Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Poundsin huikea haamukolmonen syvensi Tarmon syöksykierrettä

 
Poundsin huikea haamukolmonen syvensi Tarmon syöksykierrettä

1. neljännes

Parin vuoden aikana valitettavasti yleisen käytännön tapaan ToPo aloittaa ottelun ennakkoon selvästi heikompaa joukkuetta vastaan siten, että auki ei ole pelkästään takki, vaan myös neuleen napit, sepalus ja selusta. ToPon syötellessä palloa olemattomista kulmista pelikaverien jalkoihin Tarmo jyllää tehokkaalla suunnanmuutospelillä jenkkikolmikkonsa turvin taululle lukemat 2-16 runsaan viiden minuutin pelin jälkeen. Tunnetusti kapealla rotaatiolla pelaava porvoolaisjoukkue ei yllä kuitenkaan jakson loppua kohden enää vastaavaan puolustuspään intensiteettiin, jolloin liekeissä oleva Frank Richards ja "maailman lyhimmän manttelia" viittaa ansiokkaasti kantava Jumppa Niskanen pääsevät kaventelemaan porvoolaisten johtolukemia. Niskasen tällättyä ilmavan alley oop -donkin sisään juuri ennen summerin sointia tilanne taululla on 21-25.

2. neljännes

ToPon puolustuksen intensiteetti kasvaa ja Tarmon amerikkalaiskolmikot vapaat korilleajot tukitaan tehokkaasti. Mikko Koivisto heittää karipekkaklingamaisilla kaukoheitoilla ToPon jakson ensimmäiset 12 pistettä ja tilanteessa 35-29 näyttää siltä, että ToPo alkaisi rallatella iloiseen voittoon. Pidemmälle karkumatkalle Stadin kundit eivät kuitenkaan pääse, sillä jakson edetessä ToPon viimeistely sekä lähietäisyyksiltä että kaaren takaa on luokattoman huonoa. Toisessa päässä Tarmo saa riittävästi tehoja avausviisikkonsa pelaajilta ja lähtee tauolle 42-44-johdossa.

3. neljännes

Kisahallin yleisö odottaa kärsivällisesti omiensa porhaltavan sarjajumbosta ohi kiihdytyskaistalla coach Lopezin puoliaikasaarnan jälkeen, mutta kolmannella jaksolla ToPon peli on edelleen pahasti lukossa. Tarmo hakee Jerrah Youngin johdolla hyökkäyslevypallot järjestäen käsiinsä, Aubrey Conerly nakkaa pari kaukoheittoa ja Young/Heard-kaksikko viimeistelee lähempää. Kuuden minuutin ajan näyttää siltä, että ToPo ei pääse porvoolaisista ohi millään. Jakson kääntyessä lopuilleen apina tippuu ToPon niskasta, kun Homppa Pounds päättää kaksi perättäistä pallonriistoa koreihin ja Eero Lehtinen-Mikko Koivisto-kaksikko naulaa kolmoset kassiin. Conerly ylläpitää kuitenkin Tarmon peli-ilmettä viime sekuntien kolmosellaan, päätösjaksolle rynnitään ToPon 62-61-johdossa.

4. neljännes

Frank Richards ja Jumppa Niskanen johdattavat koreillaan ToPon parhaimmillaan 71-64-johtoon, mutta lopullista irtiottoa ei pääse syntymään. Uskomattomalla pelipäällä oleva Jonathan Heard tuo väkisin Tarmon tasoihin pakottaen ToPon aikalisälle. Minuutit vähenevät ToPon hienoisessa hallinnassa Mike Poundsin ja Mikko Koiviston vieden joukkonsa parhaimmillaan viiden pisteen johtoon, mutta Esa Mäki-Tulokkaan ja Jerrah Youngin taistelukorit pitävät Tarmon voitonsyrjässä kiinni. Viimeisen kahden minuutin aikana joukkueet hermoilevat hyökkäyksissään kilvan tarjoten johtoasemaa vastustajalle, ja Tarmon Jarkko Kyllönen upottaa hyökkäyslevypallosta kakkosen koriin alle sekunti ennen ottelun loppua tasoittaen tilanteeksi 88-88.

Pelikelloon jää kuitenkin vajaa sekunti, ja porvoolaispelaajien valmistautuessa henkisesti jatkoaikaan saa Pounds päätyrajasyötön Richardsilta oman vaihtopenkkinsä edessä ja naulaa korkeakaarisen kolmosen sukkana sisään. Tarmon pelaajien katseissa heijastuu vuoroin epäusko ja tyrmistys samalla, kun ToPon pelaajat ja valmennusjohto hautaavat Poundsin läjään. ToPo voittaa ottelun 91-88 ja Tarmon päävalmentaja Jouni Grönroos käy varaamassa protestin ottelun komissaarilta.

Ottelun ratkaisu

Moukan tuuria vai pelimiehen merkki? Mike Pounds tuskin jaksoi uskoa siihen, että muutama sekunnin kymmenys ennen ottelun loppua kahdella kädellä omasta kenttäpäädystä heitetty sepporätymäinen kiskaisu olisi tuonut sarjapisteet Helsinkiin, mutta niin vain kävi. Molemmat joukkueet olivat matsin loppuvaiheilla niin hermostuneita, että yksikin vakaakätinen suorittaja kummalta tahansa joukkueelta olisi voinut kääntää matsin omilleen. Matsin tasaisuus, yllätyksellisyys ja lopputulos antoivat Kisiksen yleisölle erinomaisen viihdeillan, vaikka joukkueiden taso jäi kauaksi korkeasta.

Tarmolle täysi kunnia ottelusta - joukkue pelasi niin kurinalaista ja hyvää hyökkäyskoripalloa kuin nykykokoonpanolla on mahdollista ja pelata. Yksittäiseksi voiton avaimeksi voidaan nimetä nimenomaan Tarmon puolustus: Mikko Koivisto, Eero Lehtinen ja Frank Richards pääsivät yhtenään vapaisiin kolmospaikkoihin Tarmon takapelaajien flegmaattisuuden johdosta. Parempaa takapuolustusta vastaan ToPon kolmosprosentti olisi tuskin noussut 50,0%:aan.

Kommentit

"Me pysyttiin hyvin matsin ajan mukana ja lopulta tuli valitettavan yleinen lopetus, eli kaksi pinnaa takkiin. Näitä tiukkoja tappioita on tähän alkukauteen mahtunut muutama. Pelasimme hyvin, meillä ei ollut mitään hätää missän vaiheessa, mutta emme vain pysty tällä hetkellä voittamaan. Emme ole hirveän leveä joukkue, joten pakko on pelata niillä pelaajilla, mitä nyt on käytettävissä."
-Tarmon Esa Mäki-Tulokas

"En tiedä oliko eka buzzer beater, mutta ainakin eka ottelun voittava. Voittoheitto jää totta kai mieleen, mutta yhtä lailla mieleen jää se, miten meidän otteemme herpaantui taas kerran täysin ja Tarmo pääsi hyökkäyslevypalloista tekemään tästä vielä matsin lopussa. Vastustajalle ei voi antaa jatkossa näin paljon tasoitusta, levypallopelin on selkeästi parannuttava."
-ToPon Michael Pounds

"Istuin ennen kauden alkua komissaarin järjestämässä koulutuksessa, jossa tämän ottelun tuomareidenkin olisi pitänyt olla. Koulutuksessa yksityiskohtaisesti sanottiin, että jos pelikellossa on aikaa 0,3 sekuntia, siinä ajassa ainoa mahdollisuus saada kori aikaiseksi on tippaamalla. Tuossa ajassa pelaaja ei voi vastaanottaa syöttöä, ottaa yhtä askelta ja heittää palloa, se on mahdotonta. Protesti on vetämässä, mutta katsotaan, miten tämä episodi päättyy. [...] Olimme valmistautuneet otteluun hyvin, muutamaan peliin olemme joutuneet lähtemään paljon huonommista lähtökohdista mutta nyt peli oli sellaista kuin pitikin. Kun penkki ei ole erityisen leveä, matsiin tulee tietenkin ylä- ja alamäkiä, mutta avainpelaajat pystyivät tekemään ja luomaan läpi otttelun. Tänäänkin parhaat pelaajamme vetivät tehonsa äärilukemille, mutta tulos oli sellainen kuin taululla seisoo."
-Tarmon päävalmentaja Jouni Grönroos

"Tiesimme, että tästä pelistä tulee vaikea. Tarmo oli hävinnyt ennen ottelua kahdeksan peliä putkeen, mutta jokainen, joka on nähnyt Tarmon pelaavan, tietää että kyseessä on vaarallinen joukkue. He pelasivat alusta asti kovimmalla mahdollisella intensiteetillä, ja meillä oli alussa suuria vaikeuksia päästä pelin tempoon kiinni. Pelin edetessä otteemme kuitenkin parani ja lopulta kaikki päättyi yhteen kovaan heittoon. [...] Daniel Northernin kahden viikon koeaika on päättymässä. En voi vielä sanoa, mitä olen päättänyt tehdä hänen kanssaan, koska tahdon keskustella ensiksi pelaajan ja esimiehieni kanssa. Katsotaan, miten etenemme."
-ToPon päävalmentaja Maikel Lopez

Mitä jatkossa?

ToPo teki sen, mitä joukkueelta odotettiin, ja katkaisi tappioputkensa kreivin aikaan. Tarmoa vastaan peli oli kuitenkin kaukana parhaasta, ja voittoon vaadittiin Mikko Koiviston ja Frank Richardsin heittovire, Jumppa Niskasen huikeaa levypallopelaamista ja Michael Poundsin "once in a lifetime"-haamuheitto. Puolustuspään intensiteetti oli kohdillaan runsaan kymmenen minuutin ajan ja levypallopelaaminen oli yhtä huonoa kuin se on alkukauden ollutkin paria hurmosottelua lukuun ottamatta. Muutamista väläytyksistään huolimatta Daniel Northern ei ole täyttänyt paikkaansa levypallopelaajana ja lähietäisyyksien viimeistelijänä.

Tarmoa lyödään nyt kovalla kädellä: yhdeksän perättäistä tappiota, joista viisi alle neljällä pisteellä. Vaikka Tarmo on ilmiselvästi parhaimmillaan iskukykyinen joukkue, porvoolaisten on puristettava mieluusti seuraavan parin viikon aikana vähintään kolme voittoa, jotta puhe liigapaikasta kaudelle 2011/12 ei olisi pelkkää haihattelua. Jatkuvat tappiot nakertavat kapean ja kokemattoman ryhmän työmoraalia, ja vaikka hyökkäyspäässä peli kulkee, Tarmon takakentän puolustuspelaaminen on välttävää. Keskiviikkona Tarmon kohtaloksi koituivat ToPon jatkuvat vapaat kolmen pisteen heitot. Vastustaja rokottaa varmasti vapaista paikoista huonompanakin heittopäivänä.

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMarcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Marcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Torpan Pojat on solminut pelaajasopimuksen Marcus Capersin kanssa.

Lue lisää
Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojat on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta.

Lue lisää
ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt helsinkiläiselle ToPo Juniorit ry:lle paikan miesten I divisioona A:ssa pelikaudelle 2012/13.

Lue lisää
Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Valmentajana viisi Suomen mestaruutta saavuttanut montenegrolainen Mihailo Pavicevic, 54, luotsaa helsinkiläisseura Torpan Poikia ensi kaudella Korisliigassa.

Lue lisää
Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpan Pojat on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen amerikkalaispelaaja Justin Hawkinsin kanssa.

Lue lisää
ToPo:lle tappio Kauhajoella

ToPo:lle tappio Kauhajoella

Ilman kuumesairaita Carl Lindbomia ja Jarkko Kyllöstä matkassa ollut ToPo lähti otteluun poissaoloista huolimatta positiivisin mielin.

Lue lisää