Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sarjakakkonen Karhu sunnuntaina ToPon isänpäivävieraaksi

 
Sarjakakkonen Karhu sunnuntaina ToPon isänpäivävieraaksi

Mikä ottelu?

Korisliigan toisen neljänneksen toinen ottelu ja ToPon kauden seitsemäs kotiottelu. Stadilaisten vieraaksi saapuu Kauhajoen Karhu, joka jakaa liigan kakkossijan Tampereen Pyrinnön ja Joensuun Katajan kanssa.

Mistä asetelmista?

ToPon Korisliigan ensimmäinen neljännes oli rohkaiseva. Vaikka joukkue pelasi lähes kaikki matsinsa vain yhdellä amerikkalaisvahvistuksella, valmentaja Lopezin laaja suomalaisrotaatio haki päänahkoja niin Pyrinnöltä, Katajalta kuin KTP:ltakin. Mikä parasta, ToPon viidessä voitto-ottelussa sarjapisteiden takuumiehinä toimi illasta toiseen uusi pelaaja Mikko Koivistosta Tero Laitiseen ja Homppa Poundsista Eero Lehtiseen.

Perjantai-iltana ToPo käynnisti liigan toisen neljänneksen kohtaamalla Pyynikillä viime kevään finaalivastustajansa Pyrinnön. Kokoylivoimainen Pyrintö oli tuskissaan Jumppa Niskasen johtaman ToPon joukkuepuolustuksen kanssa 28 minuuttia, mutta käänsi kymmenen pinnan takaa-ajoaseman rutiinilla voitokseen. Tappiosta huolimatta ToPo voi olla tyytyväinen taisteluilmeeseensä ja voi lähteä motivoituneena kaatamaan sarjakakkosta kotikentällään.

Kauhajoen Karhua ennakoitiin pudotuspelijoukkueeksi jo ennen kauden alkua. Lokakuussa kauhajokiset ilmoittautuivat kuitenkin kaikkien yllätykseksi mitalipeleihin kiinnittämällä kevään 2009 Korisliigan finaalien MVP:n Vesa Mäkäläisen ruotsalaisesta Luulajan Plannjasta riveihinsä. Karhu on Mäkäläisen, Jeremiah Woodin ja John Allenin eturivin piiskaamana voittanut viimeisestä kahdeksasta ottelustaan kuusi.

ToPo ja Karhu kohtasivat viimeksi 26. syyskuuta, jolloin Karhu voitti stadilaiset kotisalissaan 98-82 (54-31). Ottelun tehokkaimmat olivat Karhusta Wood (21/15/5 syöttöä/5 riistoa/2 blokkia), Allen (18/13/3 syöttöä/3 blokkia) ja ToPosta Frank Richards (17/2) ja Mike Pounds (17/2).

Mihin kiinnitettävä huomiota?

ToPon kannalta sunnuntain matsin suurin haaste on Karhun suitsutettava iso kolmikko Wood-Mäkäläinen-Allen, joka on Pyrinnön tornitrion Nikkilä-Ahvenniemi-D.Williams veroinen pelote. Karhun isot jässit ovat urakoineet kolmistaan 51,0 pistettä ja 27,7 levypalloa matsia kohden.

Karhun hyökkäyspää kulkee "Akronin härän", jo kolmatta kauttaan Suomessa pelaavan Jeremiah Woodin kautta. Parimetrinen Wood osaa ratkaista itse niin selkä kuin kasvotkin korille päin ja löytää leikkaajat ja heittäjät esimerkillisesti, jonka lisäksi hän on fysiikaltaan kunnioitusta herättävin sentteri Korisliigassa.

Mäkäläinen on kiittänyt Woodin namusyötöistä ja upottanut kakkosensa huikaisevalla 76,9% tarkkuudella, kun taas Allen on nopea ja ratkaisuvoimainen pelaaja, joka rankaisee vastustajaansa pienimmästäkin nukahduksesta. Timi Heinosella, Tero Laitisella ja Ellu Kajanderilla on kädet täynnä töitä ison kolmikon paimentamisessa, jonka lisäksi Wood ja Mäkäläinen tuovat kovan haasteen myös ToPon hyökkäyspäähän: Wood muuttaa monta ajoa hätäisiksi heitoiksi pelkällä läsnäolollaan ja Mäkäläinen osaa tunnetusti puolustaa kaikkia pelaajia pointeista senttereihin.

Toisaalta on todettava, että Karhun heikkous on ToPon vahvuus. Kauhajokiset eivät ole saaneet takapelaajiltaan yhtä paljon tehoja kuin etukentältään. Cedric Middleton ei ole edes viime kauden pelinrakentaja Maurice Hortonin kaltainen pelinluoja, Eldar Skamo on jäänyt viime kauden tasostaan ja Aleksi Huuskosen heitto ei ole pudonnut totuttuun malliin. ToPon vikkelät ja fyysiset takamiehet käyvät varmasti epäröimättä Middletoniin kiinni ja pyrkivät pakottamaan Pohjanmaan vieraat pallonmenetyksiin. Karhu tahtonee pitää pelin tempon jäässä, kun taas ToPo lähtee juoksemaan nopeita ja pommittamaan kaukaa. Jälleen kerran paljon riippuu kaukoheitoista.

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMarcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Marcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Torpan Pojat on solminut pelaajasopimuksen Marcus Capersin kanssa.

Lue lisää
Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojat on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta.

Lue lisää
ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt helsinkiläiselle ToPo Juniorit ry:lle paikan miesten I divisioona A:ssa pelikaudelle 2012/13.

Lue lisää
Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Valmentajana viisi Suomen mestaruutta saavuttanut montenegrolainen Mihailo Pavicevic, 54, luotsaa helsinkiläisseura Torpan Poikia ensi kaudella Korisliigassa.

Lue lisää
Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpan Pojat on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen amerikkalaispelaaja Justin Hawkinsin kanssa.

Lue lisää
ToPo:lle tappio Kauhajoella

ToPo:lle tappio Kauhajoella

Ilman kuumesairaita Carl Lindbomia ja Jarkko Kyllöstä matkassa ollut ToPo lähti otteluun poissaoloista huolimatta positiivisin mielin.

Lue lisää