Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sarjajohtaja KTP keskiviikkona ToPon vieraaksi

 
Sarjajohtaja KTP keskiviikkona ToPon vieraaksi

Mikä ottelu?

Korisliigan runkosarja on edennyt viidennelle kierrokselle asti. Kaksi kotiotteluaan erinomaisesti pelannut ja kahdesti vieraissa kompuroinut ToPo isännöi perinteistä kotkalaista KTP:ta, joka komeilee liigataulukon kärjessä voitettuaan kaikki neljä otteluaan.

Mistä asetelmista?

ToPoa ei ole pysäyttänyt Töölön Kisahallissa tällä kaudella vielä mikään. Ärhäkkä viisikkopuolustus, huikea kolmosheittovarmuus sekä Timo Heinosen ja Tero Laitisen tandemtyöskentely sisällä ovat pakottaneet sekä puolustavan mestarin Tampereen Pyrinnön että mestarisuosikki Joensuun Katajan lähtemään Kisikseltä kotimatkalle haavojaan nuollen. Nyt Töölön kotitaikaa tulee testaamaan Suomi-koriksen historian suurjoukkueisiin kuuluva KTP, joka jatkaa huippujoukkueiden marssia Kisahallin parketille.

Vaikka KTP:n alkukauden menestys selittyy ainakin osaksi helpohkolla otteluohjelmalla, kotkalaiset ovat katsojakommenttien mukaan löytäneet toimivan konseptin. Kotkalaistunut valmentaja Ray Ailus on kerännyt satamakaupunkiin hyvät pelimerkit, sillä joukkueen suomalaisosasto on pysynyt pitkälti entisellään, tutut amerikkalaiset Jerald Fields ja Jeb Ivey ovat kotiutuneet nopeasti Ailuksen pelitapaan ja kanadalainen Sefton Barrett on osoittautunut lottovoitoksi. Muiden liigajoukkueiden ollessa joukkuesuorittamisensa kanssa vielä pahasti vaiheessa pystyy KTP hieman hengähtämään ehjän joukkuepuolustuksensa ansiosta. Hyvä alkukausi otetaan varmasti ilolla vastaan Kotkassa, jossa odotellaan mitalia pitkän tauon jälkeen.

ToPon alkukausi on ollut kaksijakoinen. Sentterijässikkä Travis Reedin poistuttua kokoonpanosta jo ennen runkosarjakauden alkua ovat Maikel Lopezin suojatit pelanneet pienellä viisikolla vauhdikasta, vaiherikasta koripalloa. Kuten mainittua, kotikentällä jälki on ollut huikeaa, mutta vastineeksi vieraissa Saloa ja Kauhajokea vastaan joukkueen tempossa ja peliajatuksessa on ollut pahasti hakemista. Lopez on painottanut tahtovansa ToPon olevan joukkue, jossa kymmenen pelaajaa pystyvät astumaan saumattomasti toistensa pelipaikoille, ja parhaimmillaan stadilaisilla on ollut käytössään suunnattomasti tasavahvoja viisikkoja. Nähdäänkö keskiviikkona taas hurmoksellinen kotiesitys vai takapakki vierasmatsien tasolle?

Mihin kiinnitettävä huomiota?

Lyhyestä virsi kaunis: KTP on pelottavan vahva porukka. Vaikka kotkalaiset näyttävät tilastojen perusteella elävän amerikkalaiskolmikkonsa tehoilla, KTP:n suomalaisjaosto on vahva ja leveä - Miksu Holme, V-P Lind, suomalaistunut Clifton Jones, Jussi Eskola, Juho Lehtoranta ja Milos Dobras ovat kaikki tulenkestäviä pelaajia. Jos ToPo pystyy parhaimmillaan tuomaan uutta verta vaihdosta joukkuepelin heikentymättä, samaan pystyvät kotkalaiset. Keskiviikon matsiin lähdetään siis teemalla "kumman puolustus kestää paineet?".

Ainakin lähtökohtaisesta KTP:lla on etu puolellaan myös korinalustoilla. Muutama vuosi sitten tähtipaidoissa pelannut Jerald Fields sekä suomalaiset Clifton Jones ja Ville-Pertti Lind vievät paperilla voiton ToPon Heinonen-Laitinen-Sandberg-kolmikosta. Toisaalta asiat eivät ole aina teoriassa samoin kuin käytännössä, sillä viikko sitten ToPon isot miehet veivät Joensuun Katajan korinalusjaostoa kuin biojäteämpäriä.

