Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ruotsalaishyökkääjät Omark ja Harju jokeripaitaan

Ruotsalaishyökkääjät Omark ja Harju jokeripaitaan

 

Jokerit on tehnyt kahden vuoden sopimukset ruotsalaishyökkääjien Linus Omarkin ja Johan Harjun kanssa. Kaksikko siirtyy helsinkiläisseuraan Ruotsin liigasta, jossa Omark edusti loppukaudella Luulajaa ja Harju koko vuoden Brynäsiä.

Omark, 27, aloitti kuluneen kauden Edmonton Oilersin organisaatiossa, jossa pelasi yhden NHL-ottelun ja teki AHL-seura Oklahomassa 28 pelissä 14+15=29 tehopistettä. Joulukuussa laitahyökkääjä siirtyi Buffalo Sabresiin, jossa pelasi 13 ottelua tehoin 0+2. Loppukaudella Omark edusti Luulajaa, jossa kausi päättyi puolivälierissä.

Kaudella 2012-13 Omark voitti Sveitsin liigan pistepörssin Zugin paidassa. Hän tehtaili 48 runkosarjaottelussa 17+52=69 tehopistettä. Tätä ennen Omark pelasi kaksi vuotta Edmonton Oilersin organisaatiossa. Hänellä on vyöllään yhteensä 79 NHL-ottelua tehoin 8+24=32.

-Omark on äärimmäisen taitava pelaaja, joka on vaarallinen niin täysin kentällisin pelattaessa kuin ylivoimalla. Hän tuo hyökkäyspään kärkiosaamista joukkueeseen. Olemme todella iloisia, että saimme tämän kaliiberin pelaajan Jokereihin, sanoo GM Jari Kurri.

Harju, 27, on pelannut kaksi viime kautta Brynäsissä ja ollut useana vuotena Ruotsin liigan parhaita maalintekijöitä. Tällä kaudella isokokoinen, maaliahne hyökkääjä teki 19 osumaa ja oli SHL:n maalipörssin kymmenes. Kaudella 2012-13 maaleja syntyi 18. Molempina vuosina hän oli joukkueensa paras maalintekijä.

Ennen siirtymistään Brynäsiin Harju pelasi kauden Luulajassa, jossa teki 15 maalia. Tätä ennen laitahyökkääjä vietti vuoden Tampa Bay Lightningin organisaatiossa, jossa hän pelasi kymmenen NHL-ottelua tehoin 1+2=3. AHL:ssä Norfolkissa 63 pelissä tehot olivat 23+30=53.

-Harju on isokokoinen (190cm/96kg) hyökkääjä, joka käyttää fysiikkaansa hyvin hyödykseen. Hänellä on erinomainen laukaus ja röyhkeyttä mennä maalinedustalle, Kurri kertoo.

Omark ja Harju ovat kotoisin Ruotsin Ylitornion kunnasta, josta molemmat suuntasivat nuorukaisina Luleå Hockeyn junioreihin. Kaksikko pelasi neljällä kaudella yhdessä seuran edustusmiehistössä ja muodosti pelätyn parivaljakon Ruotsin liigassa. Kaudeksi 2009-10 Dynamo Moskova hankki tutkaparin riveihinsä.

Molemmat laitahyökkääjät ovat edustaneet Ruotsia niin nuorten kuin aikuisten arvokisoissa. Molemmat olivat Tre Kronorin riveissä saavuttamassa MM-pronssimitaleja keväinä 2009 ja -10.

-Omarkilla ja Harjulla on pitkä yhteinen historia, jonka ansiosta he tuntevat toisensa hyvin. Uskomme, että heistä on paljon iloa Jokereille tulevalla kaudella, Kurri toteaa.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle




Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää