Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

ToPo taas murskavoittoon Kisahallissa - tällä kertaa uhrina Korihait

 
ToPo taas murskavoittoon Kisahallissa - tällä kertaa uhrina Korihait

1. neljännes

Molemmat joukkueet juoksevat vuoroittain toisiaan päin parin minuutin ajan ennen kuin Hanno Möttölä pistää korisukan rullalle onnistuneella kolmosellaan, kun matsi on ehtinyt edetä puolitoista minuuttia. Seuraavan parin minuutin aikana Möttölä ja Pearson kalastavat Korihaiden 205-senttiselle Jussi Kumpulaiselle kaksi nopeaa virhettä pakottaen vieraat aikalisälle 9-2-johtolukemissa. Aikalisä ei kuitenkaan pelasta vieraita; ToPo esittelee vuoden nautittavinta joukkuehyökkäystään kierrättäen palloa nopeilla syötöillä mieheltä toiselle ja pakottaen Eero Lehtinen ja Corey Smith kärkenään Korihait jatkuvalle alivoimalle. Möttölän donkattua ToPon 23-11-johtoon komentaa Korihait-käskyttäjä Jyri Lehtonen joukkonsa 3-2-paikkapuolustukseen, joka tervaa Torpan pelinrakentelun hetkeksi. Korihait vie jakson viimeisen pariminuuttisen 7-0 ja avausjakso päättyy lukemiin 25-18.

2. neljännes

"Jos puolen kentän hyökkäys ei tuota tulosta, juostaan sitten puolinopeita", tuumivat ToPo-joukot ja pistävät Korihait lujaan pyöritykseen puolustuksessa. Eero Lehtisen ja Obie Trotterin puolustustyöskentely tekee Bojan Sarcevicin ja Mikko Jalosen pelinrakentelusta tehotonta pallon leipomista, ja luontevia ratkaisupaikkoja ei synny lainkaan uusikaupunkilaisille. ToPo hyödyntää Korihaiden ison kaluston Kumpulainen-Petri Heinonen-Mark McCarroll jähmeyttä hyödykseen käynnistäen nopeita sekä pallonkatkoista että puolustuslevypallosta, ja kentän hidalgona tepastelee helmikuun mittaisesta jäykkäranteisuudesta toipuva Corey Smith. Aineksia olisi jopa 30 pisteen eroon, mutta ToPon pelaajat syöttelevät palloja tasaiseen tahtiin sivu- ja päätyrajoista yli sekä kavereiden jalkoihin sen verran, että Korihait pysyy Arizona Reidin 1-1-peleillä ja Bojan Sarcevicin heitoilla pelissä mukana. Tauolle ToPo-johdossa 47-32.

3. neljännes

Väsyneen ja haluttoman oloisena kentällä avauspuoliskon verran löntystellyt Mark McCarroll yllättää Hannon kahdessa hyökkäyksessä spin moveillaan. Matsi jatkuu kuitenkin tasaisesti ToPo-komennossa. Vaikka harmittavia menetyksiä sattuu niin erinomaisesti pelinrakentajan virkaa täyttävälle Trotterille, räjähtävyydellään tuhoa haiparvessa tekevälle Smithille kuin Kumpulainen-Reid-parivaljakon tuplaamalle Möttölälle, ei ToPolla ole hätäpäivää. Ellu Kajander jatkaa nousuaan Korisliigan kaukoheittäjien eliittiin ja Smith luo tilanteita erityisesti Tyray Pearsonille läpiajoillaan. Levypallopeli pysyy kolmikon Pearson-Smith-Trotter hallinnassa Korihaiden pitkän kaluston seuratessa katseella vierestä. Tasaisesti edennyt jakso kääntyy ToPolle viimeisen 30 sekunnin aikana, kun Smith ja Trotter naulaavat kolmoset koriin ja ToPon johto kasvaa 22 pisteeseen, 68-46.

4. neljännes

Korihaiden 3-2-paikka tervaa taas hetkeksi ToPon liikkumisen. Muutama perättäinen helsinkiläishyökkäys päättyy Korihaiden käsiin tai takarautaan, kun Sarcevicin perättäiset ajot kaventavat eron 18 pisteeseen, 73-55. Kisiksen jumppapuolelle asti näkyy kuitenkin, että ToPolla ei ole hätäpäivää niin kauan kuin puolustus pysyy yhtä tehokkaana. Tyray Pearson taistelee kymmenkunta pistettä perättäin 1-1-tilanteista ja hyökkäyslevypalloista, ja ToPon yrittäessä kasvattaa johtoaan träppipuolustuksilla siirtää Korihaiden takamiesosasto palloa alle McCarrollille, joka donkkailee piste-eroa siedettävämmäksi. Matsin päättyessä voittajaksi nousee kuitenkin ToPo, joka nautiskelee neljännestä perättäisestä voitostaan loppulukemin 85-60.

