaatiosta Nuorten MM-kisoihin asti. 1999 syntynyt Vesalainen on yksi ikäluokkansa parhaimmista ja mielenkiintoisimmista pelaajista ensi vuoden NHL-varaustilaisuudessa.

Lue lisää