Edustus jatkoaikavoittoon, Grönlund ratkaisi ajassa 62.23

Miesten edustusjoukkue palasi lyhyeltä sarjatauolta suoraan kärkiotteluun, kun idän ja lännen parhaat kohtasivat lauantaina. Edustus jatkoi kotiotteluiden voittoputkea, kun joukkue onnistui tekemään yhden maalin NST:tä enemmän ja vei sarjapisteet 8-7 jatkoaikavoitolla. Kolmannessa erässä miehet onnistuivat selättämään Malisen viiden minuutin rangaistuksen vain yhdellä takaiskulla ja tämän jälkeen alkoi joukkueen loppukiri, joka päättyi Grönlundin jatkoaikaosumaan ajassa 62.23.

M-TEAM – NST 8-7ja. (2-1,3-4,2-2,1-0)

Lesch ensimmäisen erän hahmo

NST iskee ottelun avausosuman jo ennen ensimmäisen vitosen täyttymistä, kun irtopallo jää pyörimään miesten maalille eikä puolustus ehdi siivoamaan palloa maalin edestä. Miesten tasoitus nähdään reilu kaksi minuuttia myöhemmin, kun miehillä on hyökkäyspään vapaalyönti kulmasta. Reunamäki juoksee kulmaan ja pukkaa pallon Jousille, joka ajaa kahden NST-pelaajan välistä maalin taakse. Syöttö maalin eteen ja Heino laukoo pallon ykkösellä ohi NST-vahdin.

Seuraavat maalipaikat syntyvät vierasjoukkueelle, kun edustuksen puolustus pelaa linjassa ja pelaajien välistä poljetaan kerta toisensa jälkeen läpiajoon. Lesch esittää maalilla vakuuttavia otteita torjuen niin poikkisyötöstä tulleita suoria laukauksia, kuin yksinläpi-tilanteitakin. Miesten viimeistely on ensimmäisessä erässä vieraita parempaa. Ajassa 16.03 Reunamäki nousee vasentalaitaa ylös ja lähettää täydestä juoksuvauhdista pallon rystylyönnillä tarkasti yläpesään. Erätauolle mennään edustuksen 2-1 johtoasemassa.

NST ärsytettynä toiseen erää

Toisen erän ensimmäisillä minuuteilla NST pistää kaksi vaihdetta lisää peliin ja miehet saavat taistella johtoasemastaan. Vieraiden tasoitus nähdään ajassa 22.48 ja tasan neljä minuuttia myöhemmin NST siirtyy ottelussa 2-3 johtoon. Seuraavaksi on kuitenkin miesten vuoro onnistua, kun Huusko syöttää pallon alaspäin Itkoselle ja Itkonen näyttää laukovan vain sinnepäin keskiviivan tuntumasta. Todellisuudessa Itkosen sivallus uppoaa yläpesään ja tilanne tulostaululla näyttää jälleen tasan.

Seuraavassa vaihdossa miehet pääsevät nopeaan vastahyökkäykseen ja Puranen näkee hyökkäykseen mukaan nousseen Urhon. Purasen tarkka passi kentän poikki tavoittaa Urhon, joka laukoo miehet ottelussa jälleen johtoon kauden avausosumallaan, tilanne 4-3 ajassa 28.12. Ei mene kuitenkaan kahta minuuttia, kun NST tulee jälleen tasoihin. Tällä kertaa NST:n maalivahti heittää puolustuksen väliin ja kaveri karkaa yksin läpi. Molemmat joukkueet iskevät vielä kertaalleen nopeista vastahyökkäyksistä, joten toiselle erätauolle mennään 5-5 tilanteessa.

Malisen vitonen on ratkaista ottelun, edustus kestää

Toisen erän alkuun Malinen vihelletään viiden minuutin istunnolle vaarallisesta pelistä. Edustus onnistuu pitämään NST:n ylivoiman kurissa eikä Lesch joudu antautumaan kuin kertaalleen alivoiman aikana. Ennen viimeistä kymppiä NST kuitenkin johtaa yhdellä maalilla ja miehet nostavat jälleen karvausta. Viimeiselle kympille siirryttäessä edustus karvaa korkealta ja NST purkaa karvauksen hienosti yhdenkosketuksen syötöillä päästen ylivoimahyökkäykseen. Viimeistely on rautaa ja vieraat ottavat 5-7 johtoaseman.

Miehet eivät kuitenkaan taivu kahden maalin tappioasemassa, vaan kavennus saadaan aikaiseksi ajassa 54.22, kun Urho iskee Grönlundin syötöstä tilanteeksi 6-7. Seuraavaksi vieraiden illan toinen kaksiminuuttinen ja miehet ylivoimalle. Vajaa minuutti ylivoimaa takana, kun Itkonen pistää pallon luukulle ja Grönlund tasoittaa ottelun. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähdä ja edessä on edustuksen kauden toinen jatkoaika.

Jatkoaika ei ehdi ihan puoliväliin, kun tasoitusmaalin järjestänyt kaksikko on jälleen asialla. Grönlund viimeistelee maalin edestä miesten 8-7 voitto-osuman Itkosen syötöstä (video). Näin miehille arvokkaat sarjapisteet ja idän ykkösjoukkueelle kauden ensimmäinen tappio.

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Laurikainen kertoo joukkueen saaneen pelistä sen, minkä halusi.

-Pelattiin sen mukaan, että haluttiin voittaa. Tehtiin älytön määrä virheitä, mutta samalla kuitenkin se tarvittava yksi maali enemmän kuin vastustaja.

-Pelin taso ei ollut kärkiottelun tasoista, molemmat joukkueet pelasivat selkeästi alakanttiin. Samanlaista suorittamista olen nähnyt Lappeenrannan urheilutalollakin, joten oli aika sama kummassa paikassa pelattiin. Joukkue saa kuitenkin synninpäästön, sillä kaksi sarjapistettä on se mitä ottelusta haluttiin.

Edustuksen otteet pelin aikana vaihtelivat ja niitä kuuluisia suuria virheitä nähtiin tänään useaan otteseen. Erityisesti puolustuksen välistä NST-pelaajat karkasivat yksinläpi-tilanteisiin luvattoman usein, mutta Lesch piti edustusta pystyssä tärkeillä hetkillä.

-Puolustajat pelasivat linjassa, jolloin pelaajien välistä päästiin helposti karkuun. Asiasta sanottiin monta kertaa ja ilmeisesti vasta toisen erätauon suorasanainen palaute meni perille, sillä enää kolmannessa erässä ei tätä tapahtunut juurikaan.

-Otettiin jälleen tyhmiä jäähyjä. Huidotaan mailalla eikä mennä tilanteisiin puhtaasti, vaikka jalkaa riittää puhtaaseen peliin. Nyt on pelaajien korvien välistä kiinni pystytäänkö palaamaan alkukauden tahtiin kentällä.

Sunnuntaina miesten edustusjoukkueen vieraaksi saapuu keravalainen SC Kaneetti. Huippuvireessä pelaava Kaneetti haki lauantaina pisteet Vaasasta ja mielii varmasti päättää viikonlopun hyvää suoritukseen sunnuntain ottelussa.

-Pieniä kokoonpanomuutoksia luvassa sunnuntaille. Huomenna, kun tullaan hallille, niin tämä peli on unohdettu. Oli jatkoaikavoitto kuinka hieno tahansa, niin tästä ei saa pistettäkään huomiseen.

Sunnuntaina 14.11. kello 19.30 M-Team – SC Kaneetti

M-Teamin tiedotteesta / UrheiluHelsinki

Helsingin M-Team ry - logo

Helsingin M-Team - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Mirva Naava siirtyy ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille - Anni Kettunen sopimukseen

EräViikinkien naisten F-liigajoukkueessa nähdään pelaajaliikennettä, kun pitkään seurassa pelannut Mirva Naava siirtyy perjantain ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille pelaamaan. Samalla EräViikingit on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Anni Kettusen kanssa.

EräViikingit jatkosopimukseen kahden oman kasvattinsa kanssa

EräViikingit on solminut vuoden mittaiset jatkosopimukset omien kasvattiensa Perttu Järvisen ja Joonatan Lindholmin kanssa.

EräViikingit on irtisanonut päävalmentaja Markus Huhtimon sopimuksen

Uutena päävalmentajana aloittaa välittömästi Ville Turunen, joka on toiminut aiemmin juniorivalmentajana EräViikingeissä.

EräViikinkien liigajoukkueella 29 sopimuspelaajaa

EräViikinkien miesten liigajoukkueen runko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta. Uusina kasvoina ryhmään liittyy paluumuuttaja Marko Juselius sekä nuori tähtipelaaja Oliver Sillanpää. Sakari Pulkkinen täydentää maalivahtikolmikon ja lupaavat Daniel ja Benjamin Tenhonen solmivat liigasopimukset.

Kivinen ja Syrjälä takaisin M-Teamiin

Saksan Bundesliigan pistepörssin voittaja Juho Kivinen ja kymmenenneksi sijoittunut tutkaparinsa Max Syrjälä palaavat M-Teamin edustusjoukkueeseen.

Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä

Hyökkääjä Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä. Puskan pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä.