Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Puolivälierien avausottelu ToPo-Korihait Kisiksellä keskiviikkona

 
Puolivälierien avausottelu ToPo-Korihait Kisiksellä keskiviikkona

Korisliigakauden 2009/10 runkosarja on kääritty pakettiin. FoKoPo tippui sarjaporrasta alemmas, Porvoon Tarmo palasi välivuoden jälkeen takaisin Korisliigaan ja Lapuan Korikobrat valmistautuu liigakarsintaan Salon Vilpasta vastaan. Samaan aikaan kahdeksassa Suomen kaupungissa valmistaudutaan koripallon puolivälierien avausotteluun: Tampereen Pyrintö isännöi Espoon Honkaa, Kouvolan Kouvot kohtaa kotonaan Joensuun Katajan, KTP-Basket saa Lappeenrannan NMKY:n kannoksi kaskeensa ja Torpan Poikien vieraaksi matkustaa Uudenkaupungin Korihait.

Mistä asetelmista?

Valmentaja Tomi Kaminen korosti Torpan Poikien varsinaisen runkosarjakauden alkaneen vasta helmikuun alussa, jolloin Hanno Möttölä liittyi ensimmäisen kerran joukkueen harjoituskokoonpanoon, Santtu Haanpää siirtyi pikakomennuksella Espanjan kakkosliigaan ja Corey Smith, Tyray Pearson sekä Ellu Kajander palasivat sairastuvalta.

Helmi-maaliskuun yhteissaldoksi ToPo vyörytti 12 voittoa ja kolme tappiota (voittoprosentti 80%). Lokakuun alusta tammikuun loppuun saldo oli 18-11 (voittoprosentti 62,1%), joten kehitystä voidaan todeta tapahtuneen. Joukkue hikoili pitkiä päiviä Kisahallilla yrittäessään saada joukkuepelinsä kohdalleen molemmissa kenttäpäädyissä ja päätti runkosarjan kolmen matsin voittoputkeen, jonka aikana kaatuivat Joensuun Kataja, Espoon Honka ja Kouvolan Kouvot - kolme pudotuspelijoukkuetta.

Myös Korihaiden lopullinen kokoonpano vakiintui vasta 17. helmikuuta, jolloin liigan taannoinen blokkikuningas, 208-senttinen Mark McCarroll liittyi Haiden harjoitusvahvuuteen. Kokoonpanon vakiintumisen jälkeisestä kymmenestä matsista kuusi päättyi Haiden voittoon. Huomionarvoista on, että Korihain hammas iskeytyi lopputalvesta vastustajaan erityisen kivuliaasti kotikentällä, missä Korihait on hakenut viisi perättäisvoittoa (Salon Vilpas, Tampereen Pyrintö, Namika Lahti, Espoon Honka, Lappeenrannan NMKY) huikaisevalla 18,6 pisteen marginaalilla.

ToPo ja Korihait ovat kohdanneet kauden aikana kolmasti. Obie Trotter johdatti 31 pisteellään ToPon 75-83-kirivoittoon Uudestakaupungista lokakuussa, jonka jälkeen ToPo pyyhki pöytää Korihailla Kisahallissa marraskuussa lukemin 90-58. Tammikuussa ToPo hävisi Pohitullissa 85-72 ilman Möttölää, Tyray Pearsonia ja Timi Heinosta, kun taas maaliskuun alussa ToPo herkutteli 85-60-voiton Haista kotihallissaan Pearsonin ja Möttölän tehdessä pahojaan korin alla.

Pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta edetään välieriin kolmella voitolla.

Mihin kiinnitettävä huomiota?

Pieni vilkaisu keskustelupalsta koripallo.comin puolivälieräennakoihin osoittaa, että julkisen mielipiteen mukaan Korihailla ei pitäisi olla juurikaan saumoja taistella välieräpaikasta. Kaikkiaan 18 veikkaajasta jokainen pistää pelimerkkinsä ToPolle, joskin kaksi kolmesta uskoo Korihaiden vievän vähintään yhden ottelun kotihallissaan.