Ottelun ratkaisu

Torpan Poikien hyökkäyspeli oli pääsääntöisesti hyvää. Parinkymmenen minuutin kokonaisuudesta olisi voinut antaa hyvillä mielin kiitettävän arvosanan, mutta toisen parikymmenminuuttisen syöttösekoilut ja huonot heittovalinnat tiputtavat kokonaissuorituksen arvosanaa. Pakkipäässä ToPo oli kuitenkin, ehkä avauskymmenminuuttista lukuun ottamatta, käsittämättömän skarppi. Sarcevic ja Jalonen menettivät pelihalunsa jo varhain Trotterin ja Lehtisen antaessa junnuille mallia jalkatyöstä ja iso kalusto Kumpulainen-McCarroll-Heinonen tuntui aristelevan korille liikkumista Möttölän, Pearsonin ja nuoren peuran tavoin apupuolustukseen säntäilleen Smithin iskiessä lihaa tiskiin. Eikä intensiteettiä heikentänyt vaihtomiesten astuminen kentälle; Tero Laitinen otti Jussi Kumpulaisen isälliseen huomaansa ja Ellu Kajander liimasi päätösjakson alussa Reidin, joka oli pariin otteeseen kouluttanut Smithiä ja Pearsonia 1-1-tilanteista.

Vaikka ottaisimme huomioon sen, että FoKoPo ja ilman Josh Gonneria pelannut Korihait eivät olisi paras mahdollinen tasonmittari, on ToPon peli molemmissa kenttäpäädyissä päässyt Möttölän paluun jälkeen täysin uusiin sfääreihin. Jos puolustus pitää kuten se tänään piti, siihen kaatuu vielä moni muukin joukkue.

Kommentit

"Pieni reisivamma on vaivannut viime aikoina. Nyt pitää ottaa rennosti päivä kerrallaan. Mistään liian vakavasta ei ole kyse, joten toivotaan, että pääsen kentälle taas pian. Matsi oli meille hankala ja minulle erityisen hankala seurata sivusta. ToPo oli ilmiselvästi valmistautunut peliin todella hyvin, otti pois pari meidän peruspeliämme hyökkäyksestä ja puolusti erinomaisesti. Emme päässeet kunnolla peliin mukaan missään vaiheessa."
-Korihaiden Josh Gonner

"Pelasimme hyvin joukkueena. Parempaan suuntaan olemme menossa ja toivottavasti olemme vielä paljon paremmassa kunnossa, kun runkosarja loppuu. Sillä hetkellä, kun Möttölä palasi kentälle, meistä tuli paljon parempi joukkue hyökkäyksessä ja puolustuksessa. Tavoitteemme on ollut saada hänet mukaan rytmiin mahdollisimman hyvin ja saada porukka samoille taajuuksille. Tähän asti kaikki on sujunut hyvin ja uskotaan, että vielä paremmin menee jatkossa."
-Korisliigan helmikuun pelaaja, ToPon Tyray Pearson

"ToPo tuli peliin aggressiivisesti tarkoituksena saada meidät pois omasta gameplanistamme ja pääsi juoksemaan muutamia puolinopeita, jonka lisäksi he osuivat jonkin verran paremmin kolmen pisteen viivan takaa kuin olin ajatellut. Selkeä ero valmistautumisessa näkyy siinä, että kun katsoo ToPon kokoonpanossa olevia pelaajia ja vielä noita paria sivussa olevaa (Pounds, Vertio, Rainamaa, Sandberg), heillä on koko ajan tarpeeksi kavereita harjoituksissa ylläpitämässä intensiteettiä. ToPo pelasi EuroCup-intensiteetillä ja me jäätiin ykkösdivisioonan tasolle."
-Korihaiden valmentaja Jyri Lehtonen

