Jokerit katkaisi tappioputken – tauolle läntisen konferenssin kolmannelta sijalta

Jokerit kukisti tiistai-iltana vieraskaukalossa tyylikkään peliesityksen jälkeen Severstal Tsherepovetsin maalein 4–0. Samalla helsinkiläiset katkaisivat kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa.

Jokerit ja Severstal Tsherepovets kohtasivat toista kertaa tällä kaudella. Jokerit kaatoi Tallinnassa pelatussa ottelussa Severstalin 3–2 Nicklas Jensenin viimeisen minuutin ratkaisulla.

Molemmilla joukkueilla oli kolme perättäistä tappiota alla. Avauserän alku olikin tarkkaa pelaamista ja molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti.

Jokerit onnistui maalinteossa avauserän lopussa, kun ruotsalaispuolustaja Viktor Lööv sai kiekon viivaan ja haki itselleen vetopaikan. Tarkka kuti livahti ohi Severstalin tshekkivahti Dominik Furchin. Syöttöpisteet Ruotsin maajoukkueessa Karjala-turnauksessa nähtävän Löövin kauden kolmanteen maalin kirjauttivat Sakari Manninen ja Sami Lepistö.

– Peli oli koko ajan meidän hallussa. Ei vastustajalla ollut oikeastaan mitään jakoa. Unohdimme TsSKA-ottelun säätämisen ja halusimme lähteä tauolle hyvällä fiiliksellä. Olen tyytyväinen voittoon ja joukkueen peliesitykseen, tehot 0+2 kerännyt puolustaja Sami Lepistö kertoi taiston tauottua.

Toinen erä oli Jokerien hallintaa, eikä vierailla ollut missään vaiheessa mitään hätää. Helsinkiläiset olivat pelin päällä ja paikkoja oli useampaankin osumaan. Tulosta Jokerit myös sai aikaan.

Leijoniin Karjala-turnaukseen valittu keskushyökkääjä Mika Niemi vei maalin edestä Jokerit 2–0-johtoon. Näyttävän ratkaisevan syötön osumaan tarjoili Pekka Jormakka ja lisäksi tehopisteille pääsi työmyyrä Tomi Mäki.

Jokerit siirtyi ottelussa 3–0-johtoon aivan toisen erän lopussa, kun Max Wärn ohjasi Sami Lepistön viivalaukauksen sisään. Osuma oli romuluiselle laitahyökkääjälle ensimmäinen Jokeri-paidassa.

Toisessa erässä maalirautoja kutittelivat niin jenkkitaituri Brian O´Neill kuin Steve Moseskin. Kapteeni Sami Lepistö sen sijaan pääsi kertaalleen läpiajoon.

Kolmannessa erässä voittajasta ei ollut epäselvyyttä, sillä Severstalista ei ollut haastamaan enää helsinkiläisiä.

Loppulukemat pyssytti suorasta hyökkäyksestä Marko Anttila, jolle osuma oli syksyn yhdeksäs ja samalla syntyi henkilökohtainen yhden kauden maaliennätys KHL-uralla. Syöttöpisteet korjasivat Tommi Kivistö ja tehot 0+2 saalistanut Tomi Mäki.

Helsinkiläsiten maalissa Janis Kalnins tarvitsi kauden ensimmäiseen nollapeliinsä 22 torjuntaa.

Jokerit keräsi neljän äärimmäisen kovan ottelun vieraskiertueeltaan yhden voiton. Se ei tietenkään tyydytä, mutta sarjan kärkipään joukkueita vastaan vieraskaukalosta voittojen hakeminen ei ole helppoa hommaa.

– Kahdessa ensimmäisessä kiertueen vieraspelissä olimme pistetaistelussa mukana tiukasti ja niissä pelasimme ihan hyvin. TsSKA-ottelusta jäi huono maku. Pitää muistaa, että pelasimme sarjan kärkijengejä vastaan ja sieltä ei koskaan saa helposti mitään, Lepistö niputti.

Jokerit lähtee maaottelutauolle läntisen konferenssin kolmannelta sijalta.

– Tyytyväinen voi olla joukkueen alkukauteen. Tietenkin siellä on yksittäisiä pelejä, jotka ovat jääneet kaivelemaan. Pääsääntöisesti olemme pelanneet todella hyvää jääkiekkoa, Lepistö sanoi.

Jokerit jatkaa kauttaan maaottelutauon jälkeen 14. marraskuuta kotiottelulla Severstal Tsherepovetsia vastaan.

– Jos laskee mukaan Tallinnan-pelit, niin olemme olleet pitkään reissussa. Jokainen tarvitsee nyt lepoa, sillä aika kova rumba tässä on ollut. Nyt ladataan akkuja, jotta tullaan freesinä tauolta, Lepistö päätti.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Jokerit - logo

Jokerit - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.