Korinalustan sijaan on kuitenkin turvallista olettaa ToPon ja KTP:n ottelun ratkeavan pelinrakenteluosastolla. Molemmat joukkueet hyökkäävät surutta puolustuksellaan vastustajan kimppuun toivoen, että pallonmenetykset heikentävät vastapelaajien työmoraalia. ToPo on kierrättänyt Frank Richardsin ja Mikko Koiviston johdolla palloa huolellisesti mieheltä miehelle, mutta vastaavasti KTP kuuluu sarjan kolmeen huolellisimpaan pallonhallintajoukkueeseen 13,8 pallonmenetyksen ottelukeskiarvollaan.

Korostettakoon myös, että joukkueet osaavat lingota kaukaa - ToPo on säkittänyt kolmosensa 40,0% ja KTP 36,2% tarkkuudella. Miten siis voittaa huonona heittopäivänä?

Sanottua

Stadin kundi ja toista kauttaan KTP:ssa pelaava Mikael "Mixu" Holme pohdiskeli puhelinhaastattelussa keskiviikon matsin syvintä olemusta:

"Meillä on ollut hyvä fiilis ja puolustus pitänyt hyvin, on ollut kiva pelata. Joukkueen suomalainen runko on pysynyt melkein entisellään, joten ei ole mennyt turhaa aikaa joukkuekavereihin tutustumiseen. Ulkomaalaispelaajat Fields, Ivey ja Barrett ovat kaikki kovia skoraajia ja Fields sekä Ivey ovat aiemmin pelanneet Suomessa, joten jokaisella on rooli hyvin hallussa."

"Ihan vielä minua ei voi kotkalaiseksi sanoa. Paikallisten mukaan pitää asua Kotkassa parikymmentä vuotta ennen kuin olen kotkalainen, joten kai tässä yhä ollaan stadilaisia. KTP on perinteikäs seura, jonka olemus näkyy eniten faneissa. Harvan joukkueen fanit kiertävät vierasmatseissakin yhtä antaumuksella kuin kotkalaiset."

"Keskiviikon matsiin lähdetään puolustamaan kovaa, se on meidän ykkösase. Kisahallissa on aina mukava pelata - jotkut eivät Kisiksestä tykkää, mutta minusta se on ihan parhaita paikkoja Suomessa, koska olen heitellyt ja pelannut siellä pikkupojasta alkaen. ToPo on vetänyt yhden jenkin ja hyvien suomalaisten voimin hyvän alkukauden, kiva katsoa että kotimaisille pelaajille annetaan vastuuta."

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



NBA G-liigassa mestaruuden voittanut Tim Bond Seagullsiin

NBA G-liigassa mestaruuden voittanut Tim Bond Seagullsiin

Seagullsin ensimmäinen ulkomaalaiskiinnitys Korisliiga-kaudelle 2021-2022 on yhdysvaltalainen 1-3 paikkoja pelaava Tim Bond.

Lue lisää
Seagullsin takakenttä vahvistuu: Corban Collins saapuu Helsinkiin

Seagullsin takakenttä vahvistuu: Corban Collins saapuu Helsinkiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt kokoonpanoonsa neljännen ulkomaalaisvahvistuksen 26-vuotiaan yhdysvaltalaisen Corban Collinsin siirtyessä Seagulls-miehistön vahvuuteen.

Lue lisää
Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt pelintekijän paikalle yhdysvaltalaisen Kendale McCullumin. 24-vuotias Wisconsin-Parksiden ja Lewisin yliopistojen kasvatti ihastutti taidoillaan Saksan kovatasoisessa ProA-liigassa heti ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan Paderbornin joukkueessa.

Lue lisää
Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen Kanadan Montrealista kotoisin olevan Mambi Diawaran kanssa.

Lue lisää
Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Helsinki Seagulls on tehnyt kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 31-vuotiaan Antti Kanervon kanssa.

Lue lisää
Nicolas Meyer ToPoon

Nicolas Meyer ToPoon

Edelliskauden Hongassa pelannut 195 senttinen ranskalainen siirtyy tulevaksi kaudeksi ToPon miesten edustukseen.

Lue lisää