Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Trotter loisti ToPon unilukkarina Vilpasta vastaan

 
Trotter loisti ToPon unilukkarina Vilpasta vastaan

1. neljännes

Vilpas aloittaa matsin muodostamalla 3-2-paikan, ja ToPolta kestää kahden minuutin ajan rikkoa kuparinen. Seuraavat minuutit enteilevät kuitenkin murhaa. Möttölä-Pearson-Smith-troikan screenipeli korin läheisyydessä tuottaa erinomaisia ratkaisupaikkoja kolmikon jokaiselle edustajalle ja ToPo siirtyy 13-5-johtoon, kun matsi on ehtinyt vanheta vajaat kuusi minuuttia. Vilpas puolestaan takeltelee raskaasti ToPon miespuolustusta vastaan henkilöitymänään Boakai Lalugba, jolle kerää avauskuusiminuuttisen aikana kaksi virhettä, kaksi pallonmenetystä ja ohiheiton. Lalugban asteltua vaihtoon iskee parimetrinen Lawrence Hamm kaksi vapaata kolmosta ja hassuttaa Möttölää yhden korilleajon verran, ja jakso päättyy Roope Ahosen riistäessä pallon Obie Trotterilta ja tuodessa Vilppaan kolmen paunan päähän, 18-15.

2. neljännes

Salolaiset aloittavat jakson siirtymällä 18-23-johtoon ja hyökkäysten käynnistäminen omalta päätyrajalta muodostuu erityisen hankalaksi ToPolle, kun Vilppaan vilkkaasti pyörineet vaihtomiesruletin takamiehet pääsevät puolesta kentästä asti pallolliseen kiinni. Saatuaan Vilppaan hyökkäyksen taas kuriin syöksee ToPo jälleen fiksusti palloa Pearson-Möttölä-tutkaparille tuoden tilanteen tasoihin. Matsi etenee tasaisissa merkeissä Vilppaan lähes jokaisen kaverin onnistuessa vuoron perään kaaren takaa, kun taas kotijoukkueen kolmoset kolahtavat kerta toisensa jälkeen rautoihin. Pearson ja dennisrodmaniksi heittäytynyt Elias Kajander syöksyvät kuitenkin hyökkäyslevyreiden perään tuoden kerta toisensa jälkeen ToPolle uusia heittomahdollisuuksia. Jakso päättyy Möttölän kahteen perättäiseen fade away -hypäriin ja 36-37-vierasjohtoon.

3. neljännes

Kuten katsomossa tauolla ehdittiin odotella, ToPo astelee kopista kentälle huomattavasti paremmalla ilmeellä. Torpan screenipeli tekee jälleen ihmeitä ja kotijoukkue siirtyy 46-39-johtoon Vilppaan takamieskaksikon Burgess-Ahonen syötellessä palloja parin minuutin ajan minne sattuu. Corey Smith luo ajoillaan pari erinomaista heittopaikkaa Tyray Pearsonille ja Timi Heinoselle, mutta Vilpas pysyy Hammin ja Lalugban koreilla 6-8 pisteen päässä. Ottelussa on havaittavissa ensimmäistä kertaa kotijoukkueen irtioton makua, kun Obie Trotter naulaa vajaassa minuutissa kahdeksan perättäistä pistettä tauluun saatellen ToPon 61-48-johtoon. Vieraiden selkäranka ei kuitenkaan katkea; ToPo päättää pari puolinopeaa hyökkäystä huonoihin ratkaisuihin ja Vilppaan Tuomas Tenkanen sekä Charlie Burgess rankaisevat kolmoselta. Vireeseen päässyt mr. Trotter päättää kuitenkin jakson kolmoseen sekä läpiajoon, jotka vievät ToPon 68-61-johtoon. Trotterille merkitään jakson aikana 16 pistettä.

4. neljännes

Tyray Pearson kalastelee Hammille ja Lalugballe virheitä ja nostaa kuusi perättäistä pistettä, jonka jälkeen Trotter tuntuu iskevän viimeisen naulan Vilppaan arkkuun numeroissa 77-61, kun ottelua on jäljellä kahdeksan minuuttia. ToPo ei kuitenkaan saa ahkerasti palloscreenejä vyöryttäviä salolaisia kuriin, vaan herpaantuu jälleen. Roope Ahonen näyttää esimerkkiä ajoillaan ja kolmosillaan kavennellen eron jälleen alle kymmenen pisteen. Mukavaan johtoon päästyään ToPo ei kuitenkaan enää luovuta ottelun hallintaa vieraille: Trotter nakkaa vielä pari kolmosen, Möttölä hyppyheiton sekä Corey Smith neljä ja Malli Kajander kolme vaparia. Viimeiseksi minuutiksi kentälle päästetään ToPon riveistä ensimmäistä kertaa kauden aikana 189-senttinen, 19-vuotias Tuomas Lehtinen. ToPo hakee matsista viidennen perättäisen voittonsa lukemin 93-83.

