Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

ToPo pyrkii takaisin voittokantaan, keskiviikkona vastassa Tarmo

 
ToPo pyrkii takaisin voittokantaan, keskiviikkona vastassa Tarmo

Mikä ottelu?

Korisliigan runkosarjan yhdeksäs kierros. Kolme edellistä otteluaan tappiollisesti päättänyt ToPo hakee uutta nousua kotisalistaan, jonne saapuu vieraaksi ensimmäiset kahdeksan otteluaan hävinnyt Porvoon Tarmo.

Mistä asetelmista?

Pari viikkoa sitten ToPon tilanne näytti lupauksia herättävältä: viime kauden hopeajoukkue kaatoi kotisalissaan Tampereen Pyrinnön, Joensuun Katajan ja kotkalaisen KTP:n vakuuttavien esitysten jälkeen. Vieraissa tuli takkiin kolmasti perättäin, mutta tappiot oli helppo leimata vieraskoreudeksi ja keskittymisen puutteeksi, jotka yleensä leimaavat liigajoukkueita sekä alkukaudesta että tammikuun kinkunsulattelupeleissä.

Perjantaina 15. lokakuuta ToPon kotivoittoputki katkesi kuitenkin tylyimmällä mahdollisella tavalla, kun huomattavan vajaamiehinen Lappeenrannan Namika tuli, näki ja voitti löysällä asenteella pelailleen stadilaisjoukkueen. Viime viikon keskiviikkona ToPon kyni puolestaan kotisalissaan Pohitullissa Uudenkaupungin Korihait, joka lykki tulostaululle kuudessa minuutissa 22-1-lukemat pedaten tiensä 84-56-murskavoittoon. Kolmen perättäistappion myötä ToPo on lipsahtanut Korisliigan taulukossa jaetulta kolmannelta sijalta kymmenenneksi.

Jos ToPon viimeiset pari viikkoa ovat olleet hakemista, samaa voi sanoa liiganousija Porvoon Tarmosta. Tarmo kärsi ensimmäisellä viidellä liigakierroksella neljä tappiota hiuksenhienolla erolla (78-79 Katajalle, 80-83 Vilppaalle, 75-77 LrNMKY:lle ja 79-83 Hongalle), jota seuraavissa kolmessa ottelussa porvoolaiset ovat kärsineet suurinumeroiset tappiot. Vaikka Tarmon joukkue on nopea ja urheilullinen, ryhmän ratkaisumateriaalin kapeus on jo saanut porvoolaisen koripalloväen huolestumaan - käytännössä kuusimiehisestä rotaatiosta ei löydy tarvittavaa lisävaihdetta, joka auttaisi tiputtamaan tappioputkesta syntyneen gorillan harteilta.

Mihin kiinnitettävä huomiota?

Keskiviikon matsia voidaan pitää runkosarjan ensimmäisen neljänneksen kulminaatiopisteenä molemmille joukkueille. Toinen perättäinen hengetön tappio kotiyleisön edessä sarjajumboa vastaan olisi omiaan aiheuttamaan ToPossa kriisinpoikasen. Toisaalta Tarmolla ei ole varaa hävitä näin paljon matseja jo alkukaudesta, jos joukkue mielii säilyttää paikkansa liigassa - yksikin voitto saattaa vaikuttaa ratkaisevasti porvoolaisten peli-ilmeeseen, mutta yhdeksännen perättäisen tappion myötä joukkueesta on löydyttävä henkinen johtaja, joka estää pelaajien suistumisen "hälläväliä"-moodiin.

Kotivoitoissaan Pyrintöä, Katajaa ja KTP:ta vastaan ToPon koutsi Maikel Lopez on saanut peluuttaa miehistöään isolla rotaatiolla. Lisäksi 206-senttinen pomppukone Daniel Northern on väläytellyt pelimiehen merkkejä kahdessa ensimmäisessä ottelussaan, vaikka miehellä ei ole ollut juurikaan aikaa sopeutua uuden joukkueensa kuvioihin. ToPon voiton avain on joukkuepuolustus: jos ryhmä asettuu parketille ammattiylpeydellä ja jaksaa puolustaa koko joukkueena, Tarmon mahdollisuudet voittaa ovat olemattomat.

