Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Finaalipaikka toistamiseen katkolla ToPolle lauantaina

 
Finaalipaikka toistamiseen katkolla ToPolle lauantaina

Mikä ottelu?

Korisliigan välierien neljäs osaottelu. Kouvolan Kouvot ei hätkähtänyt ToPon siirtymistä 0-2-johtoon Korisliigan välierissä. Sinnikkäät kouvolalaiset nipistivät pisteen voiton torstaina kolmannessa välieräottelussa, pitkittäen sarjaa vähintään matsin verran. Finaalipaikka on katkolla ToPon tähtipaidoille tällä kertaa Kisahallissa kotiyleisön edessä.

Mistä asetelmista?

Kahden ensimmäisen välieräottelun jälkeen tuntui perustellulta odottaa, että ToPo turhauttaa Kouvot puolustustyöskentelyllään kolmannessa ottelussa ja palaa Kouvolasta kolmas voitto povitaskussaan. Edellisten otteluiden tapaan ToPo ei antanut Kouvojen varhaisen etulyöntiaseman hämätä, vaan sinnitteli kymmenen pinnan takaa-ajoasemasta yhdeksän pisteen johtoon, kun matsia oli pelaamatta 12 minuuttia. Kouvot piti kuitenkin pintansa ja haki ansaitun 77-76-voiton Kyle Shilohin ja Ajene Moyen loistaessa joukkueensa taistelutahdon ilmentymänä.

Pudotuspelitraditioiden ikiaikaista fraasia lainatakseni: Kouvot on sysännyt paineet stadilaisten niskoille. Vaikka tappionkin jälkeen stadilaisilla olisi vielä yksi mahdollisuus lunastaa finaalipaikka, kaikki tietävät, että Kouvot olisi 0-2-tappioasemasta tasavoittoihin noustuaan entistä vaarallisempi joukkue viidennessä matsissa. Kouvot on petrannut tekemistään peli peliltä, eikä viiden matsin mittaisen puolivälieräsarjan ruoste ole käynyt kouvolalaisten nilkkoihin pysyvästi kiinni. Toisaalta Kouvot-leirissä varmasti tiedostetaan, että ToPo on hävinnyt viimeksi kotonaan 30. tammikuuta. Lisäksi on huomioitava, että Hanno Möttölän liityttyä kokoonpanoon ToPo on voittanut yhdeksän kotiottelua hulppealla 22,2 pisteen marginaalilla.

Pääkaupunkiseudun koripalloihmiset ovat heränneet kiitettävästi seuraamaan ToPon pudotuspelitaistelua. Toiseen välierämatsiin Kisikselle oli saapunut täysi tuvallinen koripallon ystäviä, ja neljännen välieräottelun ennakkomyynti on alkanut vilkkaissa tunnelmissa. Matsiin ennakoidaan saapuvan myös parin bussilastillisen verran Kouvojen kannattajia, eli ilmassa on eeppisen koripallospektaakkelin tuntua.

Mihin kiinnitettävä huomiota?

Kuten pudotuspeliaikaan on tapana, voimasuhteet aaltoilevat jatkuvasti. Ensimmäisen ottelun sankarit saattavat muuttua toisissa osaotteluissa täysiksi pettymyksiksi, ja jostain nousee aina uusia onnistujia paikkaamaan edeltäjiään.

Kouvojen kolmannen välieräottelun liideri oli täysin yksinoikeutetusti Kyle Shiloh. Liukas amerikkalaistakamies ei suostunut antautumaan joukkueensa joutuessa 52-61-tappioasemaan kolmannen matsin loppuhetkien lähestyessä, vaan hän pommitti huikeilla kaukoheitoillaan Kouvot rinnalle ja ohi. Shiloh säkitti kolmosensa erinomaisesti 5/9, kun koko muun joukkueen kolmoset upposivat säkkiin alle 10% tarkkuudella (1/13).

Räjähtävä Ajene Moye suti kymmenkunta heittoa ohi ja menetti pallon kuudesti, mutta käänsi iltapuhteensa positiiviseksi pimentämällä Corey Smithin matsin päätösjaksolla. Moye piti joukkuettaan hengissä myös onkimalla sisukkaita hyökkäyslevypalloja heittojen kolistessa rautoihin.Kahden matsin verran Tyray Pearsonin pakkopaidassa pysynyt Ville Kaunisto puolestaan viimeisteli joukkueensa neljä viimeistä pistettä juuri kun näytti siltä, että Kouvot ei saisi ratkaisua kolmen pisteen kaaren sisältä.

Avausottelussa ToPo mursi Kouvojen itseluottamuksen paikkapuolustuksella, toisessa matsissa miespuolustuksella. Kolmannessa matsissa Kouvot hallitsi puolustuksellaan kenttätapahtumia käytännössä 30 minuutin ajan. Erityinen kulminaatiopiste oli korinaluspeli: Kaunisto ja Ross Neltner olivat tehtävässään ajan tasalla ja pakottivat Möttölän ja Pearsonin ahtaisiin paikkoihin, seurauksena ToPon hyökkäyspelin hyytyminen ja lukuisia pallonmenetyksiä stadilaisille. Kun ToPon sisään-ulos-peli ei toiminut toivotulla tavalla, myös stadilaisten kolmen pisteen heittopeli hyytyi matsin edetessä.

Pudotuspelisarjojen edetessä neljänteen ja viidenteen kamppailuunsa asti käy usein niin, että jalon joukkuepelin hienoudet vaihtuvat "kahvauskoripalloksi", jossa onnistumisia haetaan sen kautta, kumpi joukkue on fyysisempi puolustuspäässä ja korin alla. ToPo on edennyt kahteen murskavoittoon välieräsarjan aikana korinaluspelin täydellisellä dominoinnillaan ja erityisesti Kouvojen pallonliikkeen pysäyttämisellä pelinrakentajia painostamalla, ja tässä suhteessa tuskin nähdään ongelmia. Kouvojen voiton avain on ennen kaikkea Kauniston ja Neltnerin onnistuminen, sillä ilman korinalusuhkaa Kouvoille on tiedossa tukalat paikat hyökkäyspäässä. Neltner on osoittanut korintekokykynsä erityisesti paikkahyökkäyksessä, joten pallo siirtyy Kaunistolle, joka ei ole välierissä päässyt edeltävien otteluiden lentoonsa.

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMarcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Marcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Torpan Pojat on solminut pelaajasopimuksen Marcus Capersin kanssa.

Lue lisää
Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojat on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta.

Lue lisää
ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt helsinkiläiselle ToPo Juniorit ry:lle paikan miesten I divisioona A:ssa pelikaudelle 2012/13.

Lue lisää
Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Valmentajana viisi Suomen mestaruutta saavuttanut montenegrolainen Mihailo Pavicevic, 54, luotsaa helsinkiläisseura Torpan Poikia ensi kaudella Korisliigassa.

Lue lisää
Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpan Pojat on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen amerikkalaispelaaja Justin Hawkinsin kanssa.

Lue lisää
ToPo:lle tappio Kauhajoella

ToPo:lle tappio Kauhajoella

Ilman kuumesairaita Carl Lindbomia ja Jarkko Kyllöstä matkassa ollut ToPo lähti otteluun poissaoloista huolimatta positiivisin mielin.

Lue lisää