Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Roostersille 17:s Suomen mestaruus

Roostersille 17:s Suomen mestaruus

Helsingin Roosters voitti kolmannen perättäisen amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestaruutensa kaatamalla Turun Trojansin Vaahteramalja XXXV:ssä lukemin 21-7 (7-0).

Roostersin puolustus pelasi toistamiseen vahvan ottelun turkulaishyökkäystä vastaan. Trojansin hyökkäys sai runkosarjan päätöskierroksella ja Vaahteramaljassa yhteensä aikaiseksi vain yhden touchdownin Roostersin puolustusta vastaan. Trojansin hyökkäyspeli koki suuren kolauksen kun joukkueen tärkein pelaaja, keskushyökkääjä Jocques Crawford ajettiin väkivaltaisuuden takia ulos toisen neljänneksen loppuhetkillä.

Toisella puoliajalla Trojans ei pystynyt paikkaamaan Crawfordin puuttumista heittopelillä tai toisten keskushyökkääjien voimin. William Lahti teki kavennustouchdownin kuusi minuuttia ennen ottelun loppua, mutta sen pidemmälle turkulaisten kiri ei riittänyt. Jonathan Westin heitoilla joukkue eteni vain 99 jaardia koko ottelusssa. Crawford ennätti juoksemaan 86 jaardia ennen ulosajoaan.

Roosters eteni tasaisesti sekä heitto- että juoksupelillä. Sean Shelton heitti 194 jaardia ja kaksi touchdownia ja juoksi 106 jaardia. Jaycen Spearsin saldo oli 137 juoksu- ja 68 kiinniottojaardia ja yksi juoksutouchdown. Spearsin lisäksi Roostersin touchdowneista vastasivat Julius Majander ja Ville Roitto.

- On tämä uskomaton jengi, tuplamestaruus. Puolustus pelasi hyvin, hyökkäys teki pisteet, Roostersin päävalmentaja Juha Hakala hehkutti viitaten joukkueensa aiemmin kesällä voittamaan Mestareiden liigaan.

- Finaalin arvoinen ottelu, Turulla on ollut uskomaton kausi, joka kerta kun olemme kohdanneet on ollut tiukkaa. Saimme heiltä pari isoa peliä pois, mitkä kääntyi meidän hyväksi. Sen lisäksi meillä oli itsellä pari isoa peliä, Jaycenin juoksu ja Roiton hieno henkilökohtainen suoritus. Ylpeä olen tästä joukkueesta. Kauden aikana meiltä on parisenkymmentä pelaajaa tippunut kauden päättäviin loukkantumisiin ja silti olemme voineet pitää tasomme, uskomatonta, Hakala kehui.

Roostersille mestaruus on seurahistorian 17:s, eli joukkue on voittanut liki puolet Vaahteramaljan 35-vuotisen historian aikana pelatuista loppuotteluista. Trojansin vaahteramaljasaldo puolestaan on tuoreimman tappion jälkeen yksi mestaruus ja kymmenen finaalitappiota. Roostersin Ville Palikainen voitti uransa 12:nnen mestaruuden.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Roosters ry - logo

Roosters - 2014 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2014

Ottelut kaudella 2014

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Valasti jatkaa Wolverinesissa

Ville Valasti jatkaa Wolverinesissa

Helsinki Wolverines on solminut jatkosopimuksen GFL-optiolla puolustuksen linjamies Ville Valastin kanssa.

Lue lisää
Wolverines vahvistuu toiselle kierrokselle

Wolverines vahvistuu toiselle kierrokselle

Helsinki Wolverines vahvistuu entisestään, kun seurassa 2014 pelannut amerikkalainen DB/WR Oscar Vazquez-Dyer liittyy joukkueeseen. Hän tuo mukanaan neljä saksalaista: Ingo Bertherin (WR), Christian Petrichin (LB), Marc Kuppingerin (OL), Alexander Funkin (RB).

Lue lisää
Sebastien Sagne ja Micky Kyei Wolverinesin riveihin

Sebastien Sagne ja Micky Kyei Wolverinesin riveihin

Ahmalauma saa varsinaisen preseasonin kynnyksellä mukavan lisäpotkun, kun riveihin liittyy kaksi kovan luokan suomalaista ammattilaista.

Lue lisää
Hakala jatkaa Roostersin peräsimessä

Hakala jatkaa Roostersin peräsimessä

Amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestari Helsingin Roosters on solminut jatkosopimuksen päävalmentaja Juha Hakalan kanssa.

Lue lisää
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Johnson ja Sagne siirtyvät 69ersiin

Johnson ja Sagne siirtyvät 69ersiin

Vaahteraliigassa viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Helsingin 69ers on hankkinut riveihinsä kaksi paikallisvastustaja Wolverinesin avainpelaajaa.

Lue lisää