Ottelun ratkaisu

Torppa syyllistyi matsissa helmasyntiinsä, heikomman vastustajan aliarviointiin. Vilppaan 3-2-paikan heikoksi kohdaksi osoittautui parin vuoden takaisiin huippukausiin verrattuna hämmentävän hitaasti liikkunut Lalugba, jonka edestä Möttölä ja Pearson pääsivät tekemään tuhojaan. Kylmä totuus on kuitenkin, että ilman Pearsonin ja Ellu Kajanderin hyökkäyslevyreitä ja Obie Trotterin toisen puoliajan 26 pistettä olisi ToPo joutunut taistelemaan näin flegmaattisella esityksellä sarjapisteistä viimeiselle minuutille asti.

Vilppaan vaihtomiehet prässäsivät ToPon lyhyempää osastoa tuoreilla jaloilla koko matsin, Roope Ahonen lähetteli hyökkäyspään esityksellään terveisiä maajoukkuevalmentajien suuntaan ja Lawrence Hamm käytti tarjotun heittotilan erinomaisesti kolmea sekuntia kauempaakin. Lopulta rutiini loppui salolaisilta kuitenkin kesken ja ToPo pystyi parin taidokkaan pelaajan yksilösuorituksilla kääntämään pelin itselleen.

Kommentit

"Ensiasetelmat matsiin olivat siinä, että ToPo oli tosi iso joukkue, josta syystä jouduimme turvautumaan paikkapuolustukseen ihan alusta asti. Eka puolisko näytti hyvältä, mutta tokalla puoliskolla ToPon iso koko alkoi näkyä, ne saivat paljon hyökkäyslevypalloja ja tekivät niistä koreja. Me koitettiin tapella vastaan, mutta ei pystytty haastamaan ihan loppuun asti. Tässä vaiheessa kautta yksikin voitto voi olla ratkaiseva ja näihin 'melkein voittoihin' ei voi olla mitenkään hirveän tyytyväinen."
-Vilppaan Roope Ahonen

"Roope kiteytti hyvin matsin tapahtumat ja identifioi tuota Vilppaan taistelua erinomaisesti. Salolaisille pitää antaa kunnon tunnustus tästä pelistä ja kaikella kunnioituksella heille, mutta meiltä tämä oli aika unelias esitys. Salo ei yllättänyt tekemisellään; tiedettiin, että sieltä tulee todennäköisesti paikka vastaan, ja että Salo pelaa paljon paikkoja kaaren taakse ja että Roope tahtoo näyttää vanhassa kotisalissaan, mutta silti me ei tunnuttu olevan valmiita. Pitkässä juoksussa tämä oli meiltä yksi askel taaksepäin, mutta toivotaan, että keskiviikkona otetaan taas pari eteenpäin Tampereella.
-ToPon Elias Kajander

"Pelasimme todella hyvän ensimmäisen puoliskon, puolustimme erinomaisesti ja joukkuekaverit puhuivat toisilleen. ToPo sai liikaa hyökkäyslevypalloja, mutta kokoeroihimme nähden se oli odotettavaa. Jotain kuitenkin tapahtui tauolla ja lakkasimme kommunikoimasta. Trotter onnistui vaikeissa heitoissaan ja vaikka ToPo päästi meidät pari kertaa mukaan peliin, meillä ei ollut tarpeeksi kokemusta kääntää tätä peliä. Tilastoista näkee, että ToPo otti kymmenen levypalloa enemmän ja kaksi pallonmenetystä vähemmän, ja pitkälti näistä se ratkaiseva ero syntyi. Kymmenen pisteen häviö Helsingissä ei kuitenkaan ole asia, mistä pitäisi olla kovin myrtyneenä. Olen todella onnellinen siitä, että Tuomas Tenkanen käytti heittopaikkansa hyvin ja että Roope Ahonen otti joukkueen taas harteilleen, mutta vastaavasti Boakai Lalugban virhevaikeudet ja kolmen levypallon kokonaissuoritus sekä Samu Kaaresvirran esitys olivat minulle tänään iso pettymys.
-Vilppaan valmentaja Philip Dejworek