"Kuten Tyray tuossa sanoi, parannamme pikku hiljaa tekemistämme ja yritämme saada kaikki samalle sivulle. Oikeaan suuntaan ollaan menossa, kuten puolustuspelistä näkyy, mutta minua risoo nuo menetykset. Ekalla puoliskolla meillä oli kahdeksan menetystä Korihaiden yhtä riistoa vastaan ja lopussa 19 menetystä Korihaiden viittä riistoa vastaan. Se kertoo huolimattomuudesta. Sen sijaan, että syötettäisiin palloa parhaaseen paikkaan sovitusti, me hätäillään ja syötetään sitä suoraan vastustajan jalkoihin tai selän takaa päätyrajasta yli. Jos me halutaan pitkälle tänä keväänä, noita menetyksiä ei saa tulla. Intensiteettiin olen tyytyväinen ja tärkeintä on se, että kaikkien pelaajien kehon kieli kertoo, että he puolustavat ja yrittävät. (...) Soitin Corey Smithille ja juteltiin vähän niitä näitä ja käytiin läpi joitain pelillisiä juttuja. Olen ollut iloinen viime päivinä siihen, että me ollaan pystytty voittamaan ja Corey on ollut hyödyksi joukkueelleen, vaikka hän on tehnyt vain neljä tai kuusi pinnaa. Meillä on sen verran leveyttä rosterissa, että Obienkaan ei enää tarvitse tehdä sitä 25 pinnaa per matsi. Onhan näillä jätkillä sopeutumista siihen, että alkukaudesta meidän isot pelaajamme olivat Tero ja Timi, jotka pelasivat todella hyvin, mutta eivät olleet samanlaisia sisäuhkia kuin Hanno ja Tyray. Hyökkäyksemme sujuu kahdella isolla todella hyvin ja se on meille etu, että vastustaja tietää, että niiden ei parane jättää Coreyta tai Obieta vapaaksi."
-ToPon valmentaja Tomi Kaminen

Mitä jatkossa?

ToPo jatkaa tasaista nousuaan Kouvolan Kouvojen ja Tampereen Pyrinnön hännillä. Kuten jo ottelun ratkaisua kertaillessa mainittiin, niin kauan kuin ToPo puolustaa samalla intensiteetillä kuin nyt Korihaita tai edellisessä kotiottelussa FoKoPoa vastaan, hätäpäivää ei pitäisi olla. Joukkuehyökkäyksessä on vielä kitkaa ja Korihait teki hyvää työtä esimerkiksi Möttölän hidastamisessa, mutta jokainen treeni vie tähtipaitoja valmiimmaksi pudotuspeleihin. Iloista oli myös nähdä, että Eero Lehtisen jalkatyö ja Ellu Kajanderin kaukoheittokäsi pysyvät vakaina, ja että Corey Smith haki hyökkäyspään onnistumisensa vaivattoman näköisesti ruokkien etenkin Pearsonia useasti vapaisiin korintekopaikkoihin. Sunnuntaiseen Vilpas-otteluun ToPolla ei ole varaa suhtautua ylimielisesti, kuten illan Vilpas-Honka-peli kertoo, mutta todellinen näytön paikka odottaa vasta viikon päästä Pyynikillä.

Korihait joutui lähtemään kotimatkalle tappio harteillaan, mutta syytä ylenpalttiseen päiden roikottamiseen ei ole. Obie Trotterilla oli mielin määrin tilaa operoida hyökkäyspäässä Josh Gonnerin seuratessa ottelua lämmittelyasu yllään, jonka lisäksi Gonnerin kaltaisen korilleajajan puuttuminen ryhmästä teki hai-hyökkäyksestä puuduttavaa sivuttaisliikettä. Hailla on materiaalia ja potentiaalia pakottaa vastustaja varsin ahtaalle, mutta pudotuspeleihin lähteminen sarjataulukon 6., 7. tai 8. sijalta Kouvoja, Pyrintöä tai ToPoa laittaisi Korihait itse varsin hankalaan altavastaajan asemaan.

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMarcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Marcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Torpan Pojat on solminut pelaajasopimuksen Marcus Capersin kanssa.

Lue lisää
Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojat on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta.

Lue lisää
ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt helsinkiläiselle ToPo Juniorit ry:lle paikan miesten I divisioona A:ssa pelikaudelle 2012/13.

Lue lisää
Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Valmentajana viisi Suomen mestaruutta saavuttanut montenegrolainen Mihailo Pavicevic, 54, luotsaa helsinkiläisseura Torpan Poikia ensi kaudella Korisliigassa.

Lue lisää
Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpan Pojat on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen amerikkalaispelaaja Justin Hawkinsin kanssa.

Lue lisää
ToPo:lle tappio Kauhajoella

ToPo:lle tappio Kauhajoella

Ilman kuumesairaita Carl Lindbomia ja Jarkko Kyllöstä matkassa ollut ToPo lähti otteluun poissaoloista huolimatta positiivisin mielin.

Lue lisää