Aina on kuitenkin olemassa muttia. ToPon kannalta ratkaiseva "mutta" on valmistautuminen. Jos Lopez ei onnistu motivoimaan ryhmäänsä katkaisemaan tappioputkea, Tarmo voi onnistuessaan tehdä vastustajansa pelin huomattavan vaikeaksi. Tarmon jenkkikolmikko Heard-Young-Conerly muodostaa tehokkaan kolmoisuhkan hyökkäyspäässä, jonka lisäksi ex-maajoukkuemies Esa Mäki-Tulokas on sille päälle sattuessaan liigan parhaita kotimaisia (ja epäonnistuessaan vähemmän hyödyksi joukkueelleen kuin kovaa tsemppaavat vaihtopelaajat).

ToPon scouteissa punakynällä alleviivattuja huomioita ovat varmasti Tarmon onneton kolmosheittotarkkuus (23,5%) sekä rotaation kapeus - vaihtopelaajakvartetti Jesse Mäntylä-LaTrice Little-Johnny Laakkonen-Teemu Hartikainen on viimeistellyt kahdeksassa ottelussa keskimäärin 5,0 pistettä ja 3,8 levypalloa ottelua kohden. Avainpelaajien väsyessä tiukkojen otteluiden päätösjaksot ovat aina Tarmolle haastavia, ja siinä on ToPon iskun paikka, jos kotiyleisö ei saa keskiviikkona nähdäkseen suurinumeroista voittoa.

Sanottua

ToPon koripallokoulussa kannuksensa ansainnut ja mm. A-poikien Suomen mestaruutta juhlinut oikeustieteen ylioppilas Jake Kyllönen on palannut Korisliigaan, tosin tällä kertaa Porvoon Tarmon paidassa. Tässä Jaken ennakko-odotuksia keskiviikon matsista:

"Toissa syksynä fiilis oli sellainen, että pelaaminen tuntui vähän pakkopullalta. Ei ollut mitään järkeä pakottaa itseään pelaamaan, joten ajattelin pitää vähän aikaa taukoa ja ehkä tulla kesken kauden takaisin. Juteltiin viime kauden aikana Tompan (Kaminen) kanssa paluustani, mutta ei kuitenkaan päädytty siihen. Missään vaiheessa kuitenkaan ei ollut tarkoituksena lopettaa kokonaan koriksen peluuta."

"Tuntuu siltä, että tässä on päässyt ihan hyvin mukaan liigan rytmiin yksilötasolla. Joukkueena olemme treenanneet paljon 1-1-puolustusta, koska olemme hävinneet alkukauden matseissa nimenomaan 1-1-tilanteita, ja kun puolustuksen rotaatio ei toimi, vastustaja saa ihan liikaa vapaita heittoja. ToPoa vastaan lähdetään sillä teemalla, että jokainen pysäyttää oman miehensä."

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMarcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Marcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Torpan Pojat on solminut pelaajasopimuksen Marcus Capersin kanssa.

Lue lisää
Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojat on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta.

Lue lisää
ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt helsinkiläiselle ToPo Juniorit ry:lle paikan miesten I divisioona A:ssa pelikaudelle 2012/13.

Lue lisää
Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Valmentajana viisi Suomen mestaruutta saavuttanut montenegrolainen Mihailo Pavicevic, 54, luotsaa helsinkiläisseura Torpan Poikia ensi kaudella Korisliigassa.

Lue lisää
Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpan Pojat on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen amerikkalaispelaaja Justin Hawkinsin kanssa.

Lue lisää
ToPo:lle tappio Kauhajoella

ToPo:lle tappio Kauhajoella

Ilman kuumesairaita Carl Lindbomia ja Jarkko Kyllöstä matkassa ollut ToPo lähti otteluun poissaoloista huolimatta positiivisin mielin.

Lue lisää