Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pyrintö niittasi ToPon neljännen kerran

 
Pyrintö niittasi ToPon neljännen kerran

Neljäskään yritys liigakaudella 2009/10 ei nostanut Torpan Poikia ohi Tampereen Pyrinnön. Keskiviikon kamppailun isäntäjoukkue, edelleen liigataulukon ykkössijaa havitteleva Pyrintö jätti ToPon taakseen lukemin 78-69 (32-25). Lukemien voi todeta mairittelevan vierasjoukkuetta, jonka korintekopeikko saatiin ajettua komeroon vasta Pyrinnön kasvatettua johtonsa 15 pinnan tuolle puolen.

Kauden kolmessa aikaisemmassa kohtaamisessa joukkueet ovat noudattaneet kaavaa, jossa ToPo on rynninyt kymmenen pinnan karkumatkalle, jonka tamperelaiset ovat kerta toisensa jälkeen kääntäneet svoitoikseen. Keskiviikon matsi oli poikkeus säännöstä, sillä ToPolla ei ollut missään vaiheessa otetta kenttätapahtumista. ToPon helpot korit voidaan laskea yhden käden sormin, ja niistä viimeinen tuli matsin toisella kymmenminuuttisella.

Pyrintö on vuodenvaihteen jälkeen ehtinyt saada kuonoonsa niin FoKoPolta, Namika Lahdelta, Joensuun Katajalta kuin UU-Korihailtakin, mutta tappioita ei keskiviikkoisen perusteella voida laskea joukkueen pelin tason romahtamisen piikkiin. Tamperelaisten paikkapuolustus mursi ToPon joukkuehyökkäyksestä idean täysin, ja Pyrinnön edetessä kolmannella jaksolla suurimpaan johtoonsa arastelivat stadilaiset (kirjaimellisesti) vapaidenkin heittopaikkojen käyttämistä.

Kentän kuningas oli kukapa muukaan kuin 36-vuotias Damon Williams, joka niisti ToPoa 31 pinnalla, 14 levypallolla, kahdella syötöllä ja kahdella riistolla. Pyrinnöllä ei ollut paras hyökkäyspäivänsä, mutta Williams onnistui upottamaan kerta toisensa jälkeen tarvittavat korit sukkaan joukkueen sitä eniten tarvitessa. Kenneth Lowe puolestaan upotti 17 pinnastaan useimmat kolmannella kymmenminuuttisella kiriä tavoittelevan ToPon masennukseksi. Kotijoukkueesta erityismaininnan ansaitsee takamies Joni Harjula, joka sai Obie Trotterin täysin raiteiltaan 1-1-puolustuksellaan.

ToPon ainoa tasolleen päässyt pelaaja oli komeat teholuvut 25/11 kerännyt Hanno Möttölä. Hanno pyrki luomaan heittopaikkoja joukkuetovereilleen runsaan 25 minuutin ajan, mutta tähtipaitojen itseluottamuksen laskiessa alkoi Hanno ottamaan yhä enemmän korintekovastuuta omalle kontolleen. Tiukasti Joni Harjulan ja Antero Lehdon pihdeissä pysynyt Trotter nakutti 19 pisteistä, mutta joutui tekemään ekstrakovin töitä jokaisen heittonsa eteen. Tyray Pearson nosteli 10 pistettä ja keräsi 12 levypalloa, mutta keräsi tililleen kahdeksan menetystä Pyrinnön sisäpuolustuksen sumputtaessa miehen kolmen sekunnin alueella.

Intensiteetiltään matsi oli jo selkeästi pudotuspelien puolella. Tunnelma Pyynikillä oli erinomainen ja Pyrinnön faniarmada Punakaarti komeilee niin yleisfiiliksensä kuin läppien tasonkin puolesta Suomen koriskatsomoiden selkeänä ykkösenä. Tappio oli viiden voiton jälkeen tarvittava "reality check" ToPolle, jonka kausi jatkuu jo perjantaina kotona Kauhajoen Karhua vastaan.

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



NBA G-liigassa mestaruuden voittanut Tim Bond Seagullsiin

NBA G-liigassa mestaruuden voittanut Tim Bond Seagullsiin

Seagullsin ensimmäinen ulkomaalaiskiinnitys Korisliiga-kaudelle 2021-2022 on yhdysvaltalainen 1-3 paikkoja pelaava Tim Bond.

Lue lisää
Seagullsin takakenttä vahvistuu: Corban Collins saapuu Helsinkiin

Seagullsin takakenttä vahvistuu: Corban Collins saapuu Helsinkiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt kokoonpanoonsa neljännen ulkomaalaisvahvistuksen 26-vuotiaan yhdysvaltalaisen Corban Collinsin siirtyessä Seagulls-miehistön vahvuuteen.

Lue lisää
Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt pelintekijän paikalle yhdysvaltalaisen Kendale McCullumin. 24-vuotias Wisconsin-Parksiden ja Lewisin yliopistojen kasvatti ihastutti taidoillaan Saksan kovatasoisessa ProA-liigassa heti ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan Paderbornin joukkueessa.

Lue lisää
Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen Kanadan Montrealista kotoisin olevan Mambi Diawaran kanssa.

Lue lisää
Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Helsinki Seagulls on tehnyt kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 31-vuotiaan Antti Kanervon kanssa.

Lue lisää
Nicolas Meyer ToPoon

Nicolas Meyer ToPoon

Edelliskauden Hongassa pelannut 195 senttinen ranskalainen siirtyy tulevaksi kaudeksi ToPon miesten edustukseen.

Lue lisää