Vahva peli edustukselta, 6-1 kotivoitto

Miesten edustusjoukkue pelasi jälleen vakuuttavasti kotihallissaan, kun joukkue kaatoi vaasalaisen Woodcuttersin kurinalaisella esityksellä. Jos edellisissä peleissä edustuksella on ollut vaikeuksia pitää kaveri pois maalipaikoilta ottelun alkuhetkillä, niin tänään vieraat saivat odottaa 57 minuuttia ennen kuin Lesch antautui ensimmäisen ja ainoan kerran ottelussa. Edustus onnistui maalinteossa tasaisesti läpi ottelun ja sarjapisteet jäivät Rusalle 6-1 voitolla.

M-TEAM – WOODCUTTERS 6-1 (1-0,2-0,3-1)

Heti ottelun alkuminuuteilla miehet pääsevät pelaamaan ylivoimaa, kun Grönlund oli liian vikkelä vierasjoukkueelle. Ylivoima on kuitenkin tehotonta. Ensimmäinen todellinen maalipaikka tulee miehille, kun vajaan kympin kohdalla Laukkala ja Puranen polkevat nopeaan vastahyökkäykseen, mutta pallo kimpoaa tolpasta takaisin peliin. Ottelun toinenkin jäähy tulee vieraille ja nyt miehet pääsevät jo paremmille paikoille, mutta jälleen pallo kilahtaa rautoihin ja peli jatkuu maalittomana.

Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla on vierasjoukkue lähellä avausosumaa, mutta 2vs1-hyökkäys päättyy laukaukseen reippaasti ohi miesten maalin. Viimeisessä vaihdossa Lundström avaa pelin Itkoselle keskelle ja Aro huutaa maalilta, jolloin Itkonen kääntää pallon nopeasti vaasalaisten maalin edustalle. Aro ohjaa pallon ilmasta sisään ja miehet pääsevät ensimmäiselle erätauolle 1-0 johdossa Aron kauden avausosumalla.

Miehet selvittävät toisen erän alussa Huuskon kahden minuutin rangaistuksen ja erityisesti Puranen ja Laukkala tekevät vahvaa työtä estäen vieraiden pelinrakentamisen. Ottelun puoliväli ehtii ylittyä ennen seuraavia tilastomerkintöjä. Ajassa 33.21 Itkonen nostaa kaaripallon maalille ja Grönlund on hyvässä maskissa ohjaten samalla pallon sisään. Tilanne 2-0. Sama kaksikko on asialla myös seuraavassa vaihdossa, kun harjoiteltu kuvio kulmavaparista tuottaa tulosta ja miehet siirtyvät ottelussa 3-0 johtoon.

Vierasjoukkue yrittää pitkillä pystysyötöillä päästä hyökkäysalueelle ja maalipaikoille, mutta miehet onnistuvat ohjaamaan pelin laitoihin ja katkomaan pitkät syötöt. Toisessa erässä vieraiden harvat laukaukset suuntautuvat reilusti ohi Leschin vartioiman maalin, siitä osoituksena vain kolme torjuntaa toisessa erässä. Erän lopussa joukkueet ottavat puolin ja toisin rangaistuksia. Vieraat pääsevät kokeilemaan maalintekoa rangaistuslaukausella, mutta Lesch ja maalikehikko vetävät pidemmän korren tällä kertaa.

Kolmas erä alkaa miesten osalta alivoimalla, mutta vieraat eivät onnistu hyödyntämään ylivoimaansa. Tähän mennessä edustus oli pysynyt hyvin pois jäähyaitiosta, mutta ne tilastot laitettiin tässä ottelussa uusiksi ja niin on seuraavaksi Åstenin vuoro kuluttaa jäähypenkkiä. Alivoimalla Lesch nappaa pallon vieraiden laukauksesta ja avaa pitkällä syötöllä oikeaan laitaan. Jousi taistelee pallon itselleen ja puskee väkisin maalille. Tahtotila on oikea ja Jousi siirtää miehet 4-0 johtoon alivoimalla.

Kolmoskenttä jatkaa hyviä otteitaan ottelussa ja seuraavaksi on joukkueen kapteenin vuoro onnistua maalinteossa. Aro hallitsee pallon hyvin keskialueella ja jatkaa Itkoselle, jonka tarkka syöttö maalin eteen Huuskolle takaa varman maalipaikan, josta on vaikea olla sutimatta sisään. Tilanne 5-0. Vieraat rikkovat kuparisen ajassa 56.59 ja miehet onnistuvat vielä kertaalleen, kun Aro tekee illan toisen maalinsa ennen päätössummeria. Loppunumerot 6-1.

