Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jokerit vahvistuu valmennus- ja pelaajapuolella

 
Jokerit vahvistuu valmennus- ja pelaajapuolella

Jokerit vahvistaa rivejään ennen seuraavaa SM-liigakautta yhdellä valmentaja- ja useammalla pelaajasopimuksella. Maalivahtivalmennuksesta vastaa jatkossa Venäjältä Suomeen palaava Ilari Näckel. Uusia pelaajavahvistuksia ovat maalivahti Mika Järvinen, puolustaja Ossi Väänänen sekä hyökkääjät Ilari Filppula, Ville Hämäläinen ja Antti Kerälä.

Valmennus: Ilari Näckel maalivahtivalmentajaksi

Hannu Jortikan johtamaan valmennusryhmään liittyy maalivahtivalmentaja Ilari Näckel. Viimeksi hän on työskennellyt kaksi vuotta Venäjällä Lokomotiv Jaroslavin KHL-joukkueessa, jossa suojatti Georgi Gelashvili valittiin keväällä 2009 parhaaksi maalivahdiksi semifinaaleissa ja finaaleissa. Suomessa jyväskyläläislähtöinen Näckel on valmentanut JYP:in kautta maan eliittiin nousseita maalivahteja, muun muassa Ari Ahosta, Pekka Tuokkolaa ja Sinuhe Wallinheimoa.

Liikuntatieteiden maisteri Näckel uskoo maalivahtien yksilöllisyyteen.

”Jokaisen maalivahdin täytyy löytää oma persoonallinen pelitapansa. Kaikilla on hieman erilaiset fyysiset ja pelilliset ominaisuudet ja siksi kaikkia ei voi laittaa samaan muottiin”, hän sanoo.

Aivan kuten Jami Kauppi viime kaudella, myös Näckel huolehtii mv-valmennuksen lisäksi joukkueenjohtajan tehtävistä.

Muutoin Jokerit valmistautuu uuteen kauteen samassa valmennuksessa kuin viime kauden lopetti. Päävalmentaja Hannu Jortikan apuna ovat Jokereissa pitkän uran tehneet kakkosvalmentaja Sami Ranta ja fysiikkavalmentaja Timo Lounio.

Maalivahdit: Mika Järvinen Kalpasta maalinsuulle

Maalivahtivalmentaja Näckel saa Jokereissa kiinnostavan haasteen: ykkösmaalivahdiksi tulee Kuopion Kalpassa SM-liigan maalivahtieliittiin noussut Mika Järvinen. Järvinen, 21, oli Kuopiossa nostamassa joukkuetta liigan hänniltä huipulle. Hän murtautui pelaavaan kokoonpanoon kaudella 2007-2008, jolloin hän torjui Kalpan myös A-nuorten Suomen mestariksi. Järvisen kaksi viime kautta Kalpassa päättyivät pronssiotteluun.

Jokerien maalivahteihin kuuluvat lisäksi Mikko Strömberg, 31, Jani Kautto, 20, ja HIFK:sta siirtynyt Frans Tuohimaa, 18.

Puolustajat: Ossi Väänänen palaa

Jokerien puolustus saa nimekkään ja toivotun paluumuuttajan, kun Ossi Väänänen pukee tutun paidan päälleen viiden vuoden tauon jälkeen. NHL:ssä ja viimeksi KHL:ssä komean uran pelannut Jokeri-kasvatti tuo puolustukseen jämäkkyyttä.

Puolustuksessa jatkavat kokeneet Antti-Jussi Niemi, Marko Kauppinen ja Simo Mälkiä sekä SM-liigasta lupaavilla otteillaan paikan ottaneet Jokeri-kasvatit Tommi Kivistö ja Teemu Eronen. Puolustuksen sopimuspelaajia ovat myös Nico Manelius ja Jere Ölander.

Hyökkääjät: sentteriosasto vahvistuu Filppulalla, Hämäläisellä ja Kerälällä

Hyökkäykseen saadaan paras mahdollinen paluumuuttaja, kun SM-liigan pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi palkittu Ilari Filppula tulee vahvistamaan sentteriosastoa. TPS:ssä Suomen mestaruuden voittaneen Filppulan tavoin saman pelipaikan hankintoja ovat hopeajoukkue HPK:ssa kakkosketjun keskellä pelannut Ville Hämäläinen ja Mestis-mestari Joensuun ykkössentteri Antti Kerälä.

Lisäksi hyökkäyksessä jatkavat sopimuspelaajina viime kaudella SM-liigan maalikuninkuuden voittanut Jukka Hentunen, Esa Pirnes, Jani Rita, Janne Lahti, Tomi Mäki, Semir Ben-Amor, Olavi Vauhkonen, Tomi Pallassalo, Ilmari Pitkänen, Teemu Pulkkinen, Tony Pulkkinen ja Jani-Petteri Helenius. A-junioreista liigarinkiin nostetaan Sami Tervonen sekä Henrik Koivisto. Keskushyökkääjä Jan-Mikael Juutilainen on mukana try-out-sopimuksella.

Sopimustilanne 4.5.2010:
Valmentajat:

Hannu Jortikka 2011
Sami Ranta 2011
Ilari Näckel 2011
Timo Lounio 2011

Maalivahdit:
Mika Järvinen 2012
Jani Kautto 2011
Mikko Strömberg 2011
Frans Tuohimaa 2012

Puolustajat:
Teemu Eronen 2012
Marko Kauppinen 2012
Tommi Kivistö 2011
Nico Manelius 2011
Simo Mälkiä 2011
Antti-Jussi Niemi 2012
Ossi Väänänen 2011
Jere Ölander 2011

Hyökkääjät:
Semir Ben-Amor 2012
Ilari Filppula 2012
Jani-Petteri Helenius 2011
Jukka Hentunen 2011
Ville Hämäläinen 2012
Antti Kerälä 2012
Henrik Koivisto 2011
Janne Lahti 2011
Tomi Mäki 2012
Tomi Pallassalo 2011
Esa Pirnes 2011
Ilmari Pitkänen 2011
Teemu Pulkkinen 2011
Tony Pulkkinen 2011
Jani Rita 2011
Sami Tervonen 2011
Olavi Vauhkonen 2011

Koeajalla:
Jan-Mikael Juutilainen

Jokerien tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle




Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää