Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jatkuuko ToPon kotivoittoputki perjantaina LrNMKY:a vastaan

 
Jatkuuko ToPon kotivoittoputki perjantaina LrNMKY:a vastaan

Mikä ottelu?

Korisliigan runkosarjan seitsemäs kierros. Liigakausi 2010/11 on käynnistynyt kotivoittojen merkeissä, ja se näkyy erityisesti ToPon asemassa liigataulukossa - kolme kotivoittoa, kolme vierastappiota. LrNMKY on puolestaan napannut yhden voiton sekä kotona että vieraissa.

Mistä asetelmista?

Viikot vaihtuvat toisiin, mutta vanha fakta säilyy - Torpan Pojat on kotikentällään lyömätön. Liigan avauskierroksella ToPo pelasi 30 minuuttia erinomaista koripalloa ja teilasi Tampereen Pyrinnön, nitisti kolmannella kierroksella nappipelin jälkeen Joensuun Katajan ja aiheutti viidennellä kierroksella KTP:n kauden ensimmäisen tappion. Kotiyleisöä on riemastuttanut erityisesti se, että valmentaja Maikel Lopezilla on silminnähden valtava luottamus miehistöönsä; yhdeksän miehen rotaatiosta jokainen voi astua kentälle missä vaiheessa ottelua tahansa, eikä pelin taso heikkene.

Jos ensimmäiset kotipelit ovat tuoneet Kisahallille kavalkadin liigan kärkipään joukkueita, perjantainen vastus on ainakin paperilla kevyempi. LrNMKY päätti viime kevään positiivisesti yltäen aina runkosarjan viidennelle sijalle asti, mutta uuden kauden alkajaisiksi karjalaisten kiito on ollut hidasta loukkaantumisten vuoksi. Kotimaisista runkopelaajista ehkä ne kaksi tärkeintä, Sami Pekkola ja Viljami Vanjoki, ovat yhä kuntoutusvaiheessa.

Oman mausteensa perjantain otteluun tuo mahdollinen kokoonpanomuutos. Vaikka ToPo on tähän asti esiintynyt vahvasti vain yhden amerikkalaispelaajan eli Frank Richardsin vahvistamana, tähtipaidassa saatetaan nähdä LrNMKYa vastaan vasta Helsinkiin saapunut iso amerikkalaispelaaja. Asiasta tiedotetaan myöhemmin.

Mihin kiinnitettävä huomiota?

Vaikka LrNMKY on toistaiseksi rampa joukkue Vanjoen ja Sami Pekkolan poissaolosta johtuen, Lappeenrannassa on nähty jälleen asiansa osaava amerikkalaiskolmikko. Älkää antako kankeahkon Brant Baileyn, 33, ulkonäön hämätä, sillä juonikas ja kokenut amerikkalaispelaaja on vaarallinen läheltä ja kaukaa. Baileyn ikätoveri, Malik Moore, on monipuolinen hyökkäyspään tehokone, joka osaa tarpeen tullen myös rauhoittaa peliä. Kolmikon heikoin lenkki on pari vuotta sitten hyvän kauden LrNMKY:ssa pelannut 202-senttinen HL Coleman, joka lomittaa sopimuksensa mukaan Sami Pekkolaa kevätkaudella. Coleman ei ole kauden 2008/09 kunnossaan, mutta toisaalta hän täyttää fiksun pelaajan prototyypin tekemällä juuri sen, mitä valmentaja käskee.

Laadukkaan jenkkikolmikon jälkeen LrNMKY operoi varsin kapealla ja kokemattomalla rotaatiolla. Pasi Riihelä on osoittanut välivuoden jälkeen olevansa yhä yksi sarjan parhaista puolustajista, mutta parkettikuntoisista pelaajista ryhmän toiseksi kokenein pelaaja on Tuukka Kulha, joka parhaalla kaudellaan on pelannut alle 20 minuuttia ottelua kohden. Lahdesta evakoitunut pelinrakentaja Ville Pekkola ja heittäjä Anttoni Tapio ovat esiintyneet lupauksia herättävästi, mutta pelaajien liigakokemuksen puute näkyy tiukoilla hetkillä. Vaikka tehokuusikon jälkeen penkillä odottaa vielä ikäistään kypsempi 18-vuotias pelinrakentaja Aleksi Koskinen, LrNMKY ei ole saanut suomalaisiltaan niin paljon tehoja kuin olisi odottanut.

ToPolle LrNMKY-ottelu on eräänlainen vedenjakaja. Viime kaudella stadilaisilla oli vaikeuksia motivoitua peleihin selkeitä altavastaajia vastaan, ja siksi mm. Salon Vilpas, FoKoPo ja Kauhajoen Karhu tekivät paikoin ToPon elämän vaikeaksi Kisahallilla. LrNMKY:n yllä ei leiju KTP:n, Pyrinnön tai Katajan menestyspaineita, mutta kyseessä on silti vaarallinen ja yllätyskelpoinen huipputason koripallojoukkue. LrNMKY:lla saattaa olla momentum puolellaan, jos ToPo lähtee otteluun haukotellen tai uuden amerikkalaispelaajan mahdollinen sisäänajo ei onnistu aivan kivuttomasti. Lisäksi jää nähtäväksi, miten iso korinaluspelaaja sopii ToPon liikkuvaan, juoksevaan ja dynaamiseen joukkuetyöskentelyyn.

Sanottua

Itä-Pasilan hoodeilla kesänsä viettänyt LrNMKY:n apuvalmentaja ja Suomen miesten maajoukkueen videokoordinaattori Lassi Tuovi keskusteli perjantain ottelun ennakkoasetelmista ToPon verkkotoimitukselle:

"Selkeästi positiivisinta alkukaudessa on ollut se, että olemme pystyneet pelaamaan ketä tahansa vastaan. Tiesimme, että loukkaantumisten ja jenkkivaihtojen vuoksi alkukaudesta tulee vaikea, mutta siihen nähden olemme pelanneet hyvin ja esimerkiksi Honka-peli vieraskentällä oli täysin voitettavissa. Mieluusti tietenkin tässä vaiheessa jatkaisimme kautta positiivisella voittosuhteella, sillä liigan ensimmäisen neljänneksen loppuohjelma on meille vaikea."

"Viljami Vanjoki on treenannut kolmet treenit täysillä, ja hänen paluunsa on aikataulutettu ensi viikkoon. Sami Pekkola on puolestaan marraskuun poikia. Henri Välimaa pelasi keskiviikon matsissa viisi tärkeää minuuttia antaen Brant Baileylle vähän huiliaikaa. Pasi Riihelä on meille elintärkeä puolustuksessa, mutta hyökkäyspäässä meidän pitää saada Anttoni Tapio-Ville Pekkola-Tuukka Kulha-kolmikolta vähintään 20 pinnaa, jotta voimme voittaa otteluita."

"Perjantain teema on se, että mieluummin sarakkeisiin 60 kuin 100 pistettä. Yritämme lyödä niin paljon jarrua kaikin keinoin kun pystymme, sillä jos emme saa tempoa alas, niin olemme aika pahassa karusellissa koko pelin. Vastustajankin valmentajana on ollut hieno katsoa ToPon suomalaisten pelaajien peliä ja erityisesti Mikko Koiviston otteita, ja sitä suuremmalla syyllä me ei saada päästää ToPoa hurmokseen. Tällä hetkellä ToPo on ehkä sarjan pahin kotijoukkue. Jos viisi minuuttia ennen loppua olemme tasatilanteissa, meillä on hyvät saumat voittoon."

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



NBA G-liigassa mestaruuden voittanut Tim Bond Seagullsiin

NBA G-liigassa mestaruuden voittanut Tim Bond Seagullsiin

Seagullsin ensimmäinen ulkomaalaiskiinnitys Korisliiga-kaudelle 2021-2022 on yhdysvaltalainen 1-3 paikkoja pelaava Tim Bond.

Lue lisää
Seagullsin takakenttä vahvistuu: Corban Collins saapuu Helsinkiin

Seagullsin takakenttä vahvistuu: Corban Collins saapuu Helsinkiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt kokoonpanoonsa neljännen ulkomaalaisvahvistuksen 26-vuotiaan yhdysvaltalaisen Corban Collinsin siirtyessä Seagulls-miehistön vahvuuteen.

Lue lisää
Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Saksan ProA-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu Kendale McCullum Seagullsiin

Helsinki Seagulls on kiinnittänyt pelintekijän paikalle yhdysvaltalaisen Kendale McCullumin. 24-vuotias Wisconsin-Parksiden ja Lewisin yliopistojen kasvatti ihastutti taidoillaan Saksan kovatasoisessa ProA-liigassa heti ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan Paderbornin joukkueessa.

Lue lisää
Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Kovia näyttöjä antanut Mambi Diawara Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen Kanadan Montrealista kotoisin olevan Mambi Diawaran kanssa.

Lue lisää
Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Seagullsin kova kotimainen runko vahvistuu: Antti Kanervo jatkaa Helsingissä

Helsinki Seagulls on tehnyt kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 31-vuotiaan Antti Kanervon kanssa.

Lue lisää
Nicolas Meyer ToPoon

Nicolas Meyer ToPoon

Edelliskauden Hongassa pelannut 195 senttinen ranskalainen siirtyy tulevaksi kaudeksi ToPon miesten edustukseen.

Lue lisää