Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pyrintö niittasi ToPon neljännen kerran

 
Pyrintö niittasi ToPon neljännen kerran

Neljäskään yritys liigakaudella 2009/10 ei nostanut Torpan Poikia ohi Tampereen Pyrinnön. Keskiviikon kamppailun isäntäjoukkue, edelleen liigataulukon ykkössijaa havitteleva Pyrintö jätti ToPon taakseen lukemin 78-69 (32-25). Lukemien voi todeta mairittelevan vierasjoukkuetta, jonka korintekopeikko saatiin ajettua komeroon vasta Pyrinnön kasvatettua johtonsa 15 pinnan tuolle puolen.

Kauden kolmessa aikaisemmassa kohtaamisessa joukkueet ovat noudattaneet kaavaa, jossa ToPo on rynninyt kymmenen pinnan karkumatkalle, jonka tamperelaiset ovat kerta toisensa jälkeen kääntäneet svoitoikseen. Keskiviikon matsi oli poikkeus säännöstä, sillä ToPolla ei ollut missään vaiheessa otetta kenttätapahtumista. ToPon helpot korit voidaan laskea yhden käden sormin, ja niistä viimeinen tuli matsin toisella kymmenminuuttisella.

Pyrintö on vuodenvaihteen jälkeen ehtinyt saada kuonoonsa niin FoKoPolta, Namika Lahdelta, Joensuun Katajalta kuin UU-Korihailtakin, mutta tappioita ei keskiviikkoisen perusteella voida laskea joukkueen pelin tason romahtamisen piikkiin. Tamperelaisten paikkapuolustus mursi ToPon joukkuehyökkäyksestä idean täysin, ja Pyrinnön edetessä kolmannella jaksolla suurimpaan johtoonsa arastelivat stadilaiset (kirjaimellisesti) vapaidenkin heittopaikkojen käyttämistä.

Kentän kuningas oli kukapa muukaan kuin 36-vuotias Damon Williams, joka niisti ToPoa 31 pinnalla, 14 levypallolla, kahdella syötöllä ja kahdella riistolla. Pyrinnöllä ei ollut paras hyökkäyspäivänsä, mutta Williams onnistui upottamaan kerta toisensa jälkeen tarvittavat korit sukkaan joukkueen sitä eniten tarvitessa. Kenneth Lowe puolestaan upotti 17 pinnastaan useimmat kolmannella kymmenminuuttisella kiriä tavoittelevan ToPon masennukseksi. Kotijoukkueesta erityismaininnan ansaitsee takamies Joni Harjula, joka sai Obie Trotterin täysin raiteiltaan 1-1-puolustuksellaan.

ToPon ainoa tasolleen päässyt pelaaja oli komeat teholuvut 25/11 kerännyt Hanno Möttölä. Hanno pyrki luomaan heittopaikkoja joukkuetovereilleen runsaan 25 minuutin ajan, mutta tähtipaitojen itseluottamuksen laskiessa alkoi Hanno ottamaan yhä enemmän korintekovastuuta omalle kontolleen. Tiukasti Joni Harjulan ja Antero Lehdon pihdeissä pysynyt Trotter nakutti 19 pisteistä, mutta joutui tekemään ekstrakovin töitä jokaisen heittonsa eteen. Tyray Pearson nosteli 10 pistettä ja keräsi 12 levypalloa, mutta keräsi tililleen kahdeksan menetystä Pyrinnön sisäpuolustuksen sumputtaessa miehen kolmen sekunnin alueella.

Intensiteetiltään matsi oli jo selkeästi pudotuspelien puolella. Tunnelma Pyynikillä oli erinomainen ja Pyrinnön faniarmada Punakaarti komeilee niin yleisfiiliksensä kuin läppien tasonkin puolesta Suomen koriskatsomoiden selkeänä ykkösenä. Tappio oli viiden voiton jälkeen tarvittava "reality check" ToPolle, jonka kausi jatkuu jo perjantaina kotona Kauhajoen Karhua vastaan.

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMarcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Marcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Torpan Pojat on solminut pelaajasopimuksen Marcus Capersin kanssa.

Lue lisää
Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojat on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta.

Lue lisää
ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt helsinkiläiselle ToPo Juniorit ry:lle paikan miesten I divisioona A:ssa pelikaudelle 2012/13.

Lue lisää
Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Valmentajana viisi Suomen mestaruutta saavuttanut montenegrolainen Mihailo Pavicevic, 54, luotsaa helsinkiläisseura Torpan Poikia ensi kaudella Korisliigassa.

Lue lisää
Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpan Pojat on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen amerikkalaispelaaja Justin Hawkinsin kanssa.

Lue lisää
ToPo:lle tappio Kauhajoella

ToPo:lle tappio Kauhajoella

Ilman kuumesairaita Carl Lindbomia ja Jarkko Kyllöstä matkassa ollut ToPo lähti otteluun poissaoloista huolimatta positiivisin mielin.

Lue lisää