"Tässä pelissä kävi niin kuin pelkäsin, Vilpas teki tästä matsista tosi vaikean meille. Vaikka kuinka scouteissa korostettiin, että Vilpas taistelee putoamista vastaan ja varamsti tappelee voitosta, me ei otettu näitä juttuja todesta. Aika kuvaavaa on, että en ole oikeastaan koskaan kuullut mitään tällaisista kavereista kuin Jussi Savolainen, Tuomas Tenkanen, Sami Himberg ja Pekka Lammi, mutta sieltä ne vain tulivat eivätkä kunnioittaneet yhtään meidän kavereita, joilla on kuitenkin NBA-, Bundesliiga- ja SM-sarjakokemusta. Hattu nousee aika korkealle koko Salon ryhmälle tämän illan taistelusta ja intensiteetistä. Isompia toki oltiin ja sitä kautta saatiin levyreitä, mutta oltiin ehkä vähän liiankin isoja, kun Ellu Kajander ja Timi Heinonen joutuivat pariin kertaan puolustamaan vastustajan pointteja. Palloscreenin puolustuksessa jäätiin pahasti jälkeen ja Roope Ahonen käytti sitä hyödykseen pelaten upean pelin. Olen todella iloinen Roopen puolesta. (...) Eero Lehtinen oli tänään poissa, koska hän oli voittanut jonkin kotimaisen online-pokeriturnauksen ja pääsi palkinnokseen Budapestiin jonkinlaisiin nettipokerin EM-kisoihin. Enhän minä voinut sanoa nuorelle opiskelijajätkälle, että se ei saa mennä. Eeron pitäisi tulla kuitenkin takaisin maanantaina. Homppa Pounds taas väänsi tiistaina nilkkansa, ei mitään vakavaa, toivotaan että kaveri pääsee nopeasti takaisin kehiin.
-ToPon valmentaja Tomi Kaminen

Mitä jatkossa?

ToPo ei esittänyt ihmeitä, mutta jokainen voitto pitkässä sarjassa lasketaan. Torpan ero sarjakakkonen Tampereen Pyrintöön on kolme voittoa, ja keskiviikkona stadilaisilla on mahdollisuus kutistaa ero kahteen, jos joukkue onnistuu hakemaan kauden ensimmäisen voittonsa tamperelaisista. Tulevia pudotuspelejä ajatellen matsi on todellinen tulikaste, sillä yksikin voitto puolen kauden verran liigakärjessä viihtyneistä tamperelaisista antaisi ison psykologisen edun kevättä varten. Lienee perusteltua odottaa, että keskiviikkona Pyynikin Palloiluhallin parketilla nähdään täysin eri ilmeellä pelaava joukkue kuin nyt sunnuntaina.

Vilpas jakaa yhä Korisliigan jumbosijan FoKoPon kanssa taistellen suoraa putoamista vastaan. Vilpas on kuitenkin näyttänyt helmi- ja maaliskuun aikana olevansa hivenen kovemmassa kunnossa loppukirin alkaessa kuin tappioputkeen suistunut FoKoPo. Vilppaan tulevista otteluista Kouvoja ja Pyrintöä vastaan voittoa on epätodennäköistä odottaa, mutta viimeiset liigakierrokset Lahtea, Kauhajokea, FoKoPoa ja Lappeenrantaa vastaan ovat täysin voitettavissa tällaisella esityksillä. Salolaisilla on siis syytä lähteä vierasotteluihin kannustamaan suosikkiaan jatkossakin.

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMarcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Marcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Torpan Pojat on solminut pelaajasopimuksen Marcus Capersin kanssa.

Lue lisää
Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojat on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta.

Lue lisää
ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt helsinkiläiselle ToPo Juniorit ry:lle paikan miesten I divisioona A:ssa pelikaudelle 2012/13.

Lue lisää
Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Valmentajana viisi Suomen mestaruutta saavuttanut montenegrolainen Mihailo Pavicevic, 54, luotsaa helsinkiläisseura Torpan Poikia ensi kaudella Korisliigassa.

Lue lisää
Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpan Pojat on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen amerikkalaispelaaja Justin Hawkinsin kanssa.

Lue lisää
ToPo:lle tappio Kauhajoella

ToPo:lle tappio Kauhajoella

Ilman kuumesairaita Carl Lindbomia ja Jarkko Kyllöstä matkassa ollut ToPo lähti otteluun poissaoloista huolimatta positiivisin mielin.

Lue lisää