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Laurikainen oli mielissään joukkueen nostettua tasoaan perjantain LoSB-pelistä ja kuvaili ottelua kauden tähän mennessä parhaaksi.

-6-1 on hyvä tulos. Lähdettiin peliin, sillä ajatuksella, että omissa ei kolise. Perjantaina päästettiin viisi maalia ja se on missä tahansa pelissä liikaa.

Laurikainen kertoo joukkueen valmistautuneen otteluun poikkeuksellisesti pitkillä kenttäkohtaisilla palavereilla ottelupäivänä. Laurikainen kuvailee, että perjantain LoSB-peliä käytiin läpi vaihto kerrallaan ja keskusteltiin kentittäin siitä, mikä on pelitavan mukaista ja missä mentiin vikaan.

-Ei ollut todellakaan ideaalitilanne valmistautua otteluun katsomalla videoita joukkueen kanssa juuri ennen ottelua. Perjantain pelissä oli kuitenkin paljon puutteita kahden kentän osalta, jolloin tehtiin valmennuksessa ratkaisu reagoida asiaan heti ja luotettiin siihen, että joukkue jaksaa käsitellä pelilliset asiat myös ottelupäivänä.

-Kolmoskenttä pelasi perjantaina kaksi huonoa erää ja paransivat aivan huomattavasti tekemistä tämän päivän peliin. Pidettiin todella hyvä palaveri, jossa kaverit ottivat opikseen ja tekeminen oli ihan uudenlaista kentällä. Uskon, että suoritukset paranevat edelleen, sillä nyt kentällä tehtiin oikeita asioita, vaikka välillä toteutuksessa pallo pomppikin.

Edustuksella on takana rankka viikko, sillä joukkue piti kolmet yhteiset harjoitukset viikolla ja siihen päälle kaksi ottelua. Seuraavaan otteluun Laurikainen kertoo joukkueen valmistautuvan rauhallisemmin.

-Nyt saadaan koko viikko keskittyä omaan tekemiseen eikä tarvitse katsoa videoita hetkeen, kun asiat on tänään käyty joukkueen kanssa läpi. Kova peli tulossa seuraavaksi. Uskon, että ollaan Blue Fox peliin tuoreempia kuin oltiin tänään pitkän viikon jälkeen.

Miesten edustusjoukkue on kohdannut nyt yhtä vaille kaikki länsilohkon joukkueet kertaalleen. Ensimmäinen kierros päättyy kärkikamppailuun, kun koko kauden lohkon ykkössijaa pitänyt Blue Fox saapuu viikon päästä Rusalle.

Sunnuntaina 31.10. kello 18.30 M-Team – Blue Fox

M-Teamin (Sofia Rancken) tiedotteesta / UrheiluHelsinki

Helsingin M-Team ry - logo

Helsingin M-Team - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Mirva Naava siirtyy ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille - Anni Kettunen sopimukseen

EräViikinkien naisten F-liigajoukkueessa nähdään pelaajaliikennettä, kun pitkään seurassa pelannut Mirva Naava siirtyy perjantain ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille pelaamaan. Samalla EräViikingit on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Anni Kettusen kanssa.

EräViikingit jatkosopimukseen kahden oman kasvattinsa kanssa

EräViikingit on solminut vuoden mittaiset jatkosopimukset omien kasvattiensa Perttu Järvisen ja Joonatan Lindholmin kanssa.

EräViikingit on irtisanonut päävalmentaja Markus Huhtimon sopimuksen

Uutena päävalmentajana aloittaa välittömästi Ville Turunen, joka on toiminut aiemmin juniorivalmentajana EräViikingeissä.

EräViikinkien liigajoukkueella 29 sopimuspelaajaa

EräViikinkien miesten liigajoukkueen runko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta. Uusina kasvoina ryhmään liittyy paluumuuttaja Marko Juselius sekä nuori tähtipelaaja Oliver Sillanpää. Sakari Pulkkinen täydentää maalivahtikolmikon ja lupaavat Daniel ja Benjamin Tenhonen solmivat liigasopimukset.

Kivinen ja Syrjälä takaisin M-Teamiin

Saksan Bundesliigan pistepörssin voittaja Juho Kivinen ja kymmenenneksi sijoittunut tutkaparinsa Max Syrjälä palaavat M-Teamin edustusjoukkueeseen.

Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä

Hyökkääjä Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä. Puskan pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä.