Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

LrNMKY rankaisi löysää ToPoa

 
LrNMKY rankaisi löysää ToPoa

1. neljännes

Lappeenrannan Namika saapuu Kisahallille yhdeksän hengen kokoonpanolla, jonka lisäksi takamies Ville Pekkola jää kuumeisena vaihtopenkille. Yleisö pelkää ToPon lähtevän otteluun takki auki, ja pahat enteet osoittautuvat todeksi. Vaikka ToPo onnistuu saamaan LrNMKY:n tehomiehet Brant Baileyn ja Malik Mooren vaille korintekopaikkoja, hakevat lappeenrantalaiset käsiinsä hyökkäyslevypallon keskimäärin joka toisen hyökkäyksensä päätteeksi ja onnistuu kehnosta viimeistelystä huolimatta poikkeamaan hetkittäin johdossa. ToPon kaukoheittäjien ranteet ovat kohmeessa ja kotijoukkuetta yrittää herätellä Timi Heinonen, joka viimeistelee joukkueelleen jakson aikana 16 pistettä. ToPo johtaa 16-14.

2. neljännes

Päävalmentaja Lopez käskyttää kentälle 206-senttisen Daniel Northernin, joka aloittaa pestinsä ToPossa upottamalla hyppyheiton ja torjumalla kaksi lähes perättäistä lappeenrantalaisheittoa. Northern on hyökkäyksessä ulkona joukkueen kuvioista, mutta onnistuu hyvin korinalustan vartijana. LrNMKY sortuu hätiköityihin syöttöihin ja ToPo rilluttelee nopeista vastahyökkäyksistä 25-15-johtoon.

ToPon hyvä pelivire kuihtuu kuitenkin yhtä nopeasti kuin ilmestyikin. Timi Heinonen saa jakson puolivälissä kolmannen virheensä ja astelee penkille. Joukkueet runtelevat heitoillaan korirautoja, mutta LrNMKY on juuri sen verran tarkempi, että kotijoukkueen johtoasema kuihtuu hiljalleen erityisesti Brant Baileyn hyökkäyslevypallojen jälkitilanteiden ansiosta. Fiilistä hiljaisessa kotikatsomossa nostattaa Jumppa Niskanen, joka upottaa kolmosella summerin soidessa taukotilanteeksi 32-28.

3. neljännes

Lopezin pukuhuoneliturgia herättää jälleen ToPon, ainakin hetkellisesti. Timi Heinonen, Tero Laitinen ja Daniel Northern sulkevat lappeenrantalaiset levypalloista. Tauolla nollilla ollut Mikko Koivisto naulaa kolme kovaa kolmosta. Jumppa Niskanen lyö alley oopin sisään ja Daniel Northern tärisyttää levyä donkillaan. Silti LrNMKY roikkuu kotijoukkueessa kiinni kuin purukumi kengänpohjassa. ToPo kasvattaa johtonsa lähelle kymmentä pistettä pariin otteeseen; 40-32, 52-43, 58-50, mutta Malik Mooren kovien korien sekä hänen ajoistaan syntyneiden vapaiden kuppien ansiosta jakso päättyy tasan ja tilanne päätösjaksolle lähdettäessä on 61-57.

4. neljännes

Michael Pounds pääsee jakson alussa irti ja alkaa elätellä Kisahallin kotiyleisön toiveita ToPon karkujuoksusta. "Homppa" naulaa runsaassa minuutissa kolmosen, jakaa korisyötön, riistää pallon ja ajaa korille asti. ToPo johtaa lukemissa 68-59, kun jakso on ehtinyt vanheta kolme minuuttia.

Lappeenrannan valmentajakonkari Jarmo Laitinen rauhoittaa kuitenkin tilanteen, ja koko matsin ToPoa riivannut tasaisten onnistujien puute vaivaa yhä. Eero Lehtinen saa parilla tahtokorilla yleisön fiiliksen kattoon, mutta kaikki runkopelaajat ajautuvat vuorollaan ahtaisiin paikkoihin tai heittävät kolmoset rautoihin. Lappeenrannan 18-vuotias Anttoni Tapio pitää vieraita pelissä mukana kahdella vapaalla kolmosella, ja matsin lopussa Malik Moore ja Brant Bailey laittavat väkisin ratkaisevat heitot sisään. LrNMKY siirtyy johtoon HL Colemanin vapaaheitoilla lukemissa 76-77 ja pitää tahtipuikkoa hallussaan viimeisille sekunneille asti. ToPo syyllistyy viimeisissä hyökkäyksissään hätäilyyn ja LrNMKY pääsee juhlimaan ansaittua taisteluvoittoa lukemin 78-81.

Ottelun ratkaisu

Pelikauden 2009/10 aikana ToPo rankaisi sekä itseään että kotiyleisöään saapumalla kerta toisensa jälkeen haukotellen otteluihin, joihin se lähti selvänä ennakkosuosikkina. Paperilla Lappeenrannan NMKY olisi saattanut olla helposti kaadettavissa, mutta perjantaina ToPolta puuttui täysin se taisteluasenne ja aktiivisuus, jolla se on onnistunut kaatamaan kotonaan Pyrinnön, Katajan ja KTP:n.

Kun ToPo lähti löysäillen levypallopeliin ja päästi LrNMKY:n heittäjät luvattoman usein vapaaksi, vierasjoukkue sai pelin tuntumasta kiinni ja osoitti Brant Baileyn ja Malik Mooren muodossa kokemuksensa lopussa. Lisäksi LrNMKY pelasi viisaasti eikä lähtenyt hätiköimään, vaikka ToPolla oli useita mahdollisuuksia kasvattaa kaula yli viidentoista pisteen. Peli ei ollut kaunista, mutta LrNMKY pelasi vahvuuksillaan ja jokainen kentällä käynyt pelaaja täytti ruutunsa. ToPolla on pelin jälkeen peiliinkatsomisen paikka.

Kommentit

"Kun ollaan vastustajaa kapeammalla materiaalilla liikkeellä ja vastustajalla on paljon liikkuvampi ja nopeampi joukkue, silloin täytyy hidastaa peliä. Ei tätä voi kauniiksi peliä sanoa, mutta taisteltiin ja siitä on kiitoksena voitto."
-LrNMKY:n Anttoni Tapio

"Lappeenranta sai meiltä vauhdin pois. Emme hyökänneet hyökkäyksessä emmekä puolustuksessa. Pelistä puuttui aggressiivisuus, paikkapuolustuksemme oli passiivista ja levypallot hävittiin ties kuinka paljon. On vaikea lähteä juoksemaan palloa ylös, jos käteen ei jää yhtään puolustuspään levyjä. Saatiin muutaman kerran ero lähemmäs kymmentä pistettä, mutta päästettiin silti Lappeenranta joka kerta tuntumaan, se on anteeksiantamatonta."
-ToPon Eero Lehtinen

"Se oli juuri sellainen peli kuin Tapio sanoi. Kun tiesimme ennen matsia, että takakentän puolustuksemme sielu eli Ville Pekkola on sivussa, haluttiin sitä suuremmalla syyllä pelin tempo täysin pois. Tällä materiaalilla ei kuitenkaan juoksukilpailussa pärjätä. Meillä on neljä noin 35-vuotiasta pelaajaa, jotka joutuivat tänään pelaamaan 35-40 minuuttia, ja se oli mahdollista ainoastaan saamalla peli rikki. Kolmannella jaksolla ToPo pääsi muutaman kerran juoksemaan puolinopeaa hyökkäystä ja Mikko Koivisto rankaisi kolmella todella kovalla kolmosella aina tilaa saadessaan. Emme suunnitelleet etukäteen, että olisimme pelanneet näin paljon paikkaa, mutta Pekkolan puuttuminen ja ToPon uusi sentteri oikeastaan ajoivat meidät siihen: Daniel Northern on ilmiselvästi hyvä pelaaja, mutta tulimme tänne oikeaan aikaan, sillä uuden pelaajan on aina vaikea hyökätä paikkaa vastaan uudessa joukkueessaan."
-LrNMKY:n päävalmentaja Jarmo Laitinen

"Lappeenranta teki hienoa työtä ottamalla tempon pois pelistä. Lopussa he pelasivat paremmin ja kypsemmin ja ottivat parempia ratkaisuja. Meillä oli muutaman kerran mahdollisuus katkaista ottelu ja emme siihen tänään pystyneet. Levypallopelissä epäonnistuimme surkeasti, mutta tulemme tekemään sen tiimoilta paljon töitä jatkossa ja Daniel Northernin mukaantulo auttaa meitä korin alla huomattavasti."
-ToPon päävalmentaja Maikel Lopez

Mitä jatkossa?

ToPo:n voittosuhde tipahti negatiiviseksi ensimmäisen kerran kauden aikana. Tässä vaiheessa kautta 3-4-saldo ei ole erityisen dramaattinen, etenkin, koska edelliset kotiottelut ovat menneet suurin piirtein niin hyvin kuin niiden olisi ollut mahdollista mennä. Huolestuttavaa on sen sijaan se, että ryhmän taisteluilme oli olematon ottelussa, josta olisi ollut tarjolla kaksi tärkeää sarjapistettä kotiin vietäväksi. Daniel Northern osoitti kuitenkin ensimmäisessä ottelussaan pelimiehen merkkejä ja sopii varmasti ToPon juoksevaan pelitapaan päästessään sisään joukkueen kuvioihin.

LrNMKY ansaitsee täyden tunnustuksen voitostaan ilman Sami Pekkolaa, Ville Pekkolaa ja Viljami Vanjokea. Valmentaja Laitinen sanaili pelin jälkeen, että LrNMKY:n tilanne nyt on sama kuin Henrik Dettmannin maajoukkueella elokuussa - runkopelaajien ollessa sivussa nuoret saavat vastuuta varhain. Joukkue on rakennettu hyvin, sillä kokeneet amerikkalaispelaajat ja ikäherra Pasi Riihelä täydentävät muutoin nuorta ryhmää erinomaisesti. LrNMKY:n peli ei ole erityisen kaunista, mutta porukassa on sekä kentällä että sen laidalla tarpeeksi kokemusta hyödyntääkseen vastustajan heikkoja kohtia. Toipilasosaston mukaantulon jälkeen Lappee on ilmiselvä pudotuspelijoukkue.

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMarcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Marcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Torpan Pojat on solminut pelaajasopimuksen Marcus Capersin kanssa.

Lue lisää
Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojat on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta.

Lue lisää
ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt helsinkiläiselle ToPo Juniorit ry:lle paikan miesten I divisioona A:ssa pelikaudelle 2012/13.

Lue lisää
Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Valmentajana viisi Suomen mestaruutta saavuttanut montenegrolainen Mihailo Pavicevic, 54, luotsaa helsinkiläisseura Torpan Poikia ensi kaudella Korisliigassa.

Lue lisää
Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpan Pojat on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen amerikkalaispelaaja Justin Hawkinsin kanssa.

Lue lisää
ToPo:lle tappio Kauhajoella

ToPo:lle tappio Kauhajoella

Ilman kuumesairaita Carl Lindbomia ja Jarkko Kyllöstä matkassa ollut ToPo lähti otteluun poissaoloista huolimatta positiivisin mielin.

Lue lisää