M-Teamille rutiinivoitto KeLystä

Miesten edustusjoukkue palasi jälleen voittokantaan, kun joukkue kaatoi Haukiputaalta Helsinkiin saapuneen KeLyn rutiinisuorituksella 8-4. Ykkösdivarin runkosarja on nyt puolivälissä, kun joukkueet ovat pelanneet 14 ottelua ja edustuksella on edessä kolmen viikon ottelutauko. Tauolle joukkue lähtee länsilohkon kärjestä, kun alkukauden saldona on 11 voittoa ja kolme tappiota.

Ottelun luonne on selvä ensimmäisistä vaihdoista lähtien. Miehet pitävät palloa ja KeLy puolustaa, minkä ehtii. Tärkeä ottelun avausosuma lähtee Purasen lavasta jo ajassa 3.24, syöttäjänä Elomaa. Miehet luovat paikkoja liukuhihnalta KeLyn maalille, mutta seuraavaa täysosumaa odotetaan yli erän puolenvälin. Ajassa 14.58 Jousi lukee loistavasti KeLy-puolustuksen ajatukset ja pääsee syötönkatkosta laukomaan miehet 2-0 johtoon. Seuraavana onnistuu Elomaa, joka laukoo viivasta kauden kolmannen maalinsa Mäkisen tarjoilusta. Vielä ennen ensimmäistä erätauokoa Aro kasvattaa miesten johtolukemiksi 4-0.

Toisen erän ensimmäisen puolikkaan paras tilanne on KeLyllä, mutta Lesch torjuu miesten maalilla 2vs1-tilanteen. Miehille puolestaan kaksi nopeaa maalia, kun ensin Grönlund pistää pomppupallon sisään ja vajaa minuutti myöhemmin Itkonen näyttää tennislyönnin mallia ja siirtää miehet jo 6-0 johtoon.

Kuudennen maalin jälkeen ote pelistä alkaa lipsua ja katseet kääntyä kohti alkavaa ottelutaukoa. Vierasjoukkue huomaa löystyneen peliotteen ja laittaa erän lopussa miehet tiukille. Kaksi kavennusosumaa KeLylle ja toinen erätauoko todella sopivaan paikkaan edustukselle. Tilanne 6-2 ennen viimeistä erää.

Kolmannessa erässä ensimmäisenä onnistuu Puranen, joka ohittaa KeLy-vahdin lähietäisyydeltä. Tilanne 7-2 pysyy aina 55. peliminuuttiin asti. Tämän jälkeen vajaassa minuutissa KeLy tahkoo kaksi kavennusosumaa ja tulostaulu näytää 7-4, kun ottelua on jäljellä vielä neljä minuuttia. KeLyn nousu katkeaa kuitenkin ajassa 56.41, kun Grönlund viimeistelee Aron syötöstä loppunumerot 8-4.

Miesten edustusjoukkueen valmennus oli tyytyväinen joukkueen aloitukseen, mutta jäi ottelun jälkeen mietteliääksi, sillä edelleenkään joukkue ei pystynyt esittämään ehjää 60 minuutin ottelua. Kaksi pistettä oli ottelun tavoite ja se saavutettiin, mutta kovemman luokan joukkueita vastaan illan esityksellä ei pisteitä saavuteta.

-Ensimmäiset 30 minuuttia oli hyvää peliä. Kaikki kentät pelasivat pitkiä hyökkäyksiä ja nimenomaan kokonaisuutena. Uskallan väittää, että ottelun ensimmäisellä puolikkaalla pelattiin kauden parhaita 5vs5 hyökkäyksiä. Pallonhallinta oli meille varmaan 75/25, arvioi joukkueen valmentaja Matti Rönkkö.

-Toisen erän lopussa iski ylimielisyys tai välinpitämättömyys, jota on ollut ilmassa. Hyvin samanlainen puolittainen tekeminen, mitä nähtiin ÅIF-pelissä tuli mukaan siinä vaiheessa, kuvailee Rönkkö.

Päävalmentaja Mikko Laurikainen on Rönkön kanssa samoilla linjoilla.

-Pelattiin pallollisesti hyvä ensimmäinen erä. Kentällä oli aikaa ja tilaa, ja käytettiin molempia järkevästi alussa. Kun huomattiin, että homma toimii, niin ei jostain syystä haluttukaan enää toteuttaa sovittuja asioita. Ottelun alussa esitetty peli olisi toiminut kyllä koko ottelun ajan, mutta jostain syystä tekeminen kentällä muuttui. Viimeiset 25 minuuttia hävittiin 4-2, eikä kovia jengejä vastaan voi pelata näin.

Edustuksella alkoi kolmen viikon ottelutauko, joka on itseasiassa pidempi kuin tuleva joulutauko. Ennen joulua joukkue pelaa kaksi vierasottelua. Runkosarjaa on jäljellä vielä toiset 14 ottelua, joten tekemistä riittää.

-Tauko tulee joukkueelle hyvään paikkaan, sillä nyt pitää saada lisää huolellisuutta kaikkeen tekemiseen. Koko syksy on harjoiteltu eri osa-alueita ja nyt tauolla olisi viimein hyvä saada yhdistettyä osa-alueet kokonaisuudeksi, suunnittelee Rönkkö.

-Tavoitteena on päästä eroon siitä, että joudutaan ennen ottelua valitsemaan peliin jokin teema. Nyt on huomattu, että teemaa noudattaessa muut asiat unohtuvat. Olisi tärkeä päästä pelaamaan kokonaisuutta eikä yhtä osa-aluetta, täydentää Laurikainen.

Miesten edustusjoukkueen seuraavat ottelut:
Lauantaina 18.12.2010 Papas – M-Team
Tiistaina 21.12.2010 Sbandy – M-Team

M-Teamin (Sofia Rancken) tiedotteesta / UrheiluHelsinki

Helsingin M-Team ry - logo

Helsingin M-Team - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Mirva Naava siirtyy ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille - Anni Kettunen sopimukseen

EräViikinkien naisten F-liigajoukkueessa nähdään pelaajaliikennettä, kun pitkään seurassa pelannut Mirva Naava siirtyy perjantain ÅIF-ottelun jälkeen loppukaudeksi ulkomaille pelaamaan. Samalla EräViikingit on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Anni Kettusen kanssa.

EräViikingit jatkosopimukseen kahden oman kasvattinsa kanssa

EräViikingit on solminut vuoden mittaiset jatkosopimukset omien kasvattiensa Perttu Järvisen ja Joonatan Lindholmin kanssa.

EräViikingit on irtisanonut päävalmentaja Markus Huhtimon sopimuksen

Uutena päävalmentajana aloittaa välittömästi Ville Turunen, joka on toiminut aiemmin juniorivalmentajana EräViikingeissä.

EräViikinkien liigajoukkueella 29 sopimuspelaajaa

EräViikinkien miesten liigajoukkueen runko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta. Uusina kasvoina ryhmään liittyy paluumuuttaja Marko Juselius sekä nuori tähtipelaaja Oliver Sillanpää. Sakari Pulkkinen täydentää maalivahtikolmikon ja lupaavat Daniel ja Benjamin Tenhonen solmivat liigasopimukset.

Kivinen ja Syrjälä takaisin M-Teamiin

Saksan Bundesliigan pistepörssin voittaja Juho Kivinen ja kymmenenneksi sijoittunut tutkaparinsa Max Syrjälä palaavat M-Teamin edustusjoukkueeseen.

Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä

Hyökkääjä Perttu Puska ei jatka EräViikingeissä. Puskan pelaajasopimus on purettu yhteisymmärryksessä.