Jatkoaikavoitto Forssasta

Miesten edustusjoukkue matkasi lauantai-illan vierasotteluun Forssaan, kun FoSu isännöi joukkueiden kauden ensimmäistä kohtaamista. Molemmat joukkueet lähtivät voitto alla illan otteluun ja peli pysyikin huipputasaisena edeten aina jatkoajalle. Jatkoajan sankariksi nousi Riku Reunamäki, joka laukoi pallon Lasse Lundströmin syötöstä forssalaisten maaliin ajassa 61.53. Pisteet 5-6 jatkoaikavoitolla edustukselle ja joukkue jatkaa länsilohkon kakkossijalla.

FOSU – M-TEAM 5-6 ja. (2-1,1-3,2-1,0-1)

Ensimmäisenä maalinteossa onnistuu kotijoukkue, kun pallo pelataan maalille ja Lesch haparoi pallon omaan maaliin. Miehet ovat tasoittaa nopeasti, mutta Reunamäen laukaus kimpoaa tolpasta takaisin kentälle. FoSu pelaa passiivisesti karvaten vain puolesta kentästä, jolloin miehet saavat pitää palloa rauhassa. Pallonhallinta ei kuitenkaan tuota tulosta, kun edustus pyörii vain laidoissa ja kulmissa eikä palloa saada toimitettua hyvin puolustavan FoSun maalille.

Ensimmäisen erän puolivälissä miehet pyörittävät kaksi minuuttia ylivoimaa, mutta joukkue ei onnistu rakentamaan ainuttakaan tilannetta ja ottelu jatkuu kotijoukkueen 1-0 johdossa. Erän viimeisellä minuutilla Mäkinen nousee hyökkäykseen vasemmalta. Puranen syöttää Mäkiselle ja länsilohkon tarkin laukaus takayläkulmaan tasoittaa ottelun. Heti seuraavassa vaihdossa aloitusta seuraa miesten rike ja FoSu pelaa pallon vaparista nopeasti miesten maalille ja puolustuskuvio on pahasti myöhässä, joten kotijoukkue siirtyy ottelussa jälleen johtoon.

Toisessa erässä miehet ovat yhä pallollisesti hallitsevampi osapuoli, mutta tulosta saadaan odottaa lähes ottelun puoliväliin saakka. Ajassa 28.19 Malinen lähtee nostamaan omalta alueelta ja nopeiden harhautusten jälkeen syöttää Elomaalle, joka jatkaa pallon Laukkalalle hyökkäyksen kärkeen. Laukkala pääsee nokikkain maalivahdin kanssa ja malttaa viedä pallon riittävästi sivuun ennen kuin siirtää pelivälineen FoSu-maaliin.

Tasoituksen jälkeen miehet pääsevät ylivoimalle, mutta alkukaudesta hyvin toiminut ylivoima ei ota onnistuakseen. Tasaviisikoin pelatessa miehet onnistuvat kuitenkin maalinteossa. Heltimoisen puolenvaihto tavoittaa Heinon, joka toimittaa pallon maalille. Soini on ensimmäisenä irtopallossa laukoen miehet ottelussa johtoon. Puolitoista minuuttia myöhemmin ykköskenttä on jälleen vauhdissa, kun hyvän karvauksen päätteeksi Puranen syöttää ja Mäkinen laukoo lähietäisyydeltä taululle 2-4 lukemat. Seuraavassa vaihdossa mennään päästä päähän ja tilanteen hyödyntää paremmin kotijoukkue, kaventaen tilanteeksi 3-4. Toiselle erätauolle mennään miesten yhden maalin johtoasemassa.

62.jpgKolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa Puranen siirtää miehet jälleen kahden maalin johtoon, syöttäjänä Elomaa. Miehet hölmöilevät ajassa 49.10, kun joukkue luulee FoSun vaparia omakseen ja lähtee vaihtamaan. FoSu hyödyntää tilanteen ja kaventaa tilanteeksi 4-5. Kolme minuuttia myöhemmin turhan rohkea harhautusyritys keskialueella, josta pallon menetys ja FoSu tasoittaa ottelun vastahyökkäyksellä.

5-5 tasatilanne pitää varsinaisen peliajan loppuun ja edessä on miesten kauden ensimmäinen jatkoaika. Kumpikaan joukkue ei lähde jatkoajalle passailemaan vaan jatkoaika alkaa vauhdikkaasti. Ajassa 61.53 Lundström pelaa pallon Reunamäelle, joka laukoo edustukselle täyden pistepotin kotimatkalle.

Miehistä ottelun parhaana palkittiin Eero Puranen, tehot 1+2.

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Laurikainen ei ollut tyytyväinen joukkueen esitykseen ja oli yhdessä valmentaja Matti Rönkön kanssa samaa mieltä siitä, etteivät itsekään onnistuneet tehtävässään täydellisesti. Samat vaikeudet jatkuivat, mitä joukkueella on ollut ennenkin vierasotteluissa.

-Peli oli tehotonta. Näennäistä hallintaa varsinkin ensimmäisessä ja toisessa erässä, mutta tehot jäivät uupumaan. Jotenkin nämä vieraspelit ovat meille nyt todella vaikeita.

-Valmennuksen olisi myös pitänyt olla paremmin hereillä ja tehdä muutoksia aikaisemmassa vaiheessa.

Takana on kuusi sarjapeliä, joista neljässä viimeisessä on kaikissa kaveri tehnyt ottelun ensimmäisen maalin. Tänään vaikeuksia tuottivat myös maalin jälkeiset vaihdot, sillä kaksi kertaa miesten maalin jälkeen FoSu kuittasi seuraavassa vaihdossa.

-Isoja henkilökohtaisia virheitä tuli tänäänkin. Tällä sarjatasolla on päivänselvää, ettei kaveri jätä sellaisia hyödyntämättä. Jostain syystä tänään viisikkopeli ei ollut kohdillaan, sillä hyökkääjät halusivat olla nimenomaan hyökkääjiä, jolloin esimerkiksi puolustajien noustessa mukaan hyökkäykseen jäi varmistukset tekemättä.

Kaksi pistettä on kuitenkin se, mitä Forssasta lähdetiin hakemaan.

-Positiivista on, että voitto ja kaksi pistettä saatiin. Jatkoaikavoitto kasvattaa aina joukkuetta.

Seuraavaksi edustusjoukkue pelaa ensi perjantaina Lohjalla LoSB:n vieraana ja sunnuntaina kotihallissa Woodcuttersia vastaan.

-Viikolla otetaan kolmet treenit ennen Lohjalle lähtöä. Nyt meitä punnitaan joukkueena, miten saadaan vieraspelien lukkoa avattua ja peliesityksiä parannettua myös vieraskentillä. Ainakin ketjumuutoksia on tulossa viikonlopun peleihin.

M-Teamin (Sofia Rancken) tiedotteesta / UrheiluHelsinki

Helsingin M-Team ry - logo

Helsingin M-Team - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Mirva Naava siirtyy ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille - Anni Kettunen sopimukseen

EräViikinkien naisten F-liigajoukkueessa nähdään pelaajaliikennettä, kun pitkään seurassa pelannut Mirva Naava siirtyy perjantain ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille pelaamaan. Samalla EräViikingit on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Anni Kettusen kanssa.

EräViikingit jatkosopimukseen kahden oman kasvattinsa kanssa

EräViikingit on solminut vuoden mittaiset jatkosopimukset omien kasvattiensa Perttu Järvisen ja Joonatan Lindholmin kanssa.

EräViikingit on irtisanonut päävalmentaja Markus Huhtimon sopimuksen

Uutena päävalmentajana aloittaa välittömästi Ville Turunen, joka on toiminut aiemmin juniorivalmentajana EräViikingeissä.

EräViikinkien liigajoukkueella 29 sopimuspelaajaa

EräViikinkien miesten liigajoukkueen runko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta. Uusina kasvoina ryhmään liittyy paluumuuttaja Marko Juselius sekä nuori tähtipelaaja Oliver Sillanpää. Sakari Pulkkinen täydentää maalivahtikolmikon ja lupaavat Daniel ja Benjamin Tenhonen solmivat liigasopimukset.

Kivinen ja Syrjälä takaisin M-Teamiin

Saksan Bundesliigan pistepörssin voittaja Juho Kivinen ja kymmenenneksi sijoittunut tutkaparinsa Max Syrjälä palaavat M-Teamin edustusjoukkueeseen.

Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä

Hyökkääjä Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä. Puskan pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä.