Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Teräväinen päätyi Blackhawksiin

 

Teräväinen päätyi Blackhawksiin


Teuvo Teräväinen varattiin lauantain vastaisena yönä NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella 18. vuorolla Chicago Blackhawksiin. Teräväinen oli iloinen, että päätyi juuri perinteikkääseen seuraan, joka kuuluu NHL:n original six -joukkueisiin eli sarjan perustajajäseniin. NHL on nyt yhden askeleen lähempänä toteutumista.

-Ihan huikea fiilis, eikä haitannut yhtään, että joutui vähän odottamaan, Teräväinen tunnelmoi tilaisuuden jälkeen.

Häntä oli uumoiltu jopa kärkikymmenikön varaukseksi, mutta ensimmäisen kymmenen pelaajan joukossa meni kahdeksan puolustajaa, joten kärkijoukkueilla oli erilaiset tarpeet. Taitava hyökkääjä istuskeli rauhallisen oloisena katsomossa, mutta sisällä jylläsi, kun joukkue toisensa perään tuli lavalle kertomaan varauksensa.

-Koko ajan jännitin, milloin nimi tulee. Lopulta se on kuitenkin ihan sama, meneekö viidentenä vai 20:ntena, koska töitä on joka tapauksessa niin paljon vielä edessä. Ei tämä varaus tee minusta yhtään sen parempaa pelaajaa kuin olin aikaisemmin, Teräväinen sanoi.

Blackhawks oli yksi niistä seuroista, joka haastatteli Teräväistä kesäkuun alussa NHL:n Combine -tilaisuudessa, jossa pelaajia arvioitiin. Jo tuolloin hyökkääjä sai tunteen, että Chicago saattaisi olla paikka, jonne hän päätyy.

-Oli sellainen fiilis, että he olivat tosi kiinnostuneita koko ajan. Itse he kuitenkin olivat vähän sillä kannalla, että en ole enää vapaana, kun heidän vuoronsa tulee. Nyt kävi kuitenkin näin ja tosi hienoa, että pääsin Blackhawksiin, Teräväinen iloitsi.

-Tämä on iso ja hieno seura, jolla on meriittejä ja joka taistelee joka vuosi Stanley Cupista. Kaupunkikin on tosi hieno. On hienoa liittyä tällaiseen seuraan.

Varauksen jälkeen Teräväinen siirtyi haastatteluihin, eikä ehtinyt vielä keskustella seuraavista askeleista Blackhawksin seurajohdon kanssa. Todennäköisesti hyökkääjä osallistuu kahden viikon päästä seuran tulokkaiden leirille, eikä välttämättä matkusta Suomeen välissä. Jo Draft-viikon aikana Teräväinen harjoitteli Chicagossa, sillä hänen agenttitoimistonsa sijaitsee kaupungissa.

-Hieno viikko tämä oli. Oltiin Chicagossa ensin ja pääsin jäällekin siellä. Torstaina tultiin Pittsburghiin. Rentoa ajanviettoa ja treenaamista, vähän shoppailuakin – sillä tavalla aika on kulunut, hän kertoi.

Ensi kaudella Teräväinen pelaa Jokereissa, eikä hän vielä ajattele NHL:ään siirtymistä. Voimapuolta on kehitetty jo tämän kesän aikana ja sitä jatketaan, jotta pelaaja olisi tulevina vuosina valmis hyppäämään Pohjois-Amerikan pienempiin kaukaloihin ja fyysisempiin peleihin.

-Vaikea sanoa vielä, kuinka nopeasti olen valmis NHL:ään. Voimaa pitää saada runkoon lisää ja sitten katsotaan uudelleen. Voi mennä vuosi tai kolmekin, hän arvioi.

Jokereiden toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen iloitsi Teräväisen puolesta. Kekäläinen piti monen muun asiantuntijan tavoin mahdollisena, että Teräväinen olisi varattu jo kärkikymmenikössä, mutta varaustilaisuuksissa on niin monia eri muuttujia, että tuurillakin on osuutensa asiassa.

-Draft-tilaisuus on aina täynnä yllätyksiä. Chicago sai huippulupauksen numerolla 18. Tämä on kova draft, jos maailmassa oli tässä ikäluokassa 17 parempaa pelaajaa kuin Teuvo Teräväinen, Kekäläinen totesi.

-Tiedän, että täälläkin oli joukkueita, jotka olivat rankanneet Teuvon huomattavasti korkeammalle.

UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Jokerit - logo

Jokerit - 2011-2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011-2012

Ottelut kaudella 2011-2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


TeuvoTeräväinen

Teuvo Teräväinen

11.9.1994 Helsinki
Tiedot


Jokereille täydet pisteet tältä viikolta, onneakin oli mukana

Jokereille täydet pisteet tältä viikolta, onneakin oli mukana

Jokerit keräsi täydet kuusi pistettä viikon kahdesta kotiottelustaan ja on jo neljän ottelun pisteputkessa.

Lue lisää
Ailahteleva kiinalaisseura haastaa Jokerit

Ailahteleva kiinalaisseura haastaa Jokerit

Jokerit aloitti kahden kotiottelun viikkonsa tiistaina 3–0-voitolla Traktor Tsheljabinskistä ja kohtaa viikon toisessa kotiottelussaan torstaina kiinalaisseura Kunlun Red Starin.

Lue lisää
Jokereiden pudotuspelipaikka varmistui sunnuntaina

Jokereiden pudotuspelipaikka varmistui sunnuntaina

Jokerit hävisi sunnuntaina Metallurg Magnitogorskille jatkoajalla maalein 1–2, mutta varmisti yhdellä sarjapisteellään paikkansa KHL:n pudotuspeleissä.

Lue lisää
Puolustaja Markus Kankaanperä siirtyy HIFK:hon

Puolustaja Markus Kankaanperä siirtyy HIFK:hon

Puolustaja Markus Kankaanperä siirtyy HIFK:hon loppukauden kattavalla vuokrasopimuksella. Kankaanperä, 37, on pelannut alkukaudella Vaasan Sportissa 17 ottelua ja oli joukkueen kapteeni.

Lue lisää
Oliver Lauridsen jatkaa Jokereissa

Oliver Lauridsen jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Oliver Lauridsen ovat sopineet pelaajan jatkamisesta seurassa myös kausilla 2018-20. Tanskalaisjärkäle pelaa nyt toista kauttaan helsinkiläisten riveissä.

Lue lisää
Puolustaja Niclas Andersen loppukauden sopimukseen

Puolustaja Niclas Andersen loppukauden sopimukseen

Jokerit ja puolustaja Niclas Andersen ovat sopineet pelaajan siirrosta helsinkiläisseuraan loppukaudeksi. Ruotsalaispakki on pelannut urallaan niin KHL:ssä kuin MM-kisoissa Tre Kronorin paidassa.

Lue lisää