Maaliskuun alussa pelatussa matsissa ToPo onnistui liimaamaan Korihaiden vauhtipelin täysin, jonka lisäksi stadilaisten korinaluspuolustus sai ukilaisten sentterikolmikon Mark McCarroll-Jussi Kumpulainen-Petri Heinonen suorastaan arkailemaan korin alla. Ainoa omalla tasollaan suorittanut uusikaupunkilaispelaaja oli puolen matkan hyppyheittoja tehokkaati säkittänyt Arizona Reid. Ukilaisten puolustukseksi on kuitenkin sanottava, että ryhmän kokoonpanosta puuttui ToPossa pari kautta sitten pelannut vipeltäjä Josh Gonner, joka on Korihait-kokoonpanosta ainoa, joka on tarpeeksi nopea ja fyysinen Obie Trotterin puolustajaksi. Lisäksi Korihaiden heittopeli kärsi kyseisessä matsissa siitä, että Reidin satunnaisia onnistumisia lukuun ottamatta ukilaiset eivät saaneet alta palloa maaliin sitten millään.

ToPo-koutsi Kaminen uhkaili tammikuun lopussa, että kun joukkue pääsee täyteen iskuunsa puolustuspäässä, vastustajat jäävät 50 pisteeseen. Tätä kirjoittaessa ToPon puolustuspään tekeminen on loksahtanut kohdalleen tasan runkosarjan kahdessa viimeisessä matsissa, joissa Honka teki 75 pinnaa ja Kouvot 80. Vaikka vastustajat eivät jääneet viiteenkymmeneen paunaan, kaikki katsomoissa olleet näkivät, että ToPon siirryttyä paikkapuolustukseen ei Hongalla ja Kouvoilla ollut mitään sanottavaa: ToPo vei Honka-ottelun viimeiset 14 minuuttia 41-29 ja Kouvot-matsin toisen puoliajan 46-33.

ToPolla on tarpeeksi materiaalia ja taitoa ottaakseen hait talutushihnaansa ensimmäisen matsin avausminuuteilta lähtien, mutta kontrollin on säilyttävä läpi ottelun, koska Jyri Lehtosen paimentamat petokalat vaanivat karikoissa alati valppaana odottaen, milloin vastustajan ote irtoaa. Hurmokseen päästessään Korihaita ei pysäytä mikään.

Helppo iltapuhde ToPolle ei missään nimessä tule, sillä sen lisäksi, että kaikki paineet ovat ennakkosuosikilla, on pudotuspelien avausvoiton hakeminen tunnetusti hankala tehtävä. Eikä ToPo tahdo missään nimessä lähteä 0-1-tappioasemassa täyteen ahdettuun Pohitullin Palloiluhalliin kuuntelemaan Suomen ehkäpä parhaan kotiyleisön meteliä. Erityinen huomio ToPon kannattaa kiinnittää pallonmenetyksiinsä, sillä Korihait on sarjan parhaita vastahyökkäysjoukkueita, ja ToPo on viskellyt melko lailla palloa seinille myös runkosarjan voitto-otteluissaan Korihaita vastaan.

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



NBA G-liigassa mestaruuden voittanut Tim Bond Seagullsiin

NBA G-liigassa mestaruuden voittanut Tim Bond Seagullsiin

Seagullsin ensimmäinen ulkomaalaiskiinnitys Korisliiga-kaudelle 2021-2022 on yhdysvaltalainen 1-3 paikkoja pelaava Tim Bond.

Lue lisää
Seagullsin takakenttä vahvistuu: Corban Collins saapuu Helsinkiin

Seagullsin takakenttä vahvistuu: Corban Collins saapuu Helsinkiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt kokoonpanoonsa neljännen ulkomaalaisvahvistuksen 26-vuotiaan yhdysvaltalaisen Corban Collinsin siirtyessä Seagulls-miehistön vahvuuteen.

Lue lisää
Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt pelintekijän paikalle yhdysvaltalaisen Kendale McCullumin. 24-vuotias Wisconsin-Parksiden ja Lewisin yliopistojen kasvatti ihastutti taidoillaan Saksan kovatasoisessa ProA-liigassa heti ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan Paderbornin joukkueessa.

Lue lisää
Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen Kanadan Montrealista kotoisin olevan Mambi Diawaran kanssa.

Lue lisää
Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Helsinki Seagulls on tehnyt kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 31-vuotiaan Antti Kanervon kanssa.

Lue lisää
Nicolas Meyer ToPoon

Nicolas Meyer ToPoon

Edelliskauden Hongassa pelannut 195 senttinen ranskalainen siirtyy tulevaksi kaudeksi ToPon miesten edustukseen.

Lue lisää