Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Helsinki Floorball Cup nousee maailman suurimpien salibandyturnausten joukkoon

 

Helsinki Floorball Cup nousee maailman suurimpien salibandyturnausten joukkoon


Suomen historian suurin salibandyturnaus järjestetään loppiaisviikonloppuna Arena Centereissä ympäri Helsinkiä. Turnauksessa on mukana 261 joukkuetta ja pelejä pelataan yli 700. Turnaus houkuttelee paikallisten lisäksi myös paljon joukkueita ympäri Suomea. Ulkomailta joukkueita saapuu aina Slovakiaa myöten.

Helsinki Floorball Cup pelataan kolmipäiväsenä suurtapahtumana 4.-6.1.2013 Helsingissä Arena Centerin halleissa Myllypurossa, Ruskeasuolla ja Hakaniemessä. Turnauksessa on sarjoja eri-ikäisille ja eritasoisille joukkueille. Tyttöjen ja poikien juniorisarjojen ikähaitari on 8-vuotiaista 20-vuotiaisiin ja turnauksessa pelataan myös aikuisten harrastesarjat.

HFC:n kasvu on ollut hurjaa. Viime vuonna mukana oli 150 joukkuetta ja nyt osallistujia on yli sata enemmän. Kokonaisuudessaan HFC 2013 kerää 261 joukkuetta samaan tapahtumaan ja pelkästään turnauspasseja on myyty yli 5 000 kappaletta.
”On mahtavaa, että turnaus on kasvanut ja olemme nousseet ylivoimaisesti Suomen suurimmaksi salibandyturnaukseksi ja kansainvälisestikin viiden suurimman turnauksen joukkoon” kertoo Arena Centerin toimitusjohtaja Petteri Bergman.

Ulkomailta 20 joukkuetta

Helsinki Floorball Cup on kiinnostanut myös ulkomailla ja mukana on 20 ulkomaista joukkuetta, jotka saapuvat Ruotsista, Slovakiasta, Latviasta ja Venäjältä. Ensimmäistä kertaa tarjolla olevat majoituspaketit ovat olleet suosittuja ja houkutelleet mukaan paljon joukkueita eri puolilta Suomea. Yhteensä majoitusvuorokausia on tapahtumajärjestäjän kautta myyty yli 3 000.
”Markkinoimme turnausta Suomessa ja laajasti myös ulkomailla. Tämän ansiosta ulkomaisten joukkueiden määrä kolminkertaistui ja Suomestakin osallistuu paljon ulkopaikkakuntalaisia joukkueita jopa Pohjois-Suomea myöten. Vapaa-ajalla pelaajat pääsevät tutustumaan pääkaupungin elämään ja näkyvätkin varmasti Helsingin katukuvassa” jatkaa Bergman.

Oheisohjelmaa ja TV-kameroita

Turnauksen aikana niin joukkueille kuin katsojillekin on pelien lisäksi tarjolla paljon oheisohjelmaa. Lauantaina Myllypurossa on messukenttä erilaisine aktiviteetteineen ja turnausrannekkeella pääsee katsomaan kolmea aikuisten huippupeliä. Sunnuntaina Myllypurossa järjestetään Salibandyliiton Tekniikkataiturikisat ja TV-kuvaustiimi saapuu kuvaamaan turnauksesta tehtävää ohjelmaa keväällä MTV3:lla alkavaan Junnuliiga-ohjelmaan.
”Vilskettä ja vilinää tulee varmasti riittämään. Lauantaina pelaajilla on mahdollisuus nauttia Salibandyliigan huippuottelusta SSV-TPS, josta voi napata vinkkejä myös omiin peleihin. Sunnuntaina taas lisäjännitystä tuo TV-kuvausryhmä, joka saapuu taltioimaan turnaustunnelmaa” ennakoi Bergman viikonlopun huippuhetkiä. 

UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle
Perttu Puska palaa EräViikinkeihin

Perttu Puska palaa EräViikinkeihin

EräViikingit ja hyökkääjä Perttu Puska ovat solmineet 1+1 vuoden pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Erän paras pistemies sopimukseen EräViikinkien kanssa

Erän paras pistemies sopimukseen EräViikinkien kanssa

Hyökkääjä Tuomas Iiskola ja Salibandyliigan EräViikingit ovat tehneet pelaajasopimuksen. Hurjasta laukauksestaan tunnettu vuoden 2011 nuorten maailmanmestari pelaa helsinkiläisseurassa yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Maajoukkuehyökkääjä EräViikinkien haaviin

Maajoukkuehyökkääjä EräViikinkien haaviin

Salibandyliigassa pelaava EräViikingit on tehnyt sopimuksen maajoukkuehyökkääjä Miko Kailialan kanssa.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää