Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

ToPon Naiset liian kova pala Keravalle

 
ToPon Naiset liian kova pala Keravalle

ToPo otti tasalukuisen 80-50 voiton Keravan Energia Team:sta keskiviikkona Kisahallissa.

Ensimmäinen jakso lähti liikeekke hitaasti molempien joukkueiden kohdalta. Keravan paikkapuolustus ja koko kentän prässi aiheutti päänvaivaa kotijoukkueelle aluksi, mutta pistetili saatiin auki Saara Wahlgrenin (6/5) 3-pisteen heitolla.
Hyökkäyspään pelaaminen oli kummassakin päädyssä hieman hätiköidyn näköistä, mutta ToPon tiukka puolustus piti naiset niskan päällä. Keravan uusi vahvistus 185- senttimetrinen Lisa Karcicin fiksu liikkuminen hyökkäyksessä johti muutamaan helppoon koriin, mutta ensimmäisen jakson lopulla pisteet olivat niukat 10-7 kotijoukkueen hyväksi.

Toisella jaksolla vuorostaan ToPon paikkapuolustus toimi erittäin hyvin ja pakotti Keravalaiset ottamaan huonoja heittoja 3-pisteen viivan takaa. ToPon ”tornit” Taru Tuukkanen ja Zoya Pavlovskaya onnistuivat peittämään suuren osan korinalustasta, mikä teki korille haastamisesta hyvin hankalaa.
Toista jaksoa oli jäljellä viisi minuuttia ja tilanne oli jo 19-9 ToPolle, kun maajoukkue sentteri Tuukkanen rupesi dominoimaan korinalustaa myös hyökkäyspäässä. Muutaman minuutin sisään ToPo karkasikin Keravalta loistavalla sisään-ulos-pelillä ja puoliajalle mentiin kotijoukkueen johtaessa
38-19.

Toisella puoliajalla Kerava muutti strategiaansa ja lähti liikkeelle kovalla miesvartioinnilla. Taru Tuukkanen onnistui jatkamaan hienoja suorituksiaan korin alla ja ToPo onnistui pyörittämään hyökkäystään vahvan sisäpelin kautta.
Keravan Karcic sai kätensä monen syötön väliin, mutta joukkueena Keravan viimeistely ei ollut riittävää. Hiljalleen ero kasvoi 20:stä pisteestä 30:een, ja viimeiselle jaksolle lähdettiin lukemin 60-34.

Viimeinen neljännes oli enää tilastojen kaunistelua. ToPon Mikko Kurki vaihdatti pelaajiaan tiuhaan tahtiin ja pelin tempo pysyikin kotijoukkueen hallinnassa. Naiset eivät jääneet odottelemaan vastustajaa vaan jatkoivat juoksemista loppuun saakka. Pallon liike oli hyvää ja vapaa pelaaja löydettiin kärsivällisellä hyökkäyspelillä. Kun ottelua oli vajaat kolme minuuttia jäljellä, Kerava osoitti vielä hetken taisteluintoaan juoksemalla muutaman helpon nopean ToPolaisten vasta palatessa puolustukseen.
Takamies Heidi Kilponen (16/5) onnistui kaaren takaa hienosti, mutta liian myöhään. Kilposen viime sekunnin kolmonen ei Keravalaisia enää auttanut. Neljäs jakso meni kotijoukkueelle 20-16.
ToPon Naiset veivät ottelun lukemin 80-50.

ToPon laajempi materiaali sekä parempi ratkaisuvalmius olivat isoja tekijöitä ottelun lopputuloksessa. Valmentajat kommentoivat jälkeenpäin ottelua ”piinapenkissä”. ”
”Taisi piinapenkki olla pelin aikana eikä tässä nyt”, vitsaili Keravan päävalmentaja Hilpi Savikko.
”Pitäisi pystyä kärsivällisemmin pelaamaan niin kuin harjoitellaan. Monen pelaajan täytyy näyttää, että pystyy ratkaisuihin”, Savikko jatkaa.

Päävalmentaja Mikko Kurki oli tyytyväinen pelaajien panokseen hitaasta alusta huolimatta.
”Alussa paikan kanssa oli vähän vaikeuksia, mutta muutamat hyvät nopeat saivat pelin hienosti auki.”

ToPolta löytyi ratkaisuvalmiutta monelta taholta. Pelin parhaan pelaajan palkinnon saanut Taru Tuukkanen onnistui 22 pisteellä ja 5 levypallolla. Myös kolme muuta pelaajaa ylsivät kaikki kaksinumeroisiin lukuihin, Zoya Pavlovskaya 13/10, Anette Juvonen 13/4, sekä Alli Arppe12/5.

Keravalta myös parhaan pelaajan palkinnon saanut Lisa Karcic onnistui 17 pisteellä, 12 levypallolla ja 4 riistolla. Toiseksi suuriimpiin pisteisiin pääsi Heidi Kilponen 16/5.

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2010-2011 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMarcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Marcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Torpan Pojat on solminut pelaajasopimuksen Marcus Capersin kanssa.

Lue lisää
Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojat on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta.

Lue lisää
ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt helsinkiläiselle ToPo Juniorit ry:lle paikan miesten I divisioona A:ssa pelikaudelle 2012/13.

Lue lisää
Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Valmentajana viisi Suomen mestaruutta saavuttanut montenegrolainen Mihailo Pavicevic, 54, luotsaa helsinkiläisseura Torpan Poikia ensi kaudella Korisliigassa.

Lue lisää
Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpan Pojat on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen amerikkalaispelaaja Justin Hawkinsin kanssa.

Lue lisää
ToPo:lle tappio Kauhajoella

ToPo:lle tappio Kauhajoella

Ilman kuumesairaita Carl Lindbomia ja Jarkko Kyllöstä matkassa ollut ToPo lähti otteluun poissaoloista huolimatta positiivisin mielin.

Lue lisää