Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

ToPolle tahtovoitto sarjakakkonen Karhusta

 
ToPolle tahtovoitto sarjakakkonen Karhusta

ToPo, Helsinki - Kauhajoen Karhu 75-73 (24-20, 43-36, 58-61)

ToPo: Frank Richards 21/2/3 syöttöä, Antti Niskanen 13/8, Eero Lehtinen 10/3/3 syöttöä, Tero Laitinen 9/5, Timo Heinonen 8/6, Elias Kajander 7/5, Mikael Sandberg 3/2, Michael Pounds 2/2, Mikko Koivisto 2/0, Justice Graham 0/0, Pyry Rainamaa. 2p 47,2% (25/53), 3p 23,1% (6/26), 1p 58,3% (7/12).

Karhu: John Allen 24/7/4 syöttöä, Jeremiah Wood 17/22/3 syöttöä/2 blokkia, Cedric Middleton 9/1, Eldar Skamo 7/5, Henri Hirvikoski 7/0, Vesa Mäkäläinen 6/7, Aleksi Huuskonen 3/3, Henry Umoru 0/0, Jerome Osmanu Djeen, Juho Kauro. 2p 58,5% (24/41), 3p 28,6% (6/21), 1p 53,8% (7/13).

Kiireisille: Matsi pähkinänkuoressa

ToPo jatkoi tiukkojen kotimatsiensa sarjaa nitistämällä sarjakakkonen Kauhajoen Karhun kahdella pinnalla 75-73 (43-36). Helsinkiläisjoukkue esitti energistä, uhrautuvaa joukkuepuolustusta ja onnistui pimentämään ratkaisuhetkillä Karhun tehoparin Jeremiah Wood-John Allen. ToPo vei Frank Richardsin tärkeiden korien saattelemana viimeiset kuusi minuuttia 11-4 ja nousi Korisliigan sarjataulukossa jaetulle seitsemännelle sijalle Kouvojen ja Namika Lahden kanssa.

1. neljännes

ToPon liikkuva viisikkopuolustus saa Karhun hyökkäyksen näyttämään vaisulta ja vaikealta. Tero Laitinen pakittaa Jeremiah Woodin mahdottomiin kulmiin, Timi Heinonen sulkee Vesa Mäkäläisen tien korille ja Jumppa Niskanen hiillostaa John Allenia. Karhu sortuu jatkuviin menetyksiin ja ToPo liikuttaa palloa huolelta mieheltä miehelle nousten Frank Richardsin kolmosella jo 24-12-johtoon. Jakson loppuminuuteilla Henri Hirvikoski ja Aleksi Huuskonen käyttävät kuitenkin vapaat heittonsa tuloksellisesti ja kaventavat ToPon johtolukemiksi 24-20.

2. neljännes

Karhu onnistuu pelaamaan muutaman kerran screenien kautta pallon Jeremiah Woodille ja John Allenille onnistuneisiin mismatcheihin, ja Karhu nousee lähietäisyyksiltä 28-29-johtoon. Coach Lopez paikkaa ahkeralla vaihtoruletilla kentälle tuoreita jalkoja, jotka tilkitsevät vuodot puolustuksessa ja Karhun viisikkohyökkäys hyytyy jälleen. ToPo käyttää tilaisuutensa ja iskee Eero Lehtisen ratkaisuilla eron yhdeksään pisteeseen, 42-33, ennen kuin Allen upottaa tärkeän kolmosen tauon alkajaisiksi. ToPo tauolle 42-36-johdossa.

3. neljännes

ToPoa koetellaan jakson alussa toden teolla, kun sekä Frank Richards että vahvaa puolustuspeliä esittänyt Tero Laitinen joutuvat saamiensa tällien johdosta vaihtopenkille paikattaviksi. Richardsin istuessa vaihdossa ToPon hyökkäys sekoaa hetkeksi, ja kaksikko Wood-Allen nostaa henkilökohtaisilla ratkaisuillaan Karhun 50-57-johtoon. Tahto ja taisteluilme löytyvät kuitenkin pienen pimeän hetken jälkeen uudelleen: Tero Laitinen hassuttaa Jeremiah Woodia kahdesti ja Elias Kajander ja Frank Richards päättävät sisäänajot koreihin. Päätösjaksolle lähdetään Karhun 58-61-johtoasemista.

4. neljännes

Jakso alkaa Karhun merkeissä, kun pitkään pimennossa ollut Vesa Mäkäläinen viimeistelee kahdesti lähietäisyyksiltä, ToPon kaukoheitot satelevat rautoihin ja Tero Laitinen saa viidennen virheensä harmittoman näköisestä tilanteesta. Jumppa Niskanen taistelee kuitenkin hyökkäyslevypalloillaan ToPolle jatkuvasti uusia korintekotilaisuuksia ja Frank Richards jatkaa Karhun Darryl Middletonin rankaisemista korilleajoillaan. Matsin eräänlainen kulminaatiopiste nähdään jakson puolivälissä, kun Laitisen lomittajaksi kentälle saapunut Ässä Sandberg upottaa kolmosen pohjaan sytyttäen Kisahallin yleisön.

ToPon puolustus saa Jeremiah Woodin lukkoon, mutta John Allen kairaa tärkeitä koreja toistensa jälkeen pitäen Karhua hienoisessa johdossa. Frank Richards osoittaa olevansa kuitenkin kentän kylmäpäisin kaveri haastaen Woodin ja Mäkäläisen kahdesti korin alla, tuloksena ToPo siirtyy 74-73-johtoon. Karhu pelaa viimeisissä hyökkäyksissään palloa John Allenille 1-1-tilanteisiin, mutta ToPon pakkityöskentely on takuuvarmaa ja pallo päätyy ratkaisuhetkillä kahdesti Darryl Middletonille, jonka heitot hylkivät rautaa. Elias Kajander vie vaparillaan ToPon 75-73-johtoon yhdeksän sekuntia ennen loppua, ja Karhun viimeisessä hyökkäyksessä Kajander ja Jumppa Niskanen saavat Allenin sotkeutumaan omiin jalkoihinsa pahasti. ToPo hakee kolmannen perättäisen kotiottelun trillerivoiton lukemin 75-73.

Ottelun ratkaisu

ToPon energiataso oli korkealla ja keskittyminen jämerää. Stadilaiset tiesivät ennakolta, että Karhu pelaa joka ainoan hyökkäyksensä Jeremiah Woodin kautta, ja "Akronin härän" ryminä korilla pysäytettiin isoa duunia tehneen Tero Laitisen ja millintarkan apupuolustuksen avulla 17 pisteeseen. Kun Karhun pelinrakentaja Darryl Middleton arkaili omia ratkaisujaan, monipuolinen John Allen joutui kantamaan lopussa turhan paljon huolta joukkueensa hyökkäyksestä ja ToPo iski Seton Hallin mieheen paikoin jopa kolmella puolustajalla kiinni.

Coach Lopez käytti jälleen tasaisesti koko rotaatiotaan ja ratkaisijoita löytyi useita, kun tilaisuus tarjoutui. Vaikka Mikko Koivistolla oli viikon mittaisen metsäreissun (SA-INT) jälkeen vaisu ilta, taisteluilmettä ja -tahtoa löytyi koko legioonalta. Hienon pelin pelasivat mm. loppuhetkillä joukkueen harteilleen ottanut Richards, hyökkäyksessä Karhua jatkuvasti varpaillaan pitänyt Lehtinen, huikeita koreja nollakulmista isompiaan vastaan nostellut Niskanen, ainoan korinsa tärkeään paikkaan upottanut Sandberg ja Jeremiah Woodin kanssa tasaväkisesti paininut Laitinen.

Kommentit

"Hektinen ottelu. ToPoa vastaan on vaika pelata. ToPo puolustaa koko ajan syöttölinjoilla, tuplailee, sijoittuu hyvin apupuolustuksessa. Liikut mihin suuntaan tahansa, jossain vaiheessa sinua pienempi kaveri törmää sinuun. ToPon energia oli meille etenkin ensimmäisellä puoliajalla liikaa."
-Karhun John Allen

"Peliin lähteminen oli iso haaste, Kauhajoki on todella hyvä joukkue. Pelasimme hyvällä energialla ja tuntui hyvältä voittaa. Vieraskentällä voittoja alkaa varmasti tulla hiljalleen, kunhan alamme tuntea toisemme paremmin."
-ToPon Frank Richards

"Oli vähän vaikea ottelu, en tiedä mikä on syy siihen. Tilastoista katsomalla näkee ainakin sen, että menetyksiä tuli meille ihan liikaa, eikä se ollut ainoa ongelmamme, sillä ToPo haki ottelussa 14 hyökkäyspään levypalloa. Emme olleet sulkupelissä ihan terävimmillämme tänään. Meille tarjottiin lopussa voittoa, mutta sarjapisteet eivät tänään kelvanneet. Vesa Mäkäläinen on vasta toipunut vatsataudista, joten hän oli vielä vähän heikkona, ja saattaa olla, että hän pääsee täyteen kuntoon vasta muutaman päivän päästä."
-Karhun apuvalmentaja Riku Parkatti

"Saimme jälleen vastaamme erinomaisen joukkueen. Karhulla on todella hyvä kokoonpano ja he ovat täysin ansaitusti liigan toisella sijalla. Tiesimme, että jos tahdomme voittaa, sisäpuolustuksemme täytyy olla kunnossa, mutta meidän pitää olla huolellisia myös takakentällä. Olen onnellinen siitä, että Eero Lehtinen, Tero Laitinen, Jumppa Niskanen, Michael Pounds, Ässä Sandberg ja muut nuoret pelaavat nousivat jälleen kerran esille, kun ottelua ratkaistiin, ja toivon heille enemmän arvoantoa. Voitimme viime kerralla kotonamme silloisen sarjakakkosen Kouvot, ja pelin jälkeen kaikki täällä (lehdistötilaisuudessa) tuntuivat kuin maansa myyneiltä. Meillä on nuoria, lahjakkaita pelaajia, jotka tekevät joka päivä hienoa työtä ja pelaavat uskomattomalla energialla, ja tahdon heidän saavan arvostusta tekemästään työstä."
-ToPon päävalmentaja Maikel Lopez

Mitä seuraavaksi?

ToPo on osoittautunut henkisesti erittäin vahvaksi joukkueeksi. Isänpäivän Karhu-voitto ei ollut ensimmäinen ottelu, jossa ToPo on pystynyt kurinalaisen joukkuepuolustuksen ja suomalaisten roolipelaajien esiinnousun jälkeen pystynyt kampeamaan kumoon paperilla vahvemman joukkueen. Parhaimmillaan ToPo on leveydellään minkä tahansa joukkueen match up -painajainen, koska ryhmästä löytyy yhdeksän pelaajaa, jotka pystyvät kääntämään pelin stadilaisten hyväksi. Ensimmäisen vierasvoiton metsästäminen jatkuu keskiviikkona Joensuussa, toivotaan ryhmälle tuoreita jalkoja pii-ii-iiiitkän bussimatkan päätteeksi.

Karhu teki itsestään kertaheitolla mitalikandidaatin hankkimalla yllätyskelpoiseen ryhmäänsä Vesa Mäkäläisen. Vaikka Mäkäläinen oli vatsataudin seurauksena hädin tuskin tolpillaan matsissa, kaksikon Wood-Mäkäläinen yhteispeli yhdistettynä John Allenin yksilöratkaisuihin muodostaa "Bermudan kolmion", johon uppoaa moni joukkue vielä kauden edetessä. Karhun huutava ongelma on kuitenkin pelinjohto: Darryl Middleton pitää pallosta huolta, mutta on syöttötaidoiltaan ja ratkaisuvoimaltaan keskinkertainen pelaaja. Jos Karhu löytää Middletonin tilalle Jeb Ivey/Frank Richards/Jamar Wilson-tasoisen pelaajan, mitalikiilto Kauhajoen kunnanisien silmissä on perusteltua.

ToPon tiedotteesta / UrheiluHelsinki


Takaisin edelliselle sivulle


Torpan Pojat - logo

ToPo - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMarcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Marcus Capers Torpan Poikien uusi vahvistus

Torpan Pojat on solminut pelaajasopimuksen Marcus Capersin kanssa.

Lue lisää
Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojille kaksi uutta vahvistusta

Torpan Pojat on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta.

Lue lisää
ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

ToPolle paikka miesten I divisioona A:ssa

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt helsinkiläiselle ToPo Juniorit ry:lle paikan miesten I divisioona A:ssa pelikaudelle 2012/13.

Lue lisää
Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Mihailo Pavicevic ToPon päävalmentajaksi

Valmentajana viisi Suomen mestaruutta saavuttanut montenegrolainen Mihailo Pavicevic, 54, luotsaa helsinkiläisseura Torpan Poikia ensi kaudella Korisliigassa.

Lue lisää
Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpalle huippuvahvistus kivikovasta VTB - liigasta

Torpan Pojat on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen amerikkalaispelaaja Justin Hawkinsin kanssa.

Lue lisää
ToPo:lle tappio Kauhajoella

ToPo:lle tappio Kauhajoella

Ilman kuumesairaita Carl Lindbomia ja Jarkko Kyllöstä matkassa ollut ToPo lähti otteluun poissaoloista huolimatta positiivisin mielin.

Lue lisää