Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jokerit murskasi Slovan Bratislavan

Jokerit murskasi Slovan Bratislavan


Jokerit kaatoi keskiviikkoillan KHL-näytelmässä runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussaan kotikaukalossa Slovan Bratislavan maalein 7–1 (2–0, 2–0, 3–1).

KHL:n läntisessä konferenssissa kotiedun ja neljännen sijansa varmistanut Jokerit murjoi sarjajumbo Slovan Bratislavan jään rakoon vakuuttavalla esityksellä kotiyleisön edessä.

Jokerit aloitti ottelun tahmeasti, mutta Jesse Joensuun kaksi maalia avauserässä vapauttivat tekemistä.

Kolmella ketjulla rimpuillut Slovan pysyi kyydissä mukana ensimmäisen erän, mutta bensa loppui kamppailun edetessä.

– Melko jämäkkä esitys joukkueelta. Ensimmäisessä erässä ei saatu oikein koneita käyntiin sillä tavalla, jolla olisimme halunneet. Zapo (Ryan Zapolski) piti meitä pystyssä torjunnoillaan ja saimme 2–0-johdon, mutta se ei kertonut koko kuvaa, Jokeri-hyökkääjä Tomi Mäki kertoi.

Jokerit hallitsi toista erää mielin määrin ja ratkaisi ottelun. Steve Mosesin ylivoimaosuma ja Tomi Mäen taidokas ohjaus veivät kotijoukkueen 4–0-lukemissa toiselle erätauolle.

– Toisessa erässä saimme koneet käyntiin ja saimme onnistumisia niin ylivoimalla kuin tasakentällisin, mikä on hyvä asia ajatellen pudotuspelejä. Vastustajalla näkyi se, että heillä oli vajaa miehistö ja jalka alkoi painaa, Mäki sanoi.

Mäen kauden toinen maali laittoi eniten otteluita Jokeri-paidassa pelanneen konkarihyökkääjän suupielet ylöspäin taiston tauottua.

– Ei näitä maaleja liikaa ole tullut, joten kyllä se lämmittää. Treenien jälkeen ja harjoitteiden sisällä ohjauksia on tullut harjoiteltua. Tiedämme, että pudotuspeleissä maalinteko vaikeutuu ja silloin pitää juuri tuolla tavalla toimittaa kiekkoa maalille ja miestä sinne, Mäki tuumasi.

Kolmas erä oli enemmän tai vähemmän enää pelailua. Jokerit latoi päätöserässä laajalla rintamalla onnistumisia, kun verkkoa heiluttivat helsinkiläisten paras pistemies Brian O´Neill, Marko Anttila ja omasta päädystä alivoimalla Slovanin 18-vuotiaan maalivahdin Michal Vojvodan yllättänyt Oliver Lauridsen.

Tehot 1+1 saalistanut juonikas pelintekijä O´Neill sivuaa 57 tehopisteellään Steve Mosesin nimissä olevaa Jokereiden KHL-ajan piste-ennätystä.

Joensuun ja O´Neillin lisäksi kahden tehopisteen iltaa viettivät Steve Moses (1+1), Jesper Jensen (0+2) ja kapteeni Peter Regin (0+2).

Jokereiden tolppien välissä vakuuttavasti torjuneen Ryan Zapolskin kauden kolmannen nollapelin pilasi vain kaksi minuuttia ennen päätössummeria maalin edestä irtokiekon sisään lapioinut Adam Liska.

– Vaikka meillä ei tässä pelissä ollut panosta, niin tarvitsemme näitä pelejä ja onnistumisia. Valmistaudumme ensi viikolla alkaviin pudotuspeleihin ja haluamme jämäköittää meidän peliä, Mäki pohti ottelun merkitystä valmistautumiselle ensi viikolla starttaaviin pudotuspeleihin.

Jokerit kohtaa runkosarjan viimeisessä ottelussaan perjantaina kotiyleisön edessä Teemu Pulkkisen edustaman Dinamo Minskin.

– Olemme pelanneet joukkueena nyt 61 ottelua, oltu yhdessä ja kerätty muistijälkiä. Niitä kaikkia muistijälkiä tarvitaan pudotuspeleissä. Runkosarjan merkitys on kasvaa joukkueena ja saada peli uomiinsa. Meillä on yksi peli runkosarjaa jäljellä ja haluamme päättää sen hyvin, Mäki päättää.


Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Jokerit - logo

Jokerit - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää