Hieno kausi päättyi nousujuhliin

Pitkä ja vaiherikas jalkapallokausi 2010 päättyi lauantai-iltapäivänä Brahen kentällä Kalliossa. Kotijoukkue HIFK sai viimeisessä nousukarsintaottelussa vastaansa FC Santa Clausin, ja pelin henki oli selvääkin selvempi. Ainoastaan voitto veisi punapaidat Ykköseen kun taas vieraille riittäisi tasapelikin. Pitkään näyttikin siltä että jälkimmäinen vaihtoehto toteutuisi, mutta ottelun päättyessä tulostaululla komeilivat lukemat 1-0 (0-0) ja tämä merkitsi IFK:n nousua Ykköseen.

Ensimmäinen puoliaika oli melko hermostunutta peliä puolin ja toisin. Ottelun tärkeys oli epäilemättä molemmilla osapuolilla tiedossa ja hyvät maalintekotilanteet jäivätkin jokseenkin vähiin. Miikka Suikki ja Mergim Kastrati pääsivät muutaman kerran kokeilemaan, mutta maalivahti Kari-Pekka Syväjärvi oli hyvin hereillä ja piti huolen siitä että FC Santa Clausin verkko pysyi puhtaana. Vierasjoukkueen omista hyökkäyksistä ei juuri mitään syntynyt joten tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Tauon jälkeen kentälle palasi entistä päättäväisempi IFK. Maali tarvittiin ja se myös tehtäisiin, kun taas FC Santa Claus pyrki lähinnä pitämään kotijoukkueen nollilla. Punapaitojen yritys oli kovaa ja monipuolista. Markus Tannerin pusku Jirijoonas Kanthin vapaapotkusta, Daniel Antmanin kova laukaus boksin sisältä, Petri Heinäsen kaukolaukaus, Mergim Kastratin vapaapotku… Mutta K-P Syväjärvi piti edelleen pintansa ja pelikello raksutti armottomasti eteenpäin.
IFK oli kuitenkin päättänyt poistua kentältä voittajana ja 78. minuutilla koko täpötäysi katsomo räjähti, kun Markus Tanner puski pallon mustapaitojen verkkoon. Hetkessä osat vaihtuivat sillä nyt oli FC Santa Clausin pakko panostaa maalintekoon. Siinä vierasjoukkue ei kuitenkaan onnistunut. IFK pystyi käyttämään kaikki kolme vaihtoaan rauhoittaakseen peliä, ja maalivahti Kellan Wilsonin tehtäväksi jäi lähinnä huolehtia keskityspalloista. "Joulupukit" saivat vielä viisi minuuttia lisä- ja armonaikaa mutta lukemat 1-0 jäivät ottelun lopputulokseksi.

HIFK - FC Santa Claus 1-0 (0-0)
1-0 Markus Tanner (78.)

IFK:n kokoonpano: Kellan Wilson; Miikka Kärkkäinen, Petri Heinänen, Eetu Koponen, Markus Tanner; Mergim Kastrati (v, 84. Henri Määttä, v), Jirijoonas Kanth, Petrus Åström, Miikka Suikki (87. Matias Hänninen); Daniel Antman (82. Riku Pyhälä), Sami Okkonen.

Tämän voiton myötä IFK nousi Ykköseen kaudeksi 2011. Brahen kentän laidalla ottelua todisti 1807 katsojaa ja tunnelma oli aivan loistava, siitä piti huolen Stadin Kingit! Lauantaina pelattiin myös Veikkausliigan päätöskierros ja vain kahdessa ottelussa oli enemmän yleisöä kuin IFK:lla Kalliossa. Tähtirintoja odottavat nyt uudet haasteet maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. IFK pelasi Ykkösessä viimeksi kausina 1999-2002, joten jonkin verran vettä on Vantaanjoessa ehtinyt niistä ajoista virrata.

HIFK:n tiedotteesa / UrheiluHelsinki

HIFK Soccer ry - logo

HIFK Soccer - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Kevin Kouassivi-Benissan jatkaa HJK:ssa

Kahden vuoden jatkosopimuksen tehnyt laitapelaaja syötti Veikkausliigassa päättyneellä kaudella viisi maalia.

Jiri Koski Gnistanin maalille

Gnistan vahvistaa maalivahtiosastoaan Jiri Koskella ensi kauden kattavalla sopimuksella.

Kasperi Liikonen ja Gnistan jatkosopimukseen

Ykkösen tasolla kokenut laitapelaaja Kasperi Liikonen jatkaa Gnistanissa ensi kauden kattavalla jatkosopimuksella.

Markus Uusitalo lainalle HIFK:hon

Maalivahti Markus Uusitalo, 23, siirtyy lainasopimuksella FC Hongasta HIFK:hon. Seurat pääsivät yhteisymmärrykseen lainasta alkuviikosta ja Uusitalo liittyi HIFK:n joukkueeseen